Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για να παρέχει τις υπηρεσίες του και να αναλύει την επισκεψιμότητα. Η IP διεύθυνσή σας γνωστοποιείται στην Google, μαζί με μετρήσεις απόδοσης και ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας, για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση και για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση καταχρήσεων. Με την χρήση του ιστότοπου Audiohub.gr αποδέχεστε τα παραπάνω.

Παρουσίαση του συστήματός μου

angpsi
Contributor

Re: Παρουσίαση του συστήματός μου

Post #401 by angpsi » Sun Jan 18, 2026 7:28 pm

Μεγάλες ημέρες γνώρισε ξανά χθες το σπίτι του Χρήστου, καθώς γέμισε από κόσμο και μουσική για να υποδεχτεί τη νέα σεζόν.

(εικόνα 1: ορφανοί καναπέδες και ήχοι από τζιτζίκια)
IMG_6191.jpeg
IMG_6191.jpeg (1.06 MiB) Viewed 1630 times

Πάμε ξανά: "Μεγάλες ημέρες γνώρισε ξανά χθες το σπίτι του Χρήστου, καθώς το σπίτι του γέμισε από κόσμο και μουσική για να υποδεχτεί τη νέα σεζόν."

(εικόνα 2: τα αγόρια έχουν στρέψει όλα το ενδιαφέρον τους στην ζουμερή θαλπωρή της λαμπάτης αμαρτίας του Chris!)
IMG_6192.jpeg
IMG_6192.jpeg (1005.8 KiB) Viewed 1630 times

Εικόνα 3: Η αμαρτωλή κυρία...
IMG_6204.jpeg
IMG_6204.jpeg (1.26 MiB) Viewed 1630 times

Ο pankon κάνει κίνηση player με ποτάκι στο χέρι. (εικόνα 4)
IMG_6202.jpeg
IMG_6202.jpeg (1.25 MiB) Viewed 1630 times

Εικόνα 5: Από την είσοδο του σπιτιού, μια παράδοξη πραγματικότητα.
IMG_6194.jpeg
IMG_6194.jpeg (840.65 KiB) Viewed 1630 times

(συνεχίζεται...)
Άγγελος
Chris1967
Contributor

Post #402 by Chris1967 » Mon Jan 19, 2026 10:58 am

Ναι ήταν μια πολύ ωραία συνάντηση σαν εκείνες του παλιού καιρού, με όλη την παρέα!

Τα Audionote με τον Cary 300B, έκλεψαν την παράσταση με τον φυσικό αβίαστο ήχο

IMG_20260117_194540.jpg
IMG_20260117_194540.jpg (1.14 MiB) Viewed 1586 times

αλλά και το μεγάλο σύστημα έχει την χάρη του

IMG_20260117_212923.jpg
IMG_20260117_212923.jpg (1.04 MiB) Viewed 1586 times

Φυσικά επακολούθησε φαγητό μέχρι σκασμού, αλλά και πολλαπλά γλυκά επιδόρπια...

Παιδιά από δω και στο εξής ένας να φέρνει μόνο γλυκά γιατί αν το πάμε έτσι θα πάθουμε ζάχαρο :lol:

Και εις άλλα με υγεία!!!!!!! [wavegreen]
Χρήστος
DomieMic65
Contributor

Post #403 by DomieMic65 » Mon Jan 19, 2026 4:23 pm

ευχαριστούμε πολύ Χρήστο ακόμα μια φορά για την όμορφη βραδιά!
να τα χαίρεσαι τα συστήματά σου και τις μουσικές σου... το μεγάλο το ξέραμε αλλά το "μικρό" ήταν μια πάρα πολύ ευχάριστη έκπληξη ... οι "ψαροκασέλες" τραγουδάνε ακόμα!!! Πόσο μάλλον για εμάς τους φαν του είδους... [wavegreen]
από φαΐ και γλυκά παίξαμε επίσης high end

Πάντα τέτοια!!!!!
kmyl

Post #404 by kmyl » Mon Jan 19, 2026 5:07 pm

Ωραία ατμόσφαιρα με (φαντάζομαι) καλή μουσική από σοβαρά συστήματα!!! Απορώ πως καν΄ένας δεν απλωσε χέρι να ξεφυλλίσει τη δισκοθήκη.!!!
Chris1967
Contributor

Post #405 by Chris1967 » Mon Jan 19, 2026 5:44 pm

Ναι, βασικά ακούσαμε 80% ψηφιακά, και μόνο 20% πικάπ. Από αυτά το 70% jazz σε πολλές μορφές και τα υπόλοιπα κλασσικά με κάποια λίγα Ροκ και Ελληνικά εμβόλιμα.

Δυστυχώς έχω βάλει το μικρό σύστημα μπορστά από τους δίσκους με αποτέλεσμα η πρόσβαση να είναι περιορισμένη.

Τα παιδιά βέβαια έχουν έρθει αρκετές φορές σπίτι και ξέρουν τι θα τους παίξω, προσπαθόντας πάντα να βάλω νέο πρόγραμμα και ανάλογα και με όλα τα γούστα.

Βέβαια ρίχνω λίγο τον Δημήτρη πάντα επειδή δεν έχω techno και beatάτα :lol:

Την επόμενη φορά σε περιμένω! [wavegreen]
Χρήστος
Στέλιος Περγιουδάκης

Post #406 by Στέλιος Περγιουδάκης » Mon Jan 19, 2026 8:15 pm

Μου άρεσε πάρα πολύ η βραδιά και η παρέα ήταν εξαιρετική.
Ξεχώρισα τον λαμπάτο ολοκληρωμένο που είναι πανέμορφος και στο σωστό μικρότερο απ τα συνηθισμένα μέγεθος. Τα νέα ηχεία μου άρεσαν για τον ξεκούραστο ήχο τους αν και θα ήθελα λίγο περισσότερη ανάλυση κάποιες στιγμές.
Νομίζω ότι τα μικρο σύστημα μαγνήτισε την παρέα, αν κρίνω απ τον μεγάλο χρονικό διάστημα που μείναμε όλοι αγκαλιά.
Το μεγάλο σύστημα το γνωρίζουμε και βέβαια ήταν ανώτερο, άλλα δεν υπάρχει κανένας λόγος σύγκρισης.
Ο Χρήστος όπως πάντα τέλειος οικοδεσπότης,με όλα τα ωραία του σχετικά!
angpsi
Contributor

Post #407 by angpsi » Wed Jan 21, 2026 11:59 am

Λοιπόν, να πω κι εγώ πως μετά την αρχική απομύζηση όλου του ενδιαφέροντος της παρέας από το μικρό λαμπάτο σύστημα, η τάξη αποκαταστάθηκε:
α) με την άφιξη των κρεατικών που παραγγείλαμε (στάνταρ)
β) με τη μεταφορά της παρέας στο κύριο σύστημα.

Η αλήθεια είναι πως κι εγώ όταν άκουσα την πρώτη φορά το σύστημα με τα Audio Note / Cary ένιωσα πως μπορώ να περάσω άνετα πολλές ώρες ακρόασης μαζί του. Ειδικά στο sweet spot, το σύστημα δημιουργεί μια πολύ πειστική αναπαράσταση του μουσικού δρώμενου που, μαζί με την "αβίαστη φυσικότητα" του ηχοχρώματος που λέει κι ο Chris, κάνει την ακρόαση πολύ ελκυστική. Ωστόσο, κάτι η όποια απώλεια ελέγχου χαμηλά, κάτι το αρμονικό στρογγύλεμα του ήχου, αυτή τη φορά με έκανε να θελήσω περισσότερο να ακούσω ξανά το μεγάλο σύστημα. Για να μην παρεξηγηθώ, το μικρό σύστημα είναι περίφημο για πο΄λυωρες ακροάσεις σε μουσική που του ταιριάζει περισσότερο: μικρά σύνολα jazz, ενδεχομένως μουσική δωματίου, τέτοια πράγματα. Όμως βρίσκω πως το μεγάλο σύστημα του Chris μπορεί να δώσει εξίσου απολαυστικές ακροάσεις, αποδίδοντας παράλληλα κι εκείνη την παραπάνω λεπτομέρεια που δίνει το υπόβαθρο για απαιτητικές ακροάσεις.

Η όλη ιστορία μου θύμισε την εμπειρία που είχα συγκρίνοντας τον κινέζο ενισχυτή ακουστικών που μου έδωσε ο Chris με τον SPL Phonitor που είχα στο γραφείο μου: ο λαμπάτος παρέμενε ταιριαστός με τα ακουστικά μου, τόσο όσο και όταν τον είχα ακούσει και στο σπίτι του Chris, όμως ανακάλυψα πως ο Phonitor δεν υπολειπόταν συγκριτικά σε ζεστασιά και αρμονία, παραμένοντας τεχνικά ανώτερος. Η φάση με τα δυο συστήματα στο σπίτι του Chris με έκανε να σκεφτώ πως, για μερικά συστήματα που έρχονται από του σχεδίου τους σε ένα σωστό ηχητικό sweet spot, καμιά φορά γοητευόμαστε από παρεκκλίσεις και νεωτερισμούς και ξεχνάμε πραγματικά πόσο καλά σχεδιασμένα είναι. Για τα δικά μου αυτιά, στην περίπτωση του Chris έχουμε πλέον δυο πολύ καλά συστήματα, που όμως διαφέρουν: το μεν μικρό μοιάζει ενστικτωδώς ελκυστικό με τα γλυκόλογά του, αλλά το μεγάλο ξέρει να σου θυμίζει, όταν επιστρέψουμε το ενδιαφέρον μας σ' εκείνο, γιατί χρειάστηκε τόσο κόπο και χρόνο για να στηθεί.

Btw, φάγαμε και γλυκά. Προσωπικά διέκρινα τη μηλόπιτα του Γαλιφιανάκη, χωρίς να υπολείπονται σημαντικά το τιραμισού (του ιδίου) ή τα σοκολατοπιτάκια που έφερε ο Μιχάλης.

Εύχομαι και εις άλλα με υγεία!
[beer]
Άγγελος
pankon
Contributor

Post #408 by pankon » Tue Jan 27, 2026 3:42 pm

Έρχομαι καθυστερημένος να γράψω τα σχόλιά μου. Ο ήχος ήταν γλυκός, όπως και τα γλυκά! Ευχαριστούμε θερμά τον Χρήστο για τη φιλοξενία, η οποία ήταν εξαίρετη ως συνήθως. Θα τον ξαναπροτιμήσουμε.
Όσον αφορά τον ήχο του 'μικρού' συστήματος, μου άρεσε πολύ. Τα γνωρίζω τα ηχεία, γιατί έχω τα Snell Type EII, τα οποία έχουν κι ένα super tweeter στην πλάτη και δίνουν λίγο περισσότερο αέρα. Μου φαίνεται θα τα φέρω μια φορά από την Θεσσαλονίκη, για να δώσουν λίγο Βορειοελλαδίτικο 'αέρα'. Πάντως ο Χρήστος είναι έτοιμος να φτιάξει το (απλό) crossover των ηχείων με καινούργια, υψηλότερης ποιότητας υλικά (με τις ίδιες τιμές), και είμαι σίγουρος ότι δεν θα μετανιώσει.
angpsi
Contributor

Post #409 by angpsi » Fri Jan 30, 2026 8:03 pm

pankon wrote: (...) Μου φαίνεται θα τα φέρω μια φορά από την Θεσσαλονίκη, για να δώσουν λίγο Βορειοελλαδίτικο 'αέρα'. Πάντως ο Χρήστος είναι έτοιμος να φτιάξει το (απλό) crossover των ηχείων με καινούργια, υψηλότερης ποιότητας υλικά (με τις ίδιες τιμές), και είμαι σίγουρος ότι δεν θα μετανιώσει.

Έρχομαι πάνω, πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου! Ετοιμάσου για καφέ, τρίγωνα και ακροάσεις!
Άγγελος
Chris1967
Contributor

Post #410 by Chris1967 » Sat Jan 31, 2026 6:57 pm

Το θέμα των crossover θα το κοιτάξω εν καιρώ.

Εν τω μεταξύ έκανα μερικές μικρές αλλαγές.

Αντικαταστάθηκε το Neotech Sahara Interconnect με το πολύ φτηνότερο Neotech 3220 που συνδέει το Rockna με τον ASR.

Μπηκε και το Xangsane 3x6 Grey Knight καλώδιο ρευματος στο τροφοδοτικό του ASR.

Ταυτόχρονα στο καλώδιο I2s hdmi, έγινε αντικατάσταση του Tubulus Concentus με το Audioquest Thunderbird 48 (δανεικό)

Οι τρεις αυτές αλλαγες ειχαν αθροιστικά ένα πολύ καλό αποτέλεσμα φέρνοντας το άκουσμα από πολύ καθαρό λεπτομερές με πολύ αέρα σε πιο μουσικό και περισσότερο μεσαιάτο με μικρή αύξηση της ποσότητας μπάσου χωρίς να χαθεί η λεπτομέρεια και με πολύ μικρή επίπτωση στην σκηνή.

Μου αρέσει πολύ περισσ΄ότερο από πριν.
Χρήστος

Return to “Παρουσιάσεις συστημάτων”

Login · Register