Διακύμανση τροφοδοσίας σε μηδενικό φορτίο επειδή και καλα αντί να έρθει το τπτ έρχεται το τπτ με πιο ομαλό ρυθμο; Θα παραμείνω αρνητικός
Βάζω στοίχημα οτι πιο πολυ διαφορά στον ηχο κανει η αλλαγή υγρασίας του δωματιου κατα 10% παρα αυτά που λένε οι Ιάπωνες.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για να παρέχει τις υπηρεσίες του και να αναλύει την επισκεψιμότητα. Η IP διεύθυνσή σας γνωστοποιείται στην Google, μαζί με μετρήσεις απόδοσης και ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας, για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση και για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση καταχρήσεων. Με την χρήση του ιστότοπου Audiohub.gr αποδέχεστε τα παραπάνω.
Diretta Protocol explained
Re: Diretta Protocol explained
Παναγιώτης
- DomieMic65
- Contributor
Πάνο η Spec δεν είναι ο dev του πρωτοκόλλου Diretta
DomieMic65 wrote:Πάνο η Spec δεν είναι ο dev του πρωτοκόλλου Diretta
Το γνωρίζω. Κύλισε ο τεντζερης και βρήκε το καπακι.
Παναγιώτης
- DomieMic65
- Contributor
ας συμφωνήσουμε πως (μάλλον) διαφωνούμε ... ![beer [beer]](./images/smilies/drinkingcheers.gif)
![beer [beer]](./images/smilies/drinkingcheers.gif)
- Geopolitis
Αν αφησουμε στην ακρη τις γλαφυρες περιγραφες της Spec οφειλω να επισημανω οτι και εγω ημουν καχυποπτος σαν τον Παναγιωτη. Οταν ομως δοκιμαστηκε το σεταπ ενος καλου Diretta server με τον Renderer της SPEC σε τρια διαφορετικα συστηματα και ο ηχος ηταν φανταστικος και στα τρια πειστηκα οτι εχει νοημα και προχωρησα σε ενα τετοιο σεταπ.
τα τρια συστηματα συνοπτικα ηταν
a. Wadax Dac+Pilium ενισχυτικα + ηχεια Avalon
b. Pilium Dac+Pilium ενισχυτικα+ ηχεια Tidal
c. Lampizator Pacific Dac+ Jadis Reference προ + CAT τελικος + Wilson ηχεια
δηλαδη ηταν σεταπ που αναδεικνυαν αρκετα ευκολα τις διαφορες
Τα αποτελεσματα ηταν επαναλαμβανομενα οπως μπορει να επιβεβαιωσει και ο Οικονομιδης που ηταν παρων σε ολα τα συγκριτικα.
Ισως οι ισχυρισμοι των κατασκευαστων του πρωτοκολλου να μην ειναι τοσο παραμυθια οσο φαινονται. Δεν θα ειναι η πρωτη φορα στο χομπι που εχουμε ανατροπες αυτων που ξεραμε.
Τα αποτελεσματα ηταν επαναλαμβανομενα οπως μπορει να επιβεβαιωσει και ο Οικονομιδης που ηταν παρων σε ολα τα συγκριτικα.
Ισως οι ισχυρισμοι των κατασκευαστων του πρωτοκολλου να μην ειναι τοσο παραμυθια οσο φαινονται. Δεν θα ειναι η πρωτη φορα στο χομπι που εχουμε ανατροπες αυτων που ξεραμε.
Geopolitis wrote:Αν αφησουμε στην ακρη τις γλαφυρες περιγραφες της Spec οφειλω να επισημανω οτι και εγω ημουν καχυποπτος σαν τον Παναγιωτη. Οταν ομως δοκιμαστηκε το σεταπ ενος καλου Diretta server με τον Renderer της SPEC σε τρια διαφορετικα συστηματα και ο ηχος ηταν φανταστικος και στα τρια πειστηκα οτι εχει νοημα και προχωρησα σε ενα τετοιο σεταπ.
Καλησπερα στην παρεα
Επιβεβαιωνω τα ανωθι και στο δικο μου χωρο
Προσθετω και το δικο μου σετ απ σε δυο βερσιον,με την χρηση του Diretta usb brigde SPEC RMP-UB1KEX
1,Mactone pro-Pilium τελικος-+APL DSD AR DAC+ ATC 50PSL
2.APL-DSD-AR DAC/PRO-PILIUM ΤΕΛΙΚΟΣ+AVALON EIDOLON VISION
ΔΗΛΑΔΗ ΣΕΤ ΑΠ,ΠΟΥ ΑΝΑΔΥΚΝΕΙΟΥΝ ΕΥΚΟΛΑ ΔΙΑΦΟΡΕΣ
Aκομη και με το μικροτερο diretta usb brigde OLIO SPEC(LUCIA PICOLO) ο ηχος ηταν καλυτερος γιαυτο και προχωρησα στο μεγαλυτερο Spec
To πρωτοκολλο λειτουργει στην πραξη
Ευχαριστω
- DomieMic65
- Contributor
Υπάρχει και άλλη εξέλιξη…
https://github.com/cometdom/Squeeze2Diretta
Τελείως νέα υλοποίηση που πιθανόν ακόμα να έχει τα θέματα της!
Στην πράξη συνδέεται η «μηχανή» ήχου του Diretta renderer UPnP με την Squeezelite.
https://github.com/cometdom/Squeeze2Diretta
Τελείως νέα υλοποίηση που πιθανόν ακόμα να έχει τα θέματα της!
Στην πράξη συνδέεται η «μηχανή» ήχου του Diretta renderer UPnP με την Squeezelite.
Δηλαδή παρεμβάλεται ένα πχ RPi4 που έχει εγκατασταθεί το Squeeze2Diretta, μεταξύ Lyrion Server και Gentooplayer?
Μάλιστα.
Τι κόστος έχει αυτό?
Μπορεί να μου πεις αν η διαφορά είναι αντίστοιχη με πχ να παίζεις με Ram Disk ? (άλλο το ένα κι άλλο το άλλο αλλά σε ρωτάω αν είναι αντίστοιχης ηχητικής διαφοράς)
Θα πρέπει να αναφέρω ότι ενώ αρχικά είχα ενθουσιαστή με το Ram Disk δεν το χρησιμοποιώ πια (επειδή πάντοτε είσαι μπάσε βγάλε, reboot και ουκ ολίγες φορές κολλήματα).
Είμαι πεπεοισμένος ότι ακούτε διαφορές που τις βαφτίζετε καλυτερεύσεις, κάτι σαν τα καλώδια.
Ανάλυσε μου λίγο το κόστος σε παρακαλώ.
Μάλιστα.
Τι κόστος έχει αυτό?
Μπορεί να μου πεις αν η διαφορά είναι αντίστοιχη με πχ να παίζεις με Ram Disk ? (άλλο το ένα κι άλλο το άλλο αλλά σε ρωτάω αν είναι αντίστοιχης ηχητικής διαφοράς)
Θα πρέπει να αναφέρω ότι ενώ αρχικά είχα ενθουσιαστή με το Ram Disk δεν το χρησιμοποιώ πια (επειδή πάντοτε είσαι μπάσε βγάλε, reboot και ουκ ολίγες φορές κολλήματα).
Είμαι πεπεοισμένος ότι ακούτε διαφορές που τις βαφτίζετε καλυτερεύσεις, κάτι σαν τα καλώδια.
Ανάλυσε μου λίγο το κόστος σε παρακαλώ.
Χρήστος
- DomieMic65
- Contributor
Χρήστο αν μιλάμε για RPi σίγουρα θα πρέπει να υπάρχει ένα που να είναι dedicated Diretta Target και μόνο, το οποίο είναι αυτό που θα συνδεθεί στον DAC και με Ethernet με τον όποιον streamer!
Από εκεί και πέρα το σεταπ μπορεί να είναι είτε ένα μηχάνημα σαν server/streamer στο οποίο θα τρέχει μαζί LMS και squeeze2diretta, ή δύο μηχανήματα όπου ο server και ο streamer χωρίζονται!
Εγώ για χρόνια έπαιζα με τον πρώτο τρόπο αλλά από τότε που κατάφερα και ανέστησα το Mac mini μου και ήταν δυνατόν πλέον να εγκαταστήσω LMS για macOS έχω setup τριών συσκευών!
Αυτή τη στιγμή η Diretta μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τρεις διαφορετικούς τρόπους! Οι δύο περιλαμβάνουν τον LMS και ο τρίτος όχι. Για Roon ή Audirvana δεν θα πω μιας και δεν τα χρησιμοποιώ!
1) LMS - Squeezelite - Diretta Host - Diretta Target. Ήταν ο τρόπος που εισήχθη η Diretta. Είναι ο πιο γενικός τρόπος χρήσης της και ο Host χρησιμοποιεί την ALSA.
2) Diretta Renderer UPnP - Diretta Target. Εδώ χρειάζεται ένας σέρβερ τύπου Minimserver για τα τοπικά αρχεία και μια εφαρμογή ελέγχου τύπου mconnect ή JPlay που θα αναλάβει και την σύνδεση στην οποία υπηρεσία streaming.
Ο Diretta renderer που είναι μια πολύ τελευταία δημιουργία του developer “Le Dom” λειτουργεί σε πιο basic επίπεδο παρακάμπτοντας ακόμα και την ίδια την ALSA που είναι η generic μηχανή ήχου όλων των διανομών Linux.
3) LMS - squeeze2diretta - Diretta target. Εδώ ο ίδιος developer χρησιμοποιεί την ίδια «μηχανη» ήχου με τον Diretta renderer τον οποίο όμως ενοποιεί με την Squeezelite ώστε να είναι δυνατόν να γίνεται χρήση του LMS με όλα του τα ωραία χαρακτηριστικά!
Ελπιζω να τα έγραψα κατανοητά!
Διάβασε και το read me στο πιο πάνω λινκ από το GitHub
Από εκεί και πέρα το σεταπ μπορεί να είναι είτε ένα μηχάνημα σαν server/streamer στο οποίο θα τρέχει μαζί LMS και squeeze2diretta, ή δύο μηχανήματα όπου ο server και ο streamer χωρίζονται!
Εγώ για χρόνια έπαιζα με τον πρώτο τρόπο αλλά από τότε που κατάφερα και ανέστησα το Mac mini μου και ήταν δυνατόν πλέον να εγκαταστήσω LMS για macOS έχω setup τριών συσκευών!
Αυτή τη στιγμή η Diretta μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τρεις διαφορετικούς τρόπους! Οι δύο περιλαμβάνουν τον LMS και ο τρίτος όχι. Για Roon ή Audirvana δεν θα πω μιας και δεν τα χρησιμοποιώ!
1) LMS - Squeezelite - Diretta Host - Diretta Target. Ήταν ο τρόπος που εισήχθη η Diretta. Είναι ο πιο γενικός τρόπος χρήσης της και ο Host χρησιμοποιεί την ALSA.
2) Diretta Renderer UPnP - Diretta Target. Εδώ χρειάζεται ένας σέρβερ τύπου Minimserver για τα τοπικά αρχεία και μια εφαρμογή ελέγχου τύπου mconnect ή JPlay που θα αναλάβει και την σύνδεση στην οποία υπηρεσία streaming.
Ο Diretta renderer που είναι μια πολύ τελευταία δημιουργία του developer “Le Dom” λειτουργεί σε πιο basic επίπεδο παρακάμπτοντας ακόμα και την ίδια την ALSA που είναι η generic μηχανή ήχου όλων των διανομών Linux.
3) LMS - squeeze2diretta - Diretta target. Εδώ ο ίδιος developer χρησιμοποιεί την ίδια «μηχανη» ήχου με τον Diretta renderer τον οποίο όμως ενοποιεί με την Squeezelite ώστε να είναι δυνατόν να γίνεται χρήση του LMS με όλα του τα ωραία χαρακτηριστικά!
Ελπιζω να τα έγραψα κατανοητά!
Διάβασε και το read me στο πιο πάνω λινκ από το GitHub
Return to “Ψηφιακή αναπαραγωγή”