Η αναβάθμιση της Lampucera με εχει βάλει σε σκέψεις. Εχθές μιλώντας νε τον Στέλιο και ψάχνοντας λίγο συνειδητοποίησα πως ο τελεστικος του κυκλώματος δεν παρακαμπτεται. Ο Χρήστος μου το ειχε προτείνει και το εχει κανει αλλα σε εμένα το buffer ειναι άνευ κέρδους (1:1) και συνάμα ο διπλός τελεστικος αναλαμβάνει την μετατροπή του +/- σε + και γείωση.
Το οποίο δεν είναι πρόβλημα γιατι όπως εχω ξαναπεί ο ήχος μου αρέσει όπως ειναι. Ο τελεστικος NE5532 θα μπορούσε να αλλαχθεί με τον LME47920 για πιο "αερινο" ηχο, φτηνή και ισως ενδιαφέρουσα λυση.
Το κυκλωμα του buffer προσφέρει μόνο αρμονικό πλούτο και εχει μια μικρη γέφυρα ανόρθωσης στην είσοδό του, οποτε μια αναβάθμιση θα μπορούσε να ειναι ενας λίγο καλύτερος μετασχηματιστης.
Το Dac / receiver θέλει 2 τροφοδοσίες, και εκει θα μπορούσε να μπει καλύτερος μετασχηματιστης. Θα μπορούσε να αλλαξει και το διπλό τροφοδοτικό αλλα αρχίζει να ξεφεύγει το πράγμα.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για να παρέχει τις υπηρεσίες του και να αναλύει την επισκεψιμότητα. Η IP διεύθυνσή σας γνωστοποιείται στην Google, μαζί με μετρήσεις απόδοσης και ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας, για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση και για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση καταχρήσεων. Με την χρήση του ιστότοπου Audiohub.gr αποδέχεστε τα παραπάνω.
Lampucera vs ?
Re: Lampucera vs ?
Μπήκε παραγγελία μετασχηματιστων. Δυο των 50VA, ο ενας για το buffer και ο άλλος 2χ12 για το καθεαυτό ψηφιακό κυκλωμα.
Και επειδή δεν εχω σκοπό να παρακαμψω τον τελεστικο παρήγγειλα και τελεστικους AD797...
Για κουτι ακομα το σκέφτομαι. Ενα φίλτρο ρευματος που το εχω ήδη μαλλον θα το βάλω because why not.
Και επειδή δεν εχω σκοπό να παρακαμψω τον τελεστικο παρήγγειλα και τελεστικους AD797...
Για κουτι ακομα το σκέφτομαι. Ενα φίλτρο ρευματος που το εχω ήδη μαλλον θα το βάλω because why not.
Παναγιώτης
- Στέλιος Περγιουδάκης
Ο AD797 είναι μονός τελεστικός και για να ταιριάξουν δύο στην βάση σου που είναι για διπλό χρειάζεται αντάπτορας από δύο μονούς σε ένα διπλό.
Τον οποίο εχω παραγγείλει και ειναι καθ'οδόν. Βρήκα 2 διαφορετικούς και τον τον φτιάχνει η LHY (που πουλάει τροφοδοτικά κτλ οποτε την προτίμησα)
Το πρόβλημα που προέκυψε ειναι πως ο Mouser μου ακυρωσε την παραγγελία για τους τελεστικους.. Λέει πως ο κατασκευαστής δεν στέλνει στο Ellada. Δεν βιάζομαι αλλα μου την εχει ξανακάνει ο ποντικάρας
Το πρόβλημα που προέκυψε ειναι πως ο Mouser μου ακυρωσε την παραγγελία για τους τελεστικους.. Λέει πως ο κατασκευαστής δεν στέλνει στο Ellada. Δεν βιάζομαι αλλα μου την εχει ξανακάνει ο ποντικάρας
Παναγιώτης
Έκανα την Lampucera κομμάτια εν αναμονή των μετασχηματιστων αλλα το κουτι της με εκνευρίζει με το ποσο χάλια είναι.
Παναγιώτης
Θα μπει παραγγελια με κουτι, panel mount RCA και ειδικά βύσματα για την αντικατάσταση των καλωδιοταινιών. Αυτο το project δεν θα ειχε και τόσο νόημα γιατι το κόστος υλικών και ειδικά το κουτι με τους μετασχηματιστες πλησιάζει την λιανική ενός εμπορικού Dac που θα έπαιζε τα πάντα, θα ειχε οθόνες κτλ. Ελα όμως που ο ήχος της Lampucera παντα μου αρεσε..
Παναγιώτης
Ναι Πάνο, γι αυτό έχω δύο και θα τις κρατήσω για πάντα.
Δεν έχω γράψει εδώ γιατί τα λέμε τηλεφωνικά.
Μερικές παρατηρήσεις.
Οι πλακέτες που κυκλοφορούν στην πρώτη μορφή Lampucera I (με τον έναν τελεστικό) είναι μια και μοναδική οπότε δεν υπάρχει η δική μου και η δική σου, όλες έχουν τα ίδια τσιπάκια, γεωμετρία, κλπ, το μόνο που αλλάζει είναι οι πυκνωτές που έχουν σε απόθεμα οι Κινέζοι κάθε φορά και βάζουν ότι έχουν.
Την κατάργηση του τελεστικού δεν την κάνουμε για μείωση κέρδους αλλά για να απομακρυνθεί ένα αναλογικό κύκλωμα από την έξοδο του dac. Σε αυτό υπάρχει ομοφωνία από όλους που έχουν ασχοληθεί με την βελτίωση της μικρής αυτής πλακετίτσας συμπεριλαμβανομένου του πρώτου διδαξαντος Lukas Ficus.
Εγώ προσωπικά έχω κάνει πάμπολλες δοκιμές και η κατάργηση του πάντοτε βελτιώνει λίγο τον ήχο σε καποιους τομείς και ανάλογα φυσικά και τι τελεστικό χρησιμοποιείς.
Δεν είναι απαραίτητη όμως η κατάργηση πχ εγώ στην Lampucera II (με τους τρεις τελεστικούς) αποφάσισα να τους διατηρήσω αλλά τους αναβάθμισα από AD827JN σε δύο AD797BRZ πάνω σε Brown Dog adapter. Αυτή είναι κατά την ταπεινή μου άποψη και η βέλτιστη αναβάθμιση για την συγκεκριμένη Lampucera.
Βέβαια δεν έχω δοκιμάσει τους συγκεκριμένους στην Lampucera I αφού είχα καταργήσει τον τελεστικό από την αρχή. Θα κάνεις εσύ αυτή την δοκιμή λοιπόν.
Δεν έχω γράψει εδώ γιατί τα λέμε τηλεφωνικά.
Μερικές παρατηρήσεις.
Οι πλακέτες που κυκλοφορούν στην πρώτη μορφή Lampucera I (με τον έναν τελεστικό) είναι μια και μοναδική οπότε δεν υπάρχει η δική μου και η δική σου, όλες έχουν τα ίδια τσιπάκια, γεωμετρία, κλπ, το μόνο που αλλάζει είναι οι πυκνωτές που έχουν σε απόθεμα οι Κινέζοι κάθε φορά και βάζουν ότι έχουν.
Την κατάργηση του τελεστικού δεν την κάνουμε για μείωση κέρδους αλλά για να απομακρυνθεί ένα αναλογικό κύκλωμα από την έξοδο του dac. Σε αυτό υπάρχει ομοφωνία από όλους που έχουν ασχοληθεί με την βελτίωση της μικρής αυτής πλακετίτσας συμπεριλαμβανομένου του πρώτου διδαξαντος Lukas Ficus.
Εγώ προσωπικά έχω κάνει πάμπολλες δοκιμές και η κατάργηση του πάντοτε βελτιώνει λίγο τον ήχο σε καποιους τομείς και ανάλογα φυσικά και τι τελεστικό χρησιμοποιείς.
Δεν είναι απαραίτητη όμως η κατάργηση πχ εγώ στην Lampucera II (με τους τρεις τελεστικούς) αποφάσισα να τους διατηρήσω αλλά τους αναβάθμισα από AD827JN σε δύο AD797BRZ πάνω σε Brown Dog adapter. Αυτή είναι κατά την ταπεινή μου άποψη και η βέλτιστη αναβάθμιση για την συγκεκριμένη Lampucera.
Βέβαια δεν έχω δοκιμάσει τους συγκεκριμένους στην Lampucera I αφού είχα καταργήσει τον τελεστικό από την αρχή. Θα κάνεις εσύ αυτή την δοκιμή λοιπόν.
Χρήστος
Ο μαέστρος που σχεδιασε το κυκλωμα του buffer ειναι αξεπέραστος, έβαλε την έξοδο ανάμεσα στην τροφοδοσία και την είσοδο με αποτέλεσμα να πρέπει να διασταυρωθουν τα καλωδια...
Και φυσικά κατι ξέχασα να παραγγείλω, μια νέα μύτη για κολλητήρι. Ευτυχώς υπαρχει ταινιολειαντηρας ...
Και φυσικά κατι ξέχασα να παραγγείλω, μια νέα μύτη για κολλητήρι. Ευτυχώς υπαρχει ταινιολειαντηρας ...
Παναγιώτης
Σε αυτές τις περιπτώσεις φέρνω την τροφοδοσία (AC) κάτω από την πλακα του κουτιού και έτσι δεν διασταρώνονται, δες τις κατασκευές μου και θα καταλάβεις, είναι εύκολο και το κουτί μέσα πάντοτε τακτικό.
Χρήστος
Chris1967 wrote:Σε αυτές τις περιπτώσεις φέρνω την τροφοδοσία (AC) κάτω από την πλακα του κουτιού και έτσι δεν διασταρώνονται, δες τις κατασκευές μου και θα καταλάβεις, είναι εύκολο και το κουτί μέσα πάντοτε τακτικό.
Στα χνάρια σου βαδίζουν όλοι και δεν το έχουν καταλάβει!
Άγγελος
Return to “Ψηφιακή αναπαραγωγή”