Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για να παρέχει τις υπηρεσίες του και να αναλύει την επισκεψιμότητα. Η IP διεύθυνσή σας γνωστοποιείται στην Google, μαζί με μετρήσεις απόδοσης και ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας, για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση και για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση καταχρήσεων. Με την χρήση του ιστότοπου Audiohub.gr αποδέχεστε τα παραπάνω.

ROHM MUS-IC

angpsi
Contributor

Re: ROHM MUS-IC

Unread post #21 by angpsi » Wed May 13, 2026 11:01 pm

Πάντως εδώ το συγκρίνουν με το Denafrips Ares, το οποίο το έχω και είναι καλό―αλλά μέχρι ενός σημείου. Εκτιμώ πως αν κοστίζει 1000Κ θα παίζει και για 1000Κ, αν και από τις περιγραφές μου θύμισε λίγο το Pontus II το οποίο επίσης έχω και μου αρέσει πολύ.

Άγγελος
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #22 by Dr Pan K » Thu May 14, 2026 8:33 am

Ναι, οκ. Δεν εμπιστευομαι κανεναν εκει εξω, μπορει να τα λεει σωστα, μπορει να λεει και αρλουμπες.

Πριν δεκα χρονια ειχα παρει το Aune S16 και παροτι ηταν μια εισαγωγικη υλοποιηση αυτα που παρατηρησαμε οσον αφορα τον ηχο τον τελευταιων AKM τελικα ίσχυαν και για πιο ακριβες υλοποιησεις. Μην σου πω πως μια εισαγωγικη υλοποιηση δειχνει τον χαρακτηρα καλυτερα απο μια τουμπανο γιατι δεν εχει εξεζητημένες τροφοδοσιες και σταδια εξοδου.

Πρεπει να το ακουσουμε
Παναγιώτης
Dimdim

Unread post #23 by Dimdim » Thu May 14, 2026 10:27 am

Έχω κάνει μια καλή κουβέντα με τα καλά AI για τα συγκεκριμένα τσιπάκια και "ψήνομαι" γιατί λένε πολύ καλά ΄λόγια για τον ήχο τους.

Ότι εκεί που τα AKM είναι "velvety" και τα ESS είναι "υπερβολικά αναλυτικά / κουραστικά", τα Rohm έχουν πάρα πολύ φυσικό άκουσμα, με πολύ καλή χωρική πληροφορία και κατάμαυρα backgrounds.

Οπότε ναι, θα κάνω μια πλακετούλα με το τρέχον μοντελάκι.
(κάποια στιγμή)
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #24 by Dr Pan K » Thu May 14, 2026 10:38 am

"Παρακολουθω" την πορεια των τσιπ της ROHM απο οταν τα πρωτοανακοινωσε και λογικα θα ακουσω τα πρωτα μηχανηματα σε 2 εβδομαδες στην Βιεννη, εστω με ακουστικα. Κραταω μεγαλο καλαθι (το ιδιο που κραταγα και για ενα ελβετικο τσιπακι που δεν κυκλοφορησε ποτέ). Για να δουμε
Παναγιώτης
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #25 by Dr Pan K » Thu May 21, 2026 11:08 pm

Νέο CD player απο την Luxman, παλι με πυρίτιο της ROHM. Για να συνεχίζει να τα προτιμά η lux πρέπει να εχουν αποδώσει. Θα ψαξω να τα ακούσω στην Βιέννη

https://www.theabsolutesound.com/articl ... layer-dac/
Παναγιώτης

Return to “Ψηφιακή αναπαραγωγή”

Login · Register