Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για να παρέχει τις υπηρεσίες του και να αναλύει την επισκεψιμότητα. Η IP διεύθυνσή σας γνωστοποιείται στην Google, μαζί με μετρήσεις απόδοσης και ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας, για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση και για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση καταχρήσεων. Με την χρήση του ιστότοπου Audiohub.gr αποδέχεστε τα παραπάνω.

Voivode + Aether

Tzimisce

Re: Voivode + Aether

Post #21 by Tzimisce » Sun May 24, 2026 1:50 am

Εννοείται ότι δεχόμαστε και παραγγελιές. :D

Tις μουσικές προτιμήσεις τις παίρνω από τα favourites.
Θεωρώ είναι πιο εύκολο από το να ρωτάς τον χρήστη "τι είδος μουσικής ακούς" και να τον βάζεις να κάνει click ή "πες μου 3 αγαπημένα σου συγκροτήματα". Τι λε ρε φιλαράκι, σοβαρά; Dodheimsgard, Nicole Zuraitis και Παπακωνσταντίνου! Βγάλε άκρη! :lol:
Πρακτικά, αν δεν μπεις στα settings, απλά θα μείνεις με το αρχικό theme (στα σκαριά έχω το να φτιάχνει ο χρήστης το δικό του), επιλογή qobuz over tidal, να εμφαν΄ίζονται τα tabs του qobuz και του tidal άσχετα αν εσύ έχεις ή όχι, και να μην βάλεις artists στο black list. Ok, αυτό είναι λίγο προσωπικό γιατί μου τη σπάνε επιλογές με Metal που πετάει μέσα Guns n' Roses και Manowar.
Στα στατιστικά είναι που το μουρλαίνω, (αυτή τη στιγμή έχω Top Artist Allegaeon, top track Aja, top genre Jazz :-D ) αλλά είναι πολύ βολικά για να βρεις τι άκουσες κάποια στιγμή κατά τύχη.
Το my library ήταν κάτι που μου έλειπε προσωπικά και μου έσπαγε τα νεύρα γιατί τα streaming services νομίζουν ότι ακούμε ένα είδος μουσικής.
Και στην home είναι ότι λείπει από Tidal και Qobuz και προσπαθεί να κάνει το Spotify.
Dr Pan K
Site Admin

Post #22 by Dr Pan K » Sun May 24, 2026 11:42 am

Το interface ειναι μακράν ανώτερο σε σχέση με κατι Volumio και κατι Gentoo που εχω δει. Όποιος δεν έχει σύστημα με πανάκριβο Roon πάει σε Aether & Voivode χωρις δεύτερη σκέψη. Και ας είναι φρέσκο το project.
Παναγιώτης
angpsi
Contributor

Post #23 by angpsi » Sun May 24, 2026 1:41 pm

Παιδιά, έχω μείνει άφωνος! Πολλά συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία, παρακολουθώ με ενδιαφέρον!
Άγγελος
Dr Pan K
Site Admin

Post #24 by Dr Pan K » Sun May 24, 2026 4:19 pm

Άγγελε εσύ θα επρεπε να το δοκιμάσεις και λογικά να κάνεις την μετάβαση. Σε μια αλλη καρτα μνήμης για προφανείς λόγους.

Τωρα στο θεωρητικό κομμάτι η διαφορά του πακέτου Voivode Aether ειναι πως το Aether δεν ειναι ενα απλο interface (όπως τα διάφορα UPnP τυπου Bubble) αλλα αναλαμβάνει επί της ουσίας ολη την δουλειά, αυτο που κανει το Roon Core στο δικό μου σύστημα.

Απ οτι εχει φανεί η ιδανική (αν και συνθέτη λυση) είναι να διαχωρίζονται οι λειτουργίες (λήψη αρχείων, playlist, metadata κτλ) σε μια συσκευή και να υπάρχει ξεχωριστός renderer που απλά προωθεί τα δεδομένα στο Dac.

Ενα τυπικό τέτοιο σύστημα ειναι LMS core (σε ενα Rpi) με τον renderer σε δευτερο Rpi.

Στα συστήματα Roon έχουμε ενα Core (σε κάποιο x86 NUC) και μετα ξεχωριστό renderer (σε εμένα πχ αυτο που εχω μοντάρει με τις πλακέτες του Ian Canada)

Στο Voivode Aether την κεντρική επεξεργασία την αναλαμβάνει το κινητό. Εκεί τρέχουν τα παντα και μέσω δικτύου η ροή των δεδομένων φτανει στον Renderer που είναι υλοποιημένο σαν dedicated Linux headless os γραμμένο αποκλειστικά για αυτήν μόνο την δουλειά και καθώς ειναι απερίγραπτα ελαφρύ (μερικές δεκάδες MB) τρέχει απο μνήμης κάθε φορά που μπουταρει.

Το Voivode χρησιμοποιεί επιλεκτικά τον κάθε core του επεξεργαστή Arm για συγκεκριμένες λειτουργίες και εχει ενα dedicated core για την αναπαραγωγή.

Προσωπικά ίσως να προτιμούσα το Aether να παιζει σε ενα Rpi και οχι στο κινητό, οπότε να είχαμε μόνο ενα gui στο κινητό και την καθαυτό εφαρμογη σε ξεχωριστό hardware. Από την αλλη ο Μιχάλης εχει κανει τόσο καλή δουλεια που αυτο που οι άλλοι πετυχαίνουν με εκατοντάδες MB εφαρμογών να το πετυχαίνει με δεκάδες, οπότε ισως να μην εχει τόσο σημασια που επιλέγει να τρέχει μέσω κινητού. Στο κινητό που το εγκατέστησα καταλαμβάνει κάπου στα 45ΜΒ μνημης. Ενδεικτικά να πω πως το Roon που ειναι μόνο interface μια που όπως είπαμε οι λειτουργίες τρέχουν σε ενα Roon Core Nuc μου πιάνει 1.8GB.....
Παναγιώτης
angpsi
Contributor

Post #25 by angpsi » Sun May 24, 2026 4:36 pm

Ηλίθια ερώτηση: άρα αν κλείσει το κινητό κλείνει και η μουσική;
Άγγελος
Dr Pan K
Site Admin

Post #26 by Dr Pan K » Sun May 24, 2026 4:39 pm

angpsi wrote:Ηλίθια ερώτηση: άρα αν κλείσει το κινητό κλείνει και η μουσική;

Η οθόνη φαντάζομαι οχι. Το κινητό εαν κλείσει εντελώς ναι. Υποψιάζομαι οτι οι περισσότεροι θα κανουν διπλή εγκατάσταση, στο κινητό τους και σε κάποιο dedicated tablet?

Θα μας πει και ο Tzimisce αν εχω καταλάβει κατι λάθος.
Παναγιώτης
Dr Pan K
Site Admin

Post #27 by Dr Pan K » Sun May 24, 2026 5:07 pm

Qobuz android app 226 MB
Spotify 123 MB
Wiim Android app 236 MB
Sonos app 288 MB
Roon 1.72 GB
VLC 187 MB
Bubble UPnP 55 MB

Aether 45 MB
Παναγιώτης
Dimdim

Post #28 by Dimdim » Sun May 24, 2026 6:38 pm

angpsi wrote:Ηλίθια ερώτηση: άρα αν κλείσει το κινητό κλείνει και η μουσική;

Το app στέλνει στο RPi τη "διεύθυνση" του κομματιού, ώστε το RPi να το στριμάρει κατευθείαν από το Qobuz / Tidal / whatever. Οπότε αν κλείσει το κινητό το κομμάτι θα συνεχίσει να παίζει μεν, θα σταματήσει δε όταν τελειώσει το συγκεκριμένο κομμάτι γιατί το app δεν θα είναι ανοιχτό ώστε να στείλει στο RPi την "διεύθυνση" του επόμενου κομματιού.
Tzimisce

Post #29 by Tzimisce » Sun May 24, 2026 9:22 pm

Ευχαριστώ. [inlove]
Πλέον, αν έχεις στείλει playlist ή δίσκο, θα συνεχίσει να παίζει μέχρι να τελειώσει η λίστα που έχει στείλει. ;-)
Το μόνο που κάνει το RPI είναι να λαμβάνει URL και να κάνει το streaming. Δεν γίνεται καμία επεξεργασία στο κινητό για να το νοιάζει αν υπάρχει.
Τόσο που δημιουργήθηκαν κάποια bugs του στυλ, να μην ξέρει ούτε το κινητό τι παίζει το RPI.

Για λόγους debugging, θα μπει επιλογή να πειράζουμε τα buffers από το κινητό στην επόμενη έκδοση γιατί φαίνεται ότι παίζει μεγάλο ρόλο η ταχύτητα που έχεις στο internet.
Θα ξαναβγεί μετά για να μη γκρινιάζει ο Παναγιώτης ότι είναι περίπλοκο. :lol:
Dr Pan K
Site Admin

Post #30 by Dr Pan K » Sun May 24, 2026 9:33 pm

Η πολυπλοκοτητα και οι επιλογές ειναι συνάρτηση του "ακροατηρίου". Για χομπιστες που εχουν όρεξη (και χρονο) μια χαρα, αν υπήρχε εμπορικό πλάνο θα ήταν σκόπιμο να υπαρχει εύκολη λειτουργία και ενδεχομένως ενα expert mode στο οποίο να ανοίγουν οι εξτρα επιλογές.
Παναγιώτης

Return to “Ψηφιακή αναπαραγωγή”

Login · Register