Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για να παρέχει τις υπηρεσίες του και να αναλύει την επισκεψιμότητα. Η IP διεύθυνσή σας γνωστοποιείται στην Google, μαζί με μετρήσεις απόδοσης και ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας, για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση και για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση καταχρήσεων. Με την χρήση του ιστότοπου Audiohub.gr αποδέχεστε τα παραπάνω.

Voivode + Aether

Tzimisce

Re: Voivode + Aether

Unread post #61 by Tzimisce » Thu Jun 11, 2026 1:12 am

Για όσους θέλουν να δοκιμάσουν το upnp application, βρίσκεται εδώ.
Chris1967
Contributor

Unread post #62 by Chris1967 » Sun Jun 14, 2026 12:55 pm

Λοιπόν μόλις εγκατέστησα και ακούω με Voivode/Aether.

Τα τεστ διεξάγονται στο μικρό σύστημα Carry 300B/Audionote/Soekris με streamer ενα Rpi4 που προηγουμένως έπαιζε με RoopieXL σε λειτουργία Squeezelite τροφοδοτούμενο από το GentooPlayer Server μου.

Η εγκατάσταση Voivode είναι πανεύκολη, χρησιμοποίησα μια γρήγορη κάρτα 32Gb αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος μια απλή 8ρα θα ήταν αρκετή επειδή το Voivode δεν παίζει από την κάρτα αλλά κατευθείαν από την μνήμη του RPi, όπου φορτώνεται κατα το μπουτάρισμα.

Το ίδιο εύκολη και η εγκατάσταση του Aether στο Android κινητό και στο τάμπλετ. APK το οποίο τρέχουμε απλα στην android συσκευή μας.

Μέσα σε δευτερόλεπτα το Aether είχε βρει το Voivode.

Άμεσα και η σύνδεση με Qobuz αφού μπουν οι κωδικοί.

Σε δευτερόλεπτα και η αναγνώριση του NAS είτε σε άμεση σύνδεση είτε με Minim Server (τον οποίο έχω εγκατεστημένο στο NAS).

Αναγνώριση της τεράστιας βιβλιοθήκης μου σε αστραπιαίους χρόνους χωρίς δημιουργία βάσης δεδομένων που κρατούσε αρκετά λεπτά ή και ώρες σε άλλα λογισμικά.

Μουσική σε μερικά λεπτά μετά την εγκατάσταση.

Αυτό είναι το ζητούμενο και απορώ πως δεν το έχουμε δει πιο συχνά.

Σε ταχύτητα και ευχρηστία μου θύμισε την μοναδική άλλη εμπειρία που είχα με ευκολόχρηστο λογισμικό των SIlent Angel με το λογισμικό VitOS (VitOrbiter). ¨Ολα τα άλλα λογισμικά ήθελα περισσότερο χρόνο και γνώσεις ειδικά στο σετάρισμα του NAS.

Σαν πρώτη εντύπωση είναι ότι υπάρχει μια διαύγεια, καθαρότητα αλλά ταυτόχρονα φυσικότητα στην αναπαραγωγή.

Σαν πλήγηση μέσα στο GUI θέλω να πω ότι απευθείας κανείς χωρίς να διαβάσει κάποιο manual μπορεί να πλοηγηθεί με ευκολία.

Το ΑΙ και η συνδεσιμότητα με βάσεις δεδομένων δίνει μια ξεχωριστή εμπειρία που είχε αρχίσει να μου αρέσει και στο Lyrion με τα plugins, αλλά εδώ δεν χρειάζεται να ψάξεις και να εγκαταστήσεις κανένα plugin τα έχει όλα μέσα από την αρχή και δουλεύουν από μόνο τους.

Πολύ καλή δουλεία μπράβο και πολλά συγχαρητήρια ΜΙχάλη για την προσπάθεια σου!! [thumbup] [wavegreen]

Προς το παρ΄ψν θέλω να εξοικειωθώ με το λογισμικό και σύντομα θα το περάσω πάνω στο Ian Canada τούμπανο streamer μου στο κυρίως σύστημα.
Χρήστος
Tzimisce

Unread post #63 by Tzimisce » Sun Jun 14, 2026 1:30 pm

Thanks Χρήστο.
Το concept ξεκίνησε με αυτή τη φιλοσοφία. Fire and forget.
0 setup πέρα από τα credentials (που θα ήταν ύποπτο αν τα ήξερα) :lol:

Από την επόμενη έκδοση και ειδικά στο rpi5, το πακέτο είναι proprietary.
Το aether δουλεύει μόνο με το voivode και το voivode μόνο με το aether.
Ακόμη και το upnpdcli που είναι 4MB θεωρείται σκουπίδι και αφαιρέθηκε.
Τη θέση του έχει πάρει ένα δικό μου proprietary api.
Το image πλέον είναι στα 66.1mb, θα δω τι θα του βάλω να το κάνω 66.6 να το πουλήσω στον Aries Cerat ή στον Μεταξ΄ά.
Εκτός αν βάλω στόχο να το κυκλοφορώ σε δισκέτα... :lol:
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #64 by Dr Pan K » Sun Jun 14, 2026 1:44 pm

Το ακούω και εγω αυτη την στιγμή, βέβαια οχι στο συστημα μου οποτε δεν θα σχολιάσω την ποιότητα αναπαραγωγής ακομα

Λείπει μια βασική ευκολια, add next για track που θελουμε να προσθέσουμε

Έχει μια ιδιομορφία στο back, και πως παμε πισω.

Όταν μπαίνει δεύτερο tablet πετάει το κινητό μου εξω.

Πολλά υποσχόμενο θα ελεγα. Θελει λίγο γυάλισμα αλλα θα γινει πρώτο.
Παναγιώτης
Tzimisce

Unread post #65 by Tzimisce » Sun Jun 14, 2026 2:00 pm

Τι εννοείς "πετάει το κινητό έξω";
Αυτό που παθαίνει είναι ότι μετά δεν ξέρει το ένα τι παίζει αν πλέον αλλάζεις τραγούδια από το άλλο, αλλά συνεχίζεις να το χειρίζεσαι αν θέλεις από το πρώτο.
Μπορώ να το κάνω να ξέρει τα πάντα το ένα application για το τι κάνει το άλλο αλλά είναι στη λίστα "don't even think about it". 8-)
Θα προσθέσει φασαρία (δοκιμασμένο) και είναι Not acceptable.
Chris1967
Contributor

Unread post #66 by Chris1967 » Sun Jun 14, 2026 3:08 pm

Εν τω μεταξύ το Rpi4/Voivode μεταφέρθηκε στο κυρίως σύστημα και συνδέθηκε με USB στο Rockna.

Πολύ καλά παίζει αλλά δεν σκέπτομαι ακόμα να το βάλω επάνω στο Ian Canada αν δεν εξοικειωθώ απολύτως με τον ήχο αυτό.

Εγώ δεν έχω πρόβλημα με το back.

Θα ήθελα πάνω στην άκρη τους τα μεγάλα εικονίδια να έχουν πάντοτε μενού, να υπάρχει δυνατότητα toggle λίστας με thumbnail, για γρήγορο scroll, απευθείας (απο το μενου που είπα προηγουμένως) να αποθηκεύεται το αλμπουμ στα αγαπημένα (από NAS). Επίσης ένα random albums από όλη την δισκοθήκη είναι κάτι που έχω ευχαριστηθεί από το Lyrion και θα το ήθελα κι εδώ.
Χρήστος
Tzimisce

Unread post #67 by Tzimisce » Sun Jun 14, 2026 4:37 pm

To καινούργιο apk εδώ.

1) Your favourites, παίρνει τραγούδια από τα favourite του qobuz/tidal και μέσα από το my library, τα χωρίζει σε είδη μουσικής και σου φτιάχνει λίστα με τραγούδια.
2) Φτιάχτηκε το back button του android να δουλεύει πιο σωστά.
3) Στο nas και όπου υπάρχει λίστα με albums έχει μπει view σαν tiles ή list.
4) Στα album στο nas και το my library έχει μπει από έξω επιλογή (με 3 dots) για να παίξεις όλο το album ή να το κάνεις shuffle.
5) Ε τι άλλο να κάνω, σπαθιά να καταπιώ; Σήμερα μου τα είπε ο Χρήστος και τα έγραψε ο Παναγιώτης. [dance]
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #68 by Dr Pan K » Sun Jun 14, 2026 6:11 pm

Το άκουσα στου Στέλιου με την παλιά εφαρμογη οποτε τα θέματα σταθερότητας ισως να οφείλονται σε αυτο Μιχαλη.

Σχημάτισα και κάποιες πρώτες ηχητικές εντυπώσεις αλλα περιμενω να το ακούσω στο μεγάλο συστημα μόλις επιστρέψω στην βάση μου. Σιγουρα δεν παιζει άσχημα, καθαρό και λεπτομερές θα ελεγα.

Σαν ιδέα θα ελεγα να δεις τι κανει το Volumio, Roon κτλ στις διάφορες επιλογές διαχείρισης βιβλιοθήκης και των tracks, playlists κτλ και να προσθέσεις οτι δεν υπαρχει. Θα κανει την μετάβαση πιο ευκολη για οσους εχουν μάθει σε εκείνα.

Πχ αυτο που ελεγα, όταν ακουω μέσω qobuz ανοίγω διάφορες favorite playlists που εχω κανει για παλιά άρθρα και ενώ κατι παιζει πετάω στην σειρά κομμάτια μέσω του play next ή add on cue. Πολυ βολικά και τα δυο.
Παναγιώτης
Tzimisce

Unread post #69 by Tzimisce » Sun Jun 14, 2026 6:11 pm

Chris1967 wrote:Θα ήθελα πάνω στην άκρη τους τα μεγάλα εικονίδια να έχουν πάντοτε μενού, να υπάρχει δυνατότητα toggle λίστας με thumbnail, για γρήγορο scroll, απευθείας (απο το μενου που είπα προηγουμένως) να αποθηκεύεται το αλμπουμ στα αγαπημένα (από NAS). Επίσης ένα random albums από όλη την δισκοθήκη είναι κάτι που έχω ευχαριστηθεί από το Lyrion και θα το ήθελα κι εδώ.

Το apk με τις αλλαγές του Χρήστου.

Δοκιμάστε, πάω να φτιάξω καφέ και να ακούσω μουσική. :-D
Chris1967
Contributor

Unread post #70 by Chris1967 » Sun Jun 14, 2026 8:19 pm

[thumbup] πότε πρόλαβες βρε θηρίο?

Τώρα έχω ολοκληρώσει ακροάσεις (ακούω από το πρωί), θα το βάλω το συντομότερο και θα σου πω.

[wavegreen]
Χρήστος

Return to “Ψηφιακή αναπαραγωγή”

Login · Register