Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για να παρέχει τις υπηρεσίες του και να αναλύει την επισκεψιμότητα. Η IP διεύθυνσή σας γνωστοποιείται στην Google, μαζί με μετρήσεις απόδοσης και ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας, για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση και για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση καταχρήσεων. Με την χρήση του ιστότοπου Audiohub.gr αποδέχεστε τα παραπάνω.

Επιλογη κεφαλης για βραχιονα Pro-ject 9c

audiojunkie

Επιλογη κεφαλης για βραχιονα Pro-ject 9c

Unread post #1 by audiojunkie » Sat Feb 25, 2017 5:04 am

Προσφατα ηρθε στα χερια μου ενα Pro-ject Audio RPM 9 με βραχιονα τον 9c carbon και μαζα (11 g)
Ποιες κεφαλες ειναι καταλληλες μεχρι τα 500-600 ευρω σε mc ή mm ; Καποια με Jico stylus ;
Προς το παρον για phono χρησιμοποιω τον Luxman C-03 αλλα θα αντικατασταθει με αλλο, για την
ωρα ειμαι σε αναζητηση της κεφαλης και μετα θα ταιριαξω και phono stage.
Καθε προταση, καλοδεχουμενη [beer]
Chris1967
Contributor

Re: Επιλογη κεφαλης για βραχιονα Pro-ject 9c

Unread post #2 by Chris1967 » Sat Feb 25, 2017 1:49 pm

Nagaoka MP500 (λίγο έξω από το μπάτζετ σου αλλά αξίζει) πολύ ισορροπημένη κεφαλή (με τάση πιο το πιο ρομαντικό και γλυκό) από τις καλύτερες ΜΜ που κυκλοφορούν.

για φτηνότερα Shure M97XE και την απλή Jico Neo Sas, με την ruby ξεφεύγεις στα επίπεδα τιμής της Nagaoka.

H Ortofon 2M Black επίσης είναι μια πρόταση αλλά γενικά δεν συμπαθώ την παρουσίαση της Ortofon.

Σε MC θα πρότεινα ZYX Bloom R50 που ενδέχεται να βρεις σε καλύτερη τιμή λόγω του ότι η σειρά έχει αλλάξει και αυτό και άλλα μοντέλα δεν κατασκευάζονται πια, αλλά και πάλι εκτός μπάτζετ για ένα δύο κατοστάρικα.

Η Denon 304 (εντός μπάτζετ) μπορεί να σου αρέσει είναι αεράτη και λεπτομερής, αλλά ενδέχεται να έχει λίγο πιο χαλαρά δυναμικά και ίσως ισχαιμικά μπάσα.

Μια άλλη λύση είναι να πας στην Shure ( την βρίσκεις και κάτω από 100 ευρώ) όπως είναι και να βάλεις όσα περισσότερα χρήματα μπορείς στο phono και μάλλον για μένα η καλύτερη λύση είναι αυτή.

Ποιο είναι το σύστημα ( ο προενισχυτής είναι βίντατζ απότι καταλαβαίνω) και πόσο μεγάλη η δισκοθήκη? τι πικάπ αντικαθιστά?
Χρήστος
BityaBit

Unread post #3 by BityaBit » Sat Feb 25, 2017 2:06 pm

Σχετική - Άσχετη ερώτηση..
Χρήστο η κατοστάρα που έχω έχει αντικατασταθεί απο αυτή;..
http://www.zyx-audio.com/products_mc_ul ... s_100.html
Chris1967
Contributor

Unread post #4 by Chris1967 » Sat Feb 25, 2017 2:18 pm

Ναι δεν υπάρχει πια το δικό σου μοντέλο, ούτε το δικό μου, έχουν αντικατασταθεί από την Ultimate 100.

http://www.zyx-audio.com/top.html
Χρήστος
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #5 by Dr Pan K » Sun Feb 26, 2017 9:30 pm

500 ευρω αγοραζουν μια πολυ καλη εως κορυφαια κεφαλη ΜΜ ή εναλλακτικά μια entry level MC.

Απο τις MM οι Nagaoka έχουν όντος ισορροπημένο ηχο και τα μεγάλα μοντέλα παρουσιάζουν και αρκετή λεπτομέρεια χωρίς σκληράδα.

Η εναλλακτική των vintage σωμάτων με βελονα Jico SAS (neo γιατι εχει αλλάξει λιγο το σχεδιο) εχει ενδιαφερον. Εγω είχα την κλασσική Jico SAS με Shure V15 III και ηταν πολύ καλη, την πούλησα πριν κάποιο καιρο ομως οταν μπήκα για τα καλα στις MC. Επειδη εχω ακομα μια Shure V 15 III αλλα και μια 97xE θα ελεγα οτι αν ειναι να πας προς τα εκει, ηχητικά τουλαχιστον ειναι καλυτερη η V15. Το μονο θέμα ειναι οτι πρεπει να βρεις μια στο ebay και σαν μεταχειρισμένη υπαρχει παντα ενα μικρο ρισκο να εχει καποιο θεμα.

Στις οικονομικές MC η ΖΥΧ R50 bloom ειναι η μόνη που δεν αλλαξε με την εισαγωγή των νεων cantilever της εταιρίας (απο ινες ανθρακα, review to follow soon) καθώς το κοστος δεν το επιτρέπει. Ειναι μια καλη κεφαλή αλλα προϋποθέτει όπως και ολες οι MC οτι έχεις το απαραίτητο phono stage για χαμηλοεξοδες κεφαλές.

Οι Denon δυστυχώς δεν κανουν για εσένα. Η 103/103R θέλουν αρκετα πιο βαρυ βραχίονα ενω οι 304 εχει πολυ χαμηλή εξοδο και θα βρεθείς σε μπελάδες με το Phono stage.

Ενδιαφέρουσα εναλλακτική ειναι η Hana MC, καθώς ειναι στα χρήματα που διαθέτεις και εχει υγιέστατη εξοδο στα 0.5. Δεν την εχω ακούσει εμπεριστατωμένα αλλα οι αναφορές ειναι καλές. Ο φιλος μου ο Rafe ηταν ενθουσιασμένος με αυτήν.

https://parttimeaudiophile.com/2016/12/ ... ite-sound/

hana sl.jpg
hana sl.jpg (142.83 KiB) Viewed 4705 times
Παναγιώτης
audiojunkie

Unread post #6 by audiojunkie » Mon Feb 27, 2017 11:36 am

Ποιο είναι το σύστημα ( ο προενισχυτής είναι βίντατζ απότι καταλαβαίνω) και πόσο μεγάλη η δισκοθήκη? τι πικάπ αντικαθιστά?[/quote]

Ο προενισχυτης ειναι οντως vintage, απο το σετ (C-03/M-03) και τον δουλευω μονο ως phono,
τα υπολοιπα αυτη την στιγμη ειναι προ/τελικος Electrocompaniet και Audio Spectrum Orpheus.
Δεν αντικαθιστα καποιο πικαπ, το προηγουμενο ηταν Gyrodec /sme 309/ lyra delos.
audiojunkie

Unread post #7 by audiojunkie » Mon Feb 27, 2017 12:03 pm

Dr Pan K wrote:500 ευρω αγοραζουν μια πολυ καλη εως κορυφαια κεφαλη ΜΜ ή εναλλακτικά μια entry level MC.

Απο τις MM οι Nagaoka έχουν όντος ισορροπημένο ηχο και τα μεγάλα μοντέλα παρουσιάζουν και αρκετή λεπτομέρεια χωρίς σκληράδα.

Η εναλλακτική των vintage σωμάτων με βελονα Jico SAS (neo γιατι εχει αλλάξει λιγο το σχεδιο) εχει ενδιαφερον. Εγω είχα την κλασσική Jico SAS με Shure V15 III και ηταν πολύ καλη, την πούλησα πριν κάποιο καιρο ομως οταν μπήκα για τα καλα στις MC. Επειδη εχω ακομα μια Shure V 15 III αλλα και μια 97xE θα ελεγα οτι αν ειναι να πας προς τα εκει, ηχητικά τουλαχιστον ειναι καλυτερη η V15. Το μονο θέμα ειναι οτι πρεπει να βρεις μια στο ebay και σαν μεταχειρισμένη υπαρχει παντα ενα μικρο ρισκο να εχει καποιο θεμα.

Στις οικονομικές MC η ΖΥΧ R50 bloom ειναι η μόνη που δεν αλλαξε με την εισαγωγή των νεων cantilever της εταιρίας (απο ινες ανθρακα, review to follow soon) καθώς το κοστος δεν το επιτρέπει. Ειναι μια καλη κεφαλή αλλα προϋποθέτει όπως και ολες οι MC οτι έχεις το απαραίτητο phono stage για χαμηλοεξοδες κεφαλές.

Οι Denon δυστυχώς δεν κανουν για εσένα. Η 103/103R θέλουν αρκετα πιο βαρυ βραχίονα ενω οι 304 εχει πολυ χαμηλή εξοδο και θα βρεθείς σε μπελάδες με το Phono stage.

Ενδιαφέρουσα εναλλακτική ειναι η Hana MC, καθώς ειναι στα χρήματα που διαθέτεις και εχει υγιέστατη εξοδο στα 0.5. Δεν την εχω ακούσει εμπεριστατωμένα αλλα οι αναφορές ειναι καλές. Ο φιλος μου ο Rafe ηταν ενθουσιασμένος με αυτήν.

https://parttimeaudiophile.com/2016/12/ ... ite-sound/

hana sl.jpg

Ευχαριστω, οι Ortofon και Sumico σε mc τι σου λενε ; Καποια Jvc z1s ; Hana mc στα 0,5 ή 2 mv, τις φερνει κανεις στην Ελλαδα ;
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #8 by Dr Pan K » Mon Feb 27, 2017 12:13 pm

Οι μικρες Ortofon δεν με ενθουσίασαν ποτε οπως οι κλασσικές SPU αλλα ο βραχίονας σου δεν κανει για SPU οπότε τις άφησα εκτος (περαν της τιμης που με μια μοναδικη εξαίρεση ανεβαινει αρκετα). Φυσικα ειναι και θεμα γουστου, εσενα μπορει να σου αρέσουν πολυ (οποτε κλασσικά, οπως λεμε παντα επιβαλεται ακρόαση).

Απο τις Sumico η Blue Point special III στα 0.5 ειναι μια καλη περιπτωση, εχει ευχάριστο, στρογγυλο all round ηχο. Παει καιρος που δεν την εχω ακούσει αλλα θυμάμαι να ειχα σχηματίσει καλη γνωμη. Σπιτι πρόσφατα απεκτησα μια mid output MC απο την Sumiko, την Alchemist S III και μου αρέσει πολυ αυτο που ακουω (για τα δεδομενα της εποχης της ηταν κορυφη).

Η JVC εχει πολυ καλο ονομα και μαζι με κάποια αλλα generator απο Philips, Jico, Shure .. μπαινει στις κορυφαιες MM. Δεν ειναι τοσο ευκολο να βρεθει και δεν ξερω αν τελικα παιζει καλυτερα απο Shure V15.

Hana θα παρεις 0.5 αρκει να εχεις το απαραιτητο phono stage για MC. Την φερνει στην Ελλαδα η Solid Foundation.
Παναγιώτης
audiojunkie

Unread post #9 by audiojunkie » Mon Feb 27, 2017 12:49 pm

Dr Pan K wrote:Οι μικρες Ortofon δεν με ενθουσίασαν ποτε οπως οι κλασσικές SPU αλλα ο βραχίονας σου δεν κανει για SPU οπότε τις άφησα εκτος (περαν της τιμης που με μια μοναδικη εξαίρεση ανεβαινει αρκετα). Φυσικα ειναι και θεμα γουστου, εσενα μπορει να σου αρέσουν πολυ (οποτε κλασσικά, οπως λεμε παντα επιβαλεται ακρόαση).

Απο τις Sumico η Blue Point special III στα 0.5 ειναι μια καλη περιπτωση, εχει ευχάριστο, στρογγυλο all round ηχο. Παει καιρος που δεν την εχω ακούσει αλλα θυμάμαι να ειχα σχηματίσει καλη γνωμη. Σπιτι πρόσφατα απεκτησα μια mid output MC απο την Sumiko, την Alchemist S III και μου αρέσει πολυ αυτο που ακουω (για τα δεδομενα της εποχης της ηταν κορυφη).

Η JVC εχει πολυ καλο ονομα και μαζι με κάποια αλλα generator απο Philips, Jico, Shure .. μπαινει στις κορυφαιες MM. Δεν ειναι τοσο ευκολο να βρεθει και δεν ξερω αν τελικα παιζει καλυτερα απο Shure V15.

Hana θα παρεις 0.5 αρκει να εχεις το απαραιτητο phono stage για MC. Την φερνει στην Ελλαδα η Solid Foundation.

[thumbup]

Return to “Αναλογικός ήχος”

Login · Register