Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για να παρέχει τις υπηρεσίες του και να αναλύει την επισκεψιμότητα. Η IP διεύθυνσή σας γνωστοποιείται στην Google, μαζί με μετρήσεις απόδοσης και ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας, για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση και για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση καταχρήσεων. Με την χρήση του ιστότοπου Audiohub.gr αποδέχεστε τα παραπάνω.

Audio Note, Harbeth ή Horning

pankon
Contributor

Re: Audio Note, Harbeth ή Horning

Unread post #21 by pankon » Mon Apr 03, 2017 2:05 pm

Dr Pan K wrote:Καλο το 30.1, πολυ καλο αλλα σε σχεση με το Horning απο σωμα θα υστερεί αρκετά. Το subwoofer μονο λυση δεν ειναι, δεν θα εχει σωστο blend με το 30.1

Μήπως να εκανες λιγο υπομονή και μόλις εχεις τα απαραίτητα $$$ να πας για Αφροδίτη?

Ναι, Παναγιώτη. Αυτό θα ήταν εξαιρετικό, αν και τα χρήματα είναι πολλά. Κι αν στο χώρο μου τα Harbeth SHL5 Plus είναι μεγάλα, τότε οι "Ευφροδίτες" πώς θα ταιριάξουν;

Ευτυχώς που ακούω nearfield, όχι από ανάγκη, αλλά από επιλογή. ;-)
pankon
Contributor

Unread post #22 by pankon » Mon Apr 03, 2017 2:14 pm

pankon wrote:
Dr Pan K wrote:Καλο το 30.1, πολυ καλο αλλα σε σχεση με το Horning απο σωμα θα υστερεί αρκετά. Το subwoofer μονο λυση δεν ειναι, δεν θα εχει σωστο blend με το 30.1

Μήπως να εκανες λιγο υπομονή και μόλις εχεις τα απαραίτητα $$$ να πας για Αφροδίτη?

Ναι, Παναγιώτη. Αυτό θα ήταν εξαιρετικό, αν και τα χρήματα είναι πολλά. Κι αν στο χώρο μου τα Harbeth SHL5 Plus είναι μεγάλα, τότε οι "Ευφροδίτες" πώς θα ταιριάξουν;

Ευτυχώς που ακούω nearfield, όχι από ανάγκη, αλλά από επιλογή. ;-)

Είχα παρακολουθήσει ένα μεγάλο thread του Rafe Arnott στο Part Time Audiophile, ο οποίος ξεκίνησε από M30.1, μετά δοκίμασε SHL5 Plus, μετά ξαναγύρισε στα Μ30.1, μετά πήγε σε Devore O/96 με ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια, και κατέληξε σε Audio Note AN-E/SPE HE.

Όντας ιδιοκτήτης των Snell E-II, τα Audio Note τα "καλοκοιτάω". Αλλά λένε οι περισσότεροι, ότι σε όποιον αρέσουν τα Audio Note δεν αρέσουν τα Harbeth και το αντίθετο. Λες να είναι αλήθεια;;;
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #23 by Dr Pan K » Mon Apr 03, 2017 2:20 pm

Ωπ, εδω υπάρχει θεμα. Οι Αφροδιτες απο near field δεν.. Η ανάπτυξη του χαμηλού τους θελει κάποια απόσταση για να γινει σωστά. Θα έλεγα 2 μετρα το ελάχιστο, λιγο παραπάνω ακομα καλύτερα. Ο κατασκευαστής δε προτείνει το στήσιμο των ηχείων στις γωνιες του δωματίου, κατι που δυσκολεύει το near field ακομα περισσότερο (όπως και η AN).
Παναγιώτης
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #24 by Dr Pan K » Mon Apr 03, 2017 2:25 pm

pankon wrote:Είχα παρακολουθήσει ένα μεγάλο thread του Rafe Arnott στο Part Time Audiophile, ο οποίος ξεκίνησε από M30.1, μετά δοκίμασε SHL5 Plus, μετά ξαναγύρισε στα Μ30.1, μετά πήγε σε Devore O/96 με ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια, και κατέληξε σε Audio Note AN-E/SPE HE.

Όντας ιδιοκτήτης των Snell E-II, τα Audio Note τα "καλοκοιτάω". Αλλά λένε οι περισσότεροι, ότι σε όποιον αρέσουν τα Audio Note δεν αρέσουν τα Harbeth και το αντίθετο. Λες να είναι αλήθεια;;;

Οχι, δεν το πιστεύω. Διαφορετικό άκουσμα σίγουρα αλλα οχι τοσο αντιδιαμετρικό ώστε να αποκλείει το ενα ηχείο το άλλο. Επειδή τους ψιλοξερω τους συντελεστές του PTA ( ;-) ) μπορω να πω με σιγουριά οτι ο Rafe αρέσκεται ιδιαίτερα την AN UK (εγώ πχ οχι) ενω ο Scot προτιμάει τα Devore.

Επειδη Devore δεν βλεπουμε ευκολα Ελλαδα και Ευρωπη γενικοτερα θα σου προτεινα και μια ακροαση αν μπορεις απο Living Voice. Ειναι tube friendly, εχουν τις χροιες και το φινιρισμα και θα ελεγα και λιγο καλυτερο imaging απο τα AN.
Παναγιώτης
pankon
Contributor

Unread post #25 by pankon » Mon Apr 03, 2017 2:37 pm

Dr Pan K wrote:
pankon wrote:Είχα παρακολουθήσει ένα μεγάλο thread του Rafe Arnott στο Part Time Audiophile, ο οποίος ξεκίνησε από M30.1, μετά δοκίμασε SHL5 Plus, μετά ξαναγύρισε στα Μ30.1, μετά πήγε σε Devore O/96 με ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια, και κατέληξε σε Audio Note AN-E/SPE HE.

Οχι, δεν το πιστεύω. Διαφορετικό άκουσμα σίγουρα αλλα οχι τοσο αντιδιαμετρικό ώστε να αποκλείει το ενα ηχείο το άλλο. Επειδή τους ψιλοξερω τους συντελεστές του PTA ( ;-) ) μπορω να πω με σιγουριά οτι ο Rafe αρέσκεται ιδιαίτερα την AN UK (εγώ πχ οχι) ενω ο Scot προτιμάει τα Devore.

Επειδη Devore δεν βλεπουμε ευκολα Ελλαδα και Ευρωπη γενικοτερα θα σου προτεινα και μια ακροαση αν μπορεις απο Living Voice. Ειναι tube friendly, εχουν τις χροιες και το φινιρισμα και θα ελεγα και λιγο καλυτερο imaging απο τα AN.

Παναγιώτη,

Living Voice, ε; Τα έχω ακουστά, αλλά δεν τα έχω ακούσει. Αξίζει να τα δω. Ποιος τα φέρνει στην Ελλάδα; Και οι τιμές τους πού βρίσκονται σε σχέση με τα Harbeth και τα Audio Note;

Γενικά η εντύπωσή μου είναι ότι τα ηχεία με υψηλή ευαισθησία φαίνεται να παίζουν πιο ρεαλιστικά ακόμα και σε χαμηλές στάθμες, ενώ τα ηχεία με χαμηλότερη ευαισθησία χρειάζονται αρκετή ένταση (περισσότερα dB) για να αρχίσουν να αποδίδουν... Μήπως είναι μια ψευδαίσθηση δική μου;
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #26 by Dr Pan K » Mon Apr 03, 2017 2:45 pm

Δεν ειναι τοσο ψευδαίσθηση, εχει να κάνει και με τις καμπύλες Fletcher Munson. Ας πουμε οτι (σε θεωρητικο επιπεδο) κανενα ηχειο δεν παιζει σωστα σε ολες τις σταθμες.

Τα Living Voice τα φερνει η Audio Soul Ultra, πριν την μετακόμιση ειχαν σίγουρα ενα demo. Στην ουσία ειναι ενα σχέδιο ηχείου που ανάλογα με το τι πληρώνεις παίρνεις και καλύτερα cross, κτλ. Ειναι έκκεντρο ΜΤΜ σχέδιο (εξ ου και το καλυτερο Imaging). Μπορεις να το ακούσεις και σε mid, σχεδον near field αποστάσεις. Ο σχεδιαστής, γνωστός για το Vox Olympian (αναμεσα στα καλύτερα και ακριβότερα ηχεια του κοσμου) παιζει κατα κόρων με Audio Note Kondo (νομίζω τα εμπορεύεται κιολας στην Αγγλια) οπότε ολα του τα σχέδια ειναι κατάλληλα για μικρά βαταζ.

Τιμες στις Κ ευρω, ανάλογα με το μοντέλο. Παρε ενα τηλέφωνο για λεπτομέρειες εδω http://audio-soul.gr/distribution/
Παναγιώτης
pankon
Contributor

Unread post #27 by pankon » Mon Apr 03, 2017 2:52 pm

Dr Pan K wrote:Δεν ειναι τοσο ψευδαίσθηση, εχει να κάνει και με τις καμπύλες Fletcher Munson. Ας πουμε οτι (σε θεωρητικο επιπεδο) κανενα ηχειο δεν παιζει σωστα σε ολες τις σταθμες.

Τα Living Voice τα φερνει η Audio Soul Ultra, πριν την μετακόμιση ειχαν σίγουρα ενα demo. Στην ουσία ειναι ενα σχέδιο ηχείου που ανάλογα με το τι πληρώνεις παίρνεις και καλύτερα cross, κτλ. Ειναι έκκεντρο ΜΤΜ σχέδιο (εξ ου και το καλυτερο Imaging). Μπορεις να το ακούσεις και σε mid, σχεδον near field αποστάσεις. Ο σχεδιαστής, γνωστός για το Vox Olympian (αναμεσα στα καλύτερα και ακριβότερα ηχεια του κοσμου) παιζει κατα κόρων με Audio Note Kondo (νομίζω τα εμπορεύεται κιολας στην Αγγλια) οπότε ολα του τα σχέδια ειναι κατάλληλα για μικρά βαταζ.

Τιμες στις Κ ευρω, ανάλογα με το μοντέλο. Παρε ενα τηλέφωνο για λεπτομέρειες εδω http://audio-soul.gr/distribution/

ΟΚ, ευχαριστώ για το tip. Τα βάζω στη λίστα για ακρόαση!
STEREO

Unread post #28 by STEREO » Mon Apr 03, 2017 5:06 pm

Μπορεί . Αυτό το οφείλει στην ιδιαίτερη καμπίνα του όπως επίσης και το Horning με περισσότερα χρήματα το τελευταίο.
STEREO

Unread post #29 by STEREO » Mon Apr 03, 2017 5:19 pm

Στο παραπάνω ποστ αναφέρομαι για το σώμα που μπορεί να δώσει το Harbeth,αλλά άργησα να μπω και έχασα τα επόμενα ποστ. Σορι .
pankon
Contributor

Unread post #30 by pankon » Mon Apr 03, 2017 5:59 pm

STEREO wrote:Μπορεί . Αυτό το οφείλει στην ιδιαίτερη καμπίνα του όπως επίσης και το Horning με περισσότερα χρήματα το τελευταίο.

Φίλε,

για κάποια χρόνια (πριν παρουσιαστούν τα M30.1) είχα ένα ζευγάρι P3ESR, τα οποία ήταν απολαυστικά. Τότε δεν είχα αρχίσει το valve-rolling στους Croft και πιστεύω ότι τα ηχεία είχαν να δώσουν κι άλλα αρκετά.

Τα SHL5 Plus, όταν κάποια φορά τα άκουσα εν συντομία κόντρα στα M30.1, μου φάνηκαν πιο "γεμάτα" από τα M30.1. Αλλά τότε οι συνθήκες ακρόασης ήταν όχι κατάλληλες, οπότε δεν λαμβάνω υπόψη σοβαρά εκείνη την εμπειρία.

Σύντομα θα ακούσω τα Μ30.1 στο χώρο μου, οπότε θα σχηματίσω καλύτερη άποψη, και μάλιστα στο χώρο μου, που όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι αυτό.

Αλλά από την άλλη, τα Horning Eufrodite PM65 είναι αυτά που μου "έκαναν ζημιά"...στο μυαλό και όχι στην τσέπη (όχι ακόμα, τουλάχιστον). Μέχρι τότε πρέπει να βρούμε κάποιο καλό ηχείο, γιατί με τα KEF LS50 που έχω τώρα, δεν μπορώ να χορτάσω... (και δεν μιλάω για μπάσα φυσικά, ούτε για εντάσεις).

Return to “Ηχεία”

Login · Register