Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για να παρέχει τις υπηρεσίες του και να αναλύει την επισκεψιμότητα. Η IP διεύθυνσή σας γνωστοποιείται στην Google, μαζί με μετρήσεις απόδοσης και ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας, για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση και για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση καταχρήσεων. Με την χρήση του ιστότοπου Audiohub.gr αποδέχεστε τα παραπάνω.

Με τι headfi gear ακούμε?

Dr Pan K
Site Admin

Re: Με τι headfi gear ακούμε?

Unread post #61 by Dr Pan K » Wed Aug 30, 2017 8:12 pm

angpsi wrote: Ελπίζω να βρεθούμε γρήγορα για να με μαζέψετε, τουλάχιστον να προλάβω να επιστρέψω το Eitr ή/και τα DT990pro για refund όσο έχω περιθώριο (για το Schiit μετράνε δύο εβδομάδες από αύριο αν παραλάβω κανονικά)!

Λιγο ψυχραιμια, οι εσπευσμένες αγορες δεν πάνε και τοσο καλα. Αλλο τα 990 που σε αυτη την τιμη τα κρατας ευκολα..

Το ποστ για το φίλτρο ρεύματος πήγε εδώ.
Παναγιώτης
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #62 by Dr Pan K » Tue Sep 12, 2017 8:58 pm

20170912_204520.jpg
20170912_204520.jpg (826.43 KiB) Viewed 4221 times

Μετά το mini can jam στου Δημήτρη και αφού ο Άγγελος μου πήρε το Mojo ζήτησα και εγώ με την σειρά μου τον Schiit Mjolnir από τον Chris. Δεν θα επεκταθώ στα πως παίζει με τα Susvara καθώς θα ακολουθήσει άρθρο επ αυτού αλλά μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι είναι από τους ελάχιστους προσιτους ενισχυτές που μπορεί ά οδηγήσει τα πάντα. Δυστυχώς τα τρια καλύτερα (ή ακριβότερα) ακουστικά είναι αναίσθητα, το LCD4 δεν πάει πίσω, τα Abyss και τα Susvara είναι ένα γαϊδούρι και ένα μουλάρι αντίστοιχα.

Στο θέμα των χροιων υπάρχει ένα μικρό αλλά, αυτή η σκληράδα στις μεσαιοηψηλες. Με τα Susvara δεν γίνετε και τόσο αντιληπτή, είμαι όμως εκεί. Αν δεν υπήρχε τότε θα μιλάγαμε για giant killer.

Το χαμηλό βέβαια είναι απίθανο. Τα Abyss που είναι ήδη αξεπέραστα σε αυτό τον τομέα με τέτοια οδήγηση από πίσω πιάνουν επίπεδα subwoofer κολλημένα στο κρανίο.
Παναγιώτης
Chris1967
Contributor

Unread post #63 by Chris1967 » Tue Sep 12, 2017 10:51 pm

O Mjolnir 2 ίσως είναι η καλύτερη προσιτή λύση για πολλά γκάζια, και ο συνδυασμός λυχνίας στην προενίσχυση ίσως (σίγουρα) αντιπαρέρχεται το πρόβλημα του αρχικού Mjolnir.
Χρήστος
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #64 by Dr Pan K » Tue Sep 12, 2017 11:11 pm

Chris1967 wrote:O Mjolnir 2 ίσως είναι η καλύτερη προσιτή λύση για πολλά γκάζια, και ο συνδυασμός λυχνίας στην προενίσχυση ίσως (σίγουρα) αντιπαρέρχεται το πρόβλημα του αρχικού Mjolnir.

Πιθανότατα ναι, ο Mjolnir 2 να ειναι οτι πρέπει αλλα δεν τον εχω ακούσει και δεν ξερω αν κατάφερε να διατηρήσει το χαμηλό , την λεπτομέρεια και την ταχύτητα του δικού σου.
Παναγιώτης
angpsi
Contributor

Unread post #65 by angpsi » Thu Sep 14, 2017 11:48 pm

Πριν από λίγες ώρες αγόρασα ένα ζευγάρι HD650 από δεύτερο χέρι στα €180 + μεταφορικά (όχι το 50άρικο που γράφει). Η σύγκριση HD600 με HD650 λογικά θα στείλει το ένα από τα δύο προς πώληση.

Μετά πήρα και ένα ζευγάρι Ken-Rad 6sn7gt / VT-231 staggered plates (—παρακαλώ Παναγίωτη επιβεβαίωσε;) για να δω κι εγώ επιτέλους πώς ακούγονται. Οι μετρήσεις που έχει βάλει ο πωλητής είναι χωρίς τιμή για το που βρίσκεται το 100% κι έτσι δεν ξέρω σε τι κατάσταση παίζουν, αλλά έτσι κι αλλιώς τις πήρα για δοκιμή συγκριτικά φθηνά.

Ήρθε και το φίλτρο, αν και δεν είμαι σίγουρος για το τι κάνει ακόμα. Θα το ανοίξω και θα βάλω φωτό, ή αλλιώς το ανοίγουμε όλοι μαζί όταν βρεθούμε. Το mojo συνεχίζει να παίζει πολύ καλά αλλά το θέμα με την φόρτιση της μπαταρίας με εκνευρίζει! Φυσικά δεν πάω κόντρα στις οδηγίες του κατασκευαστή που ζητά να αποφύγουμε την ταυτόχρονη φόρτιση και χρήση του mojo, αλλά αυτό έχει σαν παρελκόμενο ότι κάθε τόσο χρειάζεται να γυρίζω στο Mimby (btw το Macbook για κάποιο λόγο αρνείται να δει και τα δύο ταυτόχρονα, και έτσι η αλλα΄γη γίνεται λίγο μπελάς).

Αυτή τη στιγμή που σας γράφω έχω μόλις γυρίσει στο Mimby / Eitr, και σας υπόσχομαι ότι μπορεί να μην έχει τον διαχωρισμό και την σφιχτή εικόνα του Mojo αλλά είναι πολύ ευχάριστο μουσικά και δένει το σύνολο πολύ καλά. Ίσως να είναι το είδος της μουσικής που έχω βάλει (Chick Corea & Hiromi Uehara, Duet), ίσως να είναι ότι για ακόμα μια φορά που το mid-fi ακούγεται πιο σωστό από το High-end. To Mojo με κάνει να θέλω να ανεβάσω τον πήχυ σε ολόκληρη την αλυσίδα μου. Το περίεργο είναι ότι ταυτόχρονα με κάνει να θέλω να πάρω άλλο DAC για αυτή την υποθετική αναβάθμιση, ιδανικά ένα desktop. Questyle 600i ίσως; Ή μήπως Soekris που τα κοιτάω και καιρό;

Τελικά δεν ξέρω, ίσως το mini can-jam να έχει ξυπνήσει τον junkie μέσα μου... [musicphones]
Άγγελος
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #66 by Dr Pan K » Thu Sep 14, 2017 11:54 pm

Οι λυχνιες ειναι σωστές Άγγελε, αν δεν εχουν πολλά χιλιόμετρα στο κοντέρ θα παίζουν παπάδες.

Τα 650 δεν εχω ιδέα γιατι τα πήρες, κινείσαι sideways αντι για προς τα επάνω. 800ρια θες απο Sennheiser. Πουλα και τα δυο Senn και ψάξου για 800, το καλύτερο vfm σε ναυαρχίδα.
Παναγιώτης
angpsi
Contributor

Unread post #67 by angpsi » Thu Sep 14, 2017 11:59 pm

Το πρόβλημα Παναγιώτη είναι ότι δεν τρελάθηκα με τα HD800. Το ξέρω ότι ακούγεται ιεροσυλία, αλλά αφού τα άκουσα δεν είπα ότι πρέπει να τα αποκτήσω με κάθε κόστος... Από την άλλη τώρα, για τα Abyss ίσως να πουλούσα και το σπίτι μου―και να φανταστείς ότι δεν θεωρώ τον εαυτό μου basshead. Βέβαια αυτό που άκουσα στα Abyss είναι τόσο σφιχτό που δεν ξέρω αν λογίζεται ως 'μπασάτο'. Μάλλον μου φέρνει προς τα ηχεία του Δημήτρη που έπαιζαν μέσα!
Άγγελος
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #68 by Dr Pan K » Fri Sep 15, 2017 12:05 am

Tα Abyss δεν ειναι μπασατα, απλά κατεβαίνουν πολύ χαμηλά διατηρώντας ταχύτητα και διαύγεια. Το πρόβλημα τους ειναι προφανώς η τιμή (και το βάρος που κουράζει). Αν είχα τον ήχο των Abyss στον σκελετό των Susvara δεν θα τα έβγαζα απο τα αυτιά μου
Παναγιώτης
angpsi
Contributor

Unread post #69 by angpsi » Fri Sep 15, 2017 12:11 am

Τα Susvara θα πρέπει να πάρουν κάποιο βραβείο για το πόσο απολαυστικά μπορεί να είναι απλώς και μόνο με το να κάθονται στο κεφάλι σου!
Άγγελος
angpsi
Contributor

Unread post #70 by angpsi » Fri Sep 15, 2017 10:02 pm

Τρίτη μέρα και σήμερα το Mojo παίζει από το Macbook με τα Etymotic Hf3. Τα Etys είναι τόσο σβέλτα και αναλυτικά που δείχνουν όλες τις αρετές του Mojo. Κρίμα που δεν κατεβαίνουν εντελώς χαμηλά, είμαι σίγουρος ότι το Mojo δεν θα είχε κανένα πρόβλημα. Από την άλλη η εικόνα που στήνουν μέσα στο κεφάλι μου είναι εξαιρετική, σχεδόν ολογραφική. Έχω μερικές περιπτώσεις που δεν καταλαβαίνω γιατί λέτε ότι η εικόνα είναι στενή, εμένα μου φαίνεται πολύ σωστή και δεν θα περίμενα κάτι διαφορετικό.

Το μόνο που ζεσταίνεται πολύ το άτιμο, και έχει και λίγο περίεργη μορφή―ούτε desktop αλλά ούτε και εύκολα φορητή, νομίζω.
Άγγελος

Return to “Ακουστικά”

Login · Register