Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για να παρέχει τις υπηρεσίες του και να αναλύει την επισκεψιμότητα. Η IP διεύθυνσή σας γνωστοποιείται στην Google, μαζί με μετρήσεις απόδοσης και ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας, για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση και για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση καταχρήσεων. Με την χρήση του ιστότοπου Audiohub.gr αποδέχεστε τα παραπάνω.

Με τι headfi gear ακούμε?

Dr Pan K
Site Admin

Re: Με τι headfi gear ακούμε?

Unread post #71 by Dr Pan K » Fri Sep 15, 2017 10:34 pm

Το θεμα της σκηνής ειναι πιο εμφανές αν συνδέσεις το Mojo με το δικαναλο σύστημα και τα ηχεια. Στα ακουστικα δεν ειναι τοσο εμφανές και μια που το Mojo εχει σχεδιαστεί για ακουστικά κατα κύριο λογο δεν μπορω να πω οτι το θεωρώ και τοσο σημαντικό πρόβλημα. Η σκηνή του Chord Hugo πχ ειναι σαφώς μεγαλύτερη.
Παναγιώτης
Chris1967
Contributor

Unread post #72 by Chris1967 » Sat Sep 16, 2017 10:21 am

Υπάρχει μια παρανόηση νομίζω.

Δεν υπάρχει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα το Mojo να είναι συνδεδεμένο στην φόρτιση και και παίζει ταυτόχρονα.

Απλά θα θερμαίνεται περισσότερο. Δεν υπάρχει επίπτωση στην μπαταρία, αρκεί αυτό να μην γίνεται συνέχεια και διαρκώς. Περιοδικά χρειάζεται και ένας κύκλος πλήρους φόρτισης και αποφόρτισης.

Το θέμα της σκηνής είναι overated, μια χαρά είναι. Δεν είναι στενή. Είναι στενότερη από άλλα DAC που αναφέρθηκαν.
Χρήστος
dapost

Unread post #73 by dapost » Sat Sep 16, 2017 12:59 pm

Ζεσταινεται κατα το ήμισυ περιπου οταν φορτιζει και παιζει απο οπτικη εισοδο σε σχεση με τη usb.
Δημήτρης
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #74 by Dr Pan K » Sat Sep 16, 2017 1:27 pm

Εγώ πάντως δεν το φορτίζω ποτέ ενώ παίζει, καλό δεν θα του κάνει γιατί οι μπαταρίες μάλλον θα χάσουν διάρκεια ζωης.
Παναγιώτης
Chris1967
Contributor

Unread post #75 by Chris1967 » Sat Sep 16, 2017 11:54 pm

Ότι είπα πιο πάνω λέει ο ίδιος ο σχεδιαστής του οπότε κάντε ότι σας βολεύει. Ούτε το ένα ούτε το άλλο δημιουργεί πρόβλημα στις μπαταρίες.
Χρήστος
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #76 by Dr Pan K » Sun Sep 17, 2017 12:02 am

O κατασκευαστης λεει αυτα:
We recommend charging with Mojo switched off.
Charging with Mojo switched on and playing is possible, but the time taken to fully charge will be con
-
siderably longer and depending on volume level and headphone load the battery. It is possible that,
when using headphones of high load, the battery may take extremely long to fully charge.
It is normal for Mojo to become warm when charging especially if switched on and playing at the same
time

Ο καθένας κάνει οτι θέλει, εγώ δεν. Γενικα μπαταριες που ξεφορτιζουν ενω φορτίζουν χανουν διάρκεια ζωής.

https://chordelectronics.co.uk/wp-conte ... 072016.pdf
Παναγιώτης
angpsi
Contributor

Unread post #77 by angpsi » Thu Sep 21, 2017 11:03 pm

Λοιπόν, σήμερα ήρθαν τα HD650. Κατ' αρχήν αν αυτά είναι δεύτερο χέρι τότε εγώ ντρέπομαι να πουλάω εξοπλισμό―ειλικρινά δεν πρέπει να έχουν φορεθεί παραπάνω από δύο φορές. Κατά δεύτερον, η πρώτη τους επαφή με τον Elise δεν ήταν καλή, καθώς τα HD600 έδιναν έναν καθαρότερο ήχο και επομένως ακούγονταν καλύτερα. Όχι ότι τα HD650 δεν ακούγονταν καλά, απλά ο πιο flat χαρακτήρας των HD600 άφηνε τον ήχο του Elise να ακουστεί καλύτερα.

Και μετά τα έβαλα πάνω στο Mojo.

Κατηγορήστε με για OTT (over the top) χαρακτηρισμούς, αλλά τα HD650 έπαιξαν αγγέλους με το Mojo. Και εκεί που ήμουν απόλυτα εντάξει να το αφήσω να φύγει από τα χέρια μου τώρα δεν μπορώ να το βγάλω από τα αυτιά μου. Συγκριτικά συμπεραίνω ότι ο Elise έχει μια ευδιάκριτη δική του ηχητική υπογραφή η οποία κολακεύει τα HD600, πιθανώς εξομαλύνοντας και το spike στις υψηλές. Αντιθέτως τα HD650 μου φάνηκαν να 'παραζεσταίνουν' συγκριτικά το αποτέλεσμα λόγω tuning, και γι αυτό τον λόγο δεν μου ταίριαξαν καθόλου με τον Elise. Από την άλλη μεριά μόλις πέρασα στον δυναμικά και σφιχτό ήχο του Mojo, τα HD650 έπαιξαν αποδίδοντας έναν πολύ ώριμο ήχο, κατεβαίνοντας όσο χαμηλά χρειάζεται χωρίς να καλύπτουν λεπτομέρειες στο υπόλοιπο φάσμα―πραγματικά ένα εξαιρετικό ζευγάρι ακουστικά. Αντιθέτως, τα HD600 πάνω στον Mojo μου φάνηκαν κάπως σκληρά και στεγνά.

Στο τέλος της [έστω πρώτης] ημέρας, ο συνδυασμός HD650 / Mojo ακούγεται καλύτερα από τον συνδυασμό Elise / HD600. Ο δεύτερος είναι ένας πραγματικά απολαυστικός συνδυασμός, και μπορώ να τον δω να μου χαρίζει ακόμα περισσότερες ώρες ευχάριστων ακροάσεων· όμως ο πρώτος μου δείχνει τον δρόμο που πιθανώς έχετε ακολουθήσει ήδη όλοι οι άλλοι, δηλαδή προς ακριβότερες αλλά και ικανότερες υλοποιήσεις.

Btw, εσείς με ποιον ενισχυτή έχετε ακούσει τα HD800 να παίζουν καλύτερα; Εμένα πάντως τόσο στον Elise όσο και στον Mjolnir δεν με ενθουσίασαν. Κρίνοντας όμως από την σημερινή μου εμπειρία φαντάζομαι ότι κάπου υπάρχει ένα ταίρι που να τα κάνει να τραγουδάνε στο όριό τους.
Άγγελος
Chris1967
Contributor

Unread post #78 by Chris1967 » Fri Sep 22, 2017 11:14 am

Μεγειά τα νέα σου ακουστικά!!! (τι έγινε με τα Beyerdynamic?)

Άγγελε, νομίζω ότι μπερδεύεσαι με αυτά που έχεις συνηθίσει (βλ. ELise χ1000 διαφορετικά λαμπιόνια\HD600).

Το έχω πει αρκετές φορές ότι το HD650 είναι ανώτερο ακουστικό από το HD600, τόσο στην έκταση όσο και στην γεμάτη μεσαία του.

Σαφέστατα παίζει καλύτερα επάνω στο Mojo επειδή είναι πιο φλατ και μάλλον (σίγουρα) έχει και πιο πολύ δύναμη από τον Elise.

Εμένα τα HD800 κελαηδάνε με το Mojo είτε απευθείας, είτε σε "line" και παρέα με τον Mjolnir.

Νομίζω ότι είναι θέμα συνήθειας και πρέπει λίγο να επαναπρογραμματιστεί ο εγκέφαλος σου να μπορεί να διακρίνει το φλατ (που είναι και το σωστότερο απέναντι στην ηχογράφηση) από το χρωματισμένο και με "χαρακτήρα".

Θεωρώ ότι ο ενισχυτής πρέπει να είναι όσο πιο φλατ γίνεται, αλλιώς μεγάλο το μπέρδεμα με τα ακουστικά που όλα έχουν τον ένα ή τον άλλο χαρακτήρα. Είναι δύσκολο να βγάλεις άκρη εάν όλα τα πράγματα σε μια αλυσίδα έχουν τον δικό τους χαρακτήρα.
Χρήστος
angpsi
Contributor

Unread post #79 by angpsi » Fri Sep 22, 2017 2:52 pm

Γεια σου Χρήστο,

Τα Beyer τα έδωσα σε Head-fier που είχε χάσει την προσφορά του Amazon για λίγο και τα ήθελε πολύ. Τα 650 βρέθηκαν στην σωστή τιμή την σωστή ώρα, και ταπήρα χωρίς δεύτερη σκέψη. Ωστόσο, αν δεν είχα το Mojo θα είχα απογοητευτεί από αυτά απέναντι στα 600.

Γενικά έχεις δίκιο, το Mojo παίζει και τα δύο Senn πολύ καλύτερα. Ωστόσο επιμένω πως ο Elise κάνει ένα πολύ γοητευτικό ταίριασμα με τα HD600, ενώ τα HD650 ακούγονται πολύ καλύτερα με το Mojo. Για το Schiit stack αναρωτιέμαι, αν η διαφορά του με το Mojo είναι απλώς στην ηχητική υπογραφή ή είναι απλώς υποδεέστερο. Νομίζω ότι αυτή την ερώτηση την λύνουν μόνο ακροάσεις ποιοτικά ανώτερων DAC με ανάλογο χαρακτήρα.

Όλα αυτά τα λέω κάνοντας και on the fly συγκρίσεις με τις δύο εξόδους του Mojo. Καταλαβαίνω 100% γιατί είναι χρήσιμο στον Παναγιώτη.

Νωρίτερα έβγαλα πρακτικά όλο τον εξοπλισμό μου πλην των HD650 σε αγγελία στο Head-fi. Ανάλογα από το ενδιαφέρον θα καθοριστούν και τα επόμενα βήματα. Btw, οι Ken-Rad που μου είχε προτείνει ο Παναγιώτης είναι πραγματικά πολύ ωραίες, και φέρνουν ένα εξαιρετικό ηχόχρωμα στον Elise.

Ήθελα ακόμα να σε ρωτήσω: πιστεύεις ότι το Fiio σου είναι συγκρίσιμο με το Mojo ως standalone DAC;

Υ.Γ. Η πολυπλοκότητα του "χρωματισμένου" ήταν πάντα ένας μεγάλος λόγος που απέφευγα τις λυχνίες. Ωστόσο, έστω με κόπο, το χρωματισμένο μπορεί να είναι ιδιαίτερα απολαυστικό―όπως εξάλλου και το "flat", εδώ που τα λέμε, μια και δεν γλυτώνεις ούτε εκεί τον χαρακτήρα της υλοποίησης. Ακούγοντας τον Elise με το Mojo σίγουρα δείχνει πως ο μικρός αυτός ενισχυτής έχει καλύτερα κότσια από το πολυδιαφημισμένο Mimby. Όποτε θες, έλα στο γραφείο μου να το ξανακούσεις.
Άγγελος
angpsi
Contributor

Unread post #80 by angpsi » Fri Sep 22, 2017 3:59 pm

Follow-up: τα HD650 πάνω στον Elise με τις Ken-Rad δεν μασάνε καθόλου απέναντι στον συνδυασμό Mojo και HD650. Π.χ., αυτή την στιγμή ακούω την Σονάτα για πιάνο Νο.1 του Alban Berg (Yeol Eum Son, Modern Times; Decca, 2016) και σχεδόν ξεχνάω με τι παίζει―π.χ. Elise με HD600, Elise με HD650, Mojo με HD600, ή Mojo με HD600. Μάλιστα αυτή τη στιγμή που ξέρω ότι ακούω Elise με HD650 ίσως και να μου αρέσει περισσότερο απ' ότι με το Mojo. Πολύ ενδιαφέρον, έτσι μου'ρχεται να τον πάω στον Παναγιώτη και τον πατέρα του που έχουν εμπειρία από λυχνίες και να μου πουν την γνώμη τους!

Ειλικρινά δεν έχω καταλάβει αν στην συνάντηση δεν σας άρεσε ο Elise, ή αν απλώς δεν σας ενδιέφερε εξαιτίας του ότι δεν μπορούσε να κουνήσει την πλειοψηφία των θηρίων που φέρατε μαζί σας. Πάντως η αλήθεια είναι ότι το Mojo σφίγγει τα πράγματα πολύ σε σχέση με το Mimby.
Άγγελος

Return to “Ακουστικά”

Login · Register