Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για να παρέχει τις υπηρεσίες του και να αναλύει την επισκεψιμότητα. Η IP διεύθυνσή σας γνωστοποιείται στην Google, μαζί με μετρήσεις απόδοσης και ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας, για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση και για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση καταχρήσεων. Με την χρήση του ιστότοπου Audiohub.gr αποδέχεστε τα παραπάνω.

[Ακρόαση] Mid Level DACs Chapter II

pankon
Contributor

Re: [Ακρόαση] Mid Level DACs Chapter II

Unread post #101 by pankon » Sat Feb 03, 2018 10:37 pm

Dr Pan K wrote:Ασε Παναγιώτη, σε μια τετοια συναντηση ειχα ετοιμασει μεχρι και σελίδες για καταγραφή των επιμέρους χαρακτηριστικών.. μιλάμε για πολύ γέλιο, φαρσοκωμωδία..

Εξάλλου οι προτιμήσεις είναι νομίζω ξεκάθαρες και ενδεικτικές. Από εδώ και πέρα ο καθένας μπορεί να επικοινωνήσει με τον αντίστοιχο εισαγωγέα ή κατασκευαστή για να κανονίσει ακρόαση και να βγάλει προσωπικά συμπεράσματα.

Για κάνα 2 από τα προαναφερθέντα μηχανάκια θα γράψω όταν βρεθεί χρόνος και hands on reviews.

Άντε, να διαβάσουμε κανένα ενδιαφέρον άρθρο στο PTA [dance]
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #102 by Dr Pan K » Sat Feb 03, 2018 10:44 pm

Εδώ θα τα γράψω.. Στο PTA το επομενο ειναι για ακουστικά και μετά πάλι αναλογικό εξοπλισμό. Σημερα ομως κυκλοφορησε το δευτερο τευχος του Occasional !!! (Έχουμε σχετικό νήμα)
Παναγιώτης
carlosm

Unread post #103 by carlosm » Sat Feb 03, 2018 10:50 pm

Καλησπέρα,

μπράβο σας για το τεστ, τα συμπεράσματα είναι ενδιαφέροντα. Επίσης όποιος είναι κοντά η περνάει από Πάτρα μπορεί να έρθει να ακούσει ένα LAB12 ακόμα μια φορά και πάλι μπράβο.

ΣΜ
Dr Spiridon Mantzoukas
DomieMic65
Contributor

Unread post #104 by DomieMic65 » Sun Feb 04, 2018 8:48 pm

Άργησα να γράψω!
Πάνω απ’ όλα ήταν μια όμορφη βραδιά! Προσωπικά είχα την ευκαιρία να δω κόσμο που είχα πολύ καιρό να δω και πέρασα/έφαγα πολύ όμορφα! Παναγιώτη ευχαριστούμε για την διοργάνωση και Ανδρέα για την φιλοξενία (Νταξ περί συστήματος μην τα λέμε ξανά και ξανά.... Χαχαχ)

Και για εμένα δεν υπήρχε μηχανάκι που δεν έπαιξε καλά!
Όμως όπως ειπώθηκα και από όλους τους φίλους πιο πάνω αυτά που μας έκαναν ένα κλικ παραπάνω ήταν τα LAB12, Questyle 800 και Young III (τυχαία σειρά εννοείται).
Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες για το κάθε ένα απλά θα πω ότι ανάλογα με το σύστημα μπορεί να ταιριάξει πιο πολύ το ένα ή το άλλο. Επίσης πολύ σημαντικό ρόλο παίζει και το τι θέλει ο κάθε ένας από features και δυνατότητες. Το LAB12 που είναι και το πιο σπαρτιάτικο από όλα, παραλίγο να μην του δώσουμε την αξία που του πρέπει αλλά αυτή ως σε δεύτερο χρόνο το βάλαμε να παίξει με άλλον προ και έδειξε το τι μπορεί να κάνει.

Παιδιά και εις αλλά... να ανταμώνουμε!!!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ επίσης και στους αντιπροσώπους/κατασκευαστές που μας παραχώρησαν τις συσκευές!!
bagkyr

Unread post #105 by bagkyr » Sun Feb 04, 2018 9:14 pm

Καταρχήν συγχαρητήρια για το εγχείρημα και φυσικά για την καταγραφή των απόψεων. Εγώ είμαι περίεργος να μας πει ο καθένας σας, αφού όλοι μετά ακούσατε το MSB, πόσο κοντά ή πόσο μακρυά ήταν τα DAC's του τεστ από αυτό. Αν τελικά τα DAC της κατηγορίας των 2.000 ευρω εχουν λόγο ύπαρξης ή πρέπει να πουλήσεις κανα νεφρο ή πλεμόνι για να ακούσεις σωστό DAC. Βέβαια και ο Παναγιώτης να μας πεί πως τα ακουσε σε συγκριση με το total του.
Gojakla
Contributor

Unread post #106 by Gojakla » Sun Feb 04, 2018 10:27 pm

Ο παναγιωτης δεν εχει Total Dac, αν αυτο εννοεις.
angpsi
Contributor

Unread post #107 by angpsi » Sun Feb 04, 2018 11:22 pm

bagkyr wrote:Καταρχήν συγχαρητήρια για το εγχείρημα και φυσικά για την καταγραφή των απόψεων. Εγώ είμαι περίεργος να μας πει ο καθένας σας, αφού όλοι μετά ακούσατε το MSB, πόσο κοντά ή πόσο μακρυά ήταν τα DAC's του τεστ από αυτό. Αν τελικά τα DAC της κατηγορίας των 2.000 ευρω εχουν λόγο ύπαρξης ή πρέπει να πουλήσεις κανα νεφρο ή πλεμόνι για να ακούσεις σωστό DAC. Βέβαια και ο Παναγιώτης να μας πεί πως τα ακουσε σε συγκριση με το total του.

Παρότι άλλοι συνακροατές έχουν μεγαλύτερη εμπειρία, από εμένα αν η πώληση νεφρού είναι στην αντζέντα για κάποιον φίλο τότε το MSB Diamond (μαζί φυσικά και με το υπόλοιπο σύστημα του Αντρέα) είναι οπωσδήποτε καλός λόγος για να το κάνεις. Δεν υπάρχει κανένα σύμπαν στο οποίο τα μηχανήματα που ακούσαμε ανήκουν καν στην ίδια γραμματική πρόταση με το MSB, ούτε καν για να πεις ότι υπάρχει η διαφορά.

Ειλικρινά, για τα δικά μου αυτιά η διαφορά ήταν η ίδια με το να μπορείς να αναπνέεις! Δεν το εννοώ μεταφορικά, μιλάω για εκείνη την ανάσα που παίρνεις όταν κατεβαίνεις από το αεροπλάνο φτάνοντας κάπου όπου έχει καθαρό και δροσερό αέρα. Τόσο όταν πρωτομπήκα στον χώρο του Αντρέα όσο και όταν βάλαμε ξανά το MSB κλείνοντας την βραδιά, ο ήχος με άφησε αποσβολωμένο...
Άγγελος
angpsi
Contributor

Unread post #108 by angpsi » Sun Feb 04, 2018 11:54 pm

Από την άλλη μεριά, σε σχέση με την ερώτηση αν τελικά τα DAC της κατηγορίας των 2.000 ευρω εχουν λόγο ύπαρξης, φυσικά και έχουν―ειδικά τα τρία που ξεχώρισαν νομίζω ότι μπορούν να σταθούν αξιοσημείωτα καλά για οποιονδήποτε δεν έχει 20-40.000 ευρώ για DAC (+7-8.000 ευρώ για κάθε καλώδιο interconnect και ρεύματος). Απλά πρέπει να συμφιλιωθείς ότι κάπου εκεί έξω υπάρχει και ένα σκληρό και αδιαμφισβήτητο reality check!
Άγγελος
dapost

Unread post #109 by dapost » Mon Feb 05, 2018 10:14 am

Κάποια στιγμή το Σάββατο, ο Ανδρέας μου έκανε τη γνωστή πλάκα αν πρέπει να ακούσουμε τα dacs ή να διαβάσουμε τα pdf τους... Ε, δεν κρατήθηκα, μετά την ακρόαση έψαξα λίγο τα "pdf", ειδικά για τα dacs που μου ήταν τελείως άγνωστα όπως το lab12.

http://avmentor.gr/reviews/lab12_dac1_se_2.htm

Υποκειμενική δική μου διαπίστωση: το μόνο μετρήσιμο χαρακτηριστικό του lab12 που διέκρινα ηχητικά και πάντα σε σύγκριση με τα υπόλοιπα dacs της ακρόασης ήταν το μικρό roll-off του στις υψηλές συχνότητες. Jitter, δυναμική περιοχή, θόρυβος, σήμα προς θόρυβο, κλπ. στις συγκεκριμένες συνθήκες δεν μπόρεσα να τα διακρίνω ως διαφοροποιά στοιχεία σε σχέση με τα άλλα dacs πιο σύγχρονης σχεδίασης. Τελικά, ποιά από τα μετρήσιμα χαρακτηρστικά ακούγονται και κάτω από ποιές συνθήκες;
Δημήτρης
dapost

Unread post #110 by dapost » Mon Feb 05, 2018 11:07 am

Διόρθωση: την Παρασκευή, όχι το Σάββατο.
Δημήτρης

Return to “Ψηφιακή αναπαραγωγή”

Login · Register