Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για να παρέχει τις υπηρεσίες του και να αναλύει την επισκεψιμότητα. Η IP διεύθυνσή σας γνωστοποιείται στην Google, μαζί με μετρήσεις απόδοσης και ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας, για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση και για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση καταχρήσεων. Με την χρήση του ιστότοπου Audiohub.gr αποδέχεστε τα παραπάνω.

Roon server, Nucleus vs NUC

DomieMic65
Contributor

Re: Roon server, Nucleus vs NUC

Unread post #11 by DomieMic65 » Fri Apr 18, 2025 2:47 am

Παιδιά ανέφερα το νεότερο Mac σαν μια πιθανή περίπτωση μόνο κ μόνο γιατί είναι πολύ βελτιωμένο σε σχέση με το παρελθόν χωρίς να έχει υψηλή τιμή και με επεξεργαστή που η απόδοση του είναι εξαιρετική!! Γενικά πρόκειται για έναν πάρα πολύ καλό και φτηνό για αυτά που προσφέρει υπολογιστή!
Αλλά από την άλλη θεωρητικά ακόμα και ότι μπορεί να απεγκατασταθεί, να απεγκατασταθεί, κάποιες διεργασίες θα τρέχουν οπότε πείτε πως δεν το ανέφερα καν..
DomieMic65
Contributor

Unread post #12 by DomieMic65 » Fri Apr 18, 2025 2:49 am

Dr Pan K wrote:Θα μπορούσε κάποιος να μου κάνει συγκεκριμένες προτασεις; Διαβάζω για 600 ευρώ συνολο και δεν βλέπω κάποιο NUC με i5 ή i7 και τουλάχιστον 16Gb μνήμη που να είναι εντός αυτού του budget.

Επίσης πρέπει να προσθέσουμε ένα κουτί με παθητική ψύξη και ένα γραμμικο τροφοδοτικό 19V.

Ή παθητική ψύξη ίσως να μην είναι απαραίτητη γιατί μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε δωμάτιο του σπιτιού!
kostas6a3

Unread post #13 by kostas6a3 » Fri Apr 18, 2025 7:26 am

Κατ' αρχάς που διαβάζεις Παναγιώτη; Οι τιμές έχουν ανέβει αρκετά.
Το '20 που έφτιαξα το δικό μου NUC BXNUC10I5FNHN2 με 8GB και σκληρό Kingston SSD 250GB στοίχισε 500€ και 145€ η Akasa Turing FX.
Τώρα ένα ASUS NUC 13 i7, με ένα γρήγορο ψάξιμο κοστίζει 750 έως 850€ + σκληρός + μνήμη. Η θήκη περίπου στα ίδια, πες 200€. Συνολικά περίπου 1200 με 1300€.
Και πάλι πολύ φτηνότερα από το Titan εκτός αν θες το design της Roon.
Κώστας
kostas6a3

Unread post #14 by kostas6a3 » Fri Apr 18, 2025 7:59 am

Τι θα έκανα εγώ τώρα:
https://www.minipc.de/catalog/il/3456
https://www.minipc.de/catalog/il/3459
https://www.minipc.de/catalog/il/2620
https://www.minipc.de/catalog/il/2299
Τιμή μαζί με μεταφορικά 1283,56€

Στιγμιότυπο 2025-04-18, 07.56.13.png
Στιγμιότυπο 2025-04-18, 07.56.13.png (108.9 KiB) Viewed 1736 times

Στιγμιότυπο 2025-04-18, 07.55.46.png
Στιγμιότυπο 2025-04-18, 07.55.46.png (83.05 KiB) Viewed 1736 times

Καλό ψάξιμο !!!
Ελπίζω να βοήθησα. [wavegreen]
Κώστας
pankon
Contributor

Unread post #15 by pankon » Fri Apr 18, 2025 10:17 am

Παιδιά, χωρίς να μπαίνω στην ουσία του θέματος, συντάσσομαι με τον Μιχάλη όσον αφορά το Mac Mini, το οποίο καταπίνει όλα τα i3, i5, i9 για πρωινό. Και ποιότητα κατασκευής μοναδική.
Geopolitis

Unread post #16 by Geopolitis » Fri Apr 18, 2025 12:10 pm

Θα σας πω την μικρή μου πείρα με το προηγούμενο Nucleus το οποίο αγόρασα από τον Economides μεταχειρισμένο μαζί με ενα καλό τροφοδοτικό 19V το Keces P8. Όταν το σύνδεσα πάνω στο modem/router με ενα απλό καλώδιο Ethernet έπαιζε τόσο χάλια που νόμιζα ότι το μηχάνημα είχε κάποιο πρόβλημα. Για να φτάσει να παίζει καλά ακολούθησα τα εξής βήματα:

1. Έβαλα ένα καλύτερο καλώδιο Ethernet για σύνδεση με το δίκτυο.
2. Σύνδεσα το καλώδιο πάνω σε ένα από τα καλά switch που είχα. Με δοκιμές κατέληξα ότι σε σεταπ με δύο switch έπαιζε καλύτερα όταν σύνδεες τον Roon server στο πρώτο switch ενώ από το δεύτερο switch έφευγε το καλώδιο που πήγαινε στον streamer.
3. Το καλώδιο ρεύματος στο τροφοδοτικό του Nucleus έκανε σημαντική διαφορά.

Με όλα αυτά υπόψη επειδή θα χρειαστούν και άλλα έξοδα εκτός από το ίδιο το μηχανάκι θα έπαιρνα για αρχή το φτηνό της Roon , θα το έκανα να παίξει όσο καλύτερα γίνεται και στο μέλλον θα έπαιρνα ένα σούπερ audiophile μηχανάκι αποκλειστικά για Roon Core. Το Pachanko constellation Reference σε σχέση με το Nucleus σε ρόλο Roon Core ήταν πολύ καλύτερο στην δικιά μου περίπτωση. Μου έχουν πει ότι πολύ καλό είναι για αυτή τη δουλειά είναι το σέρβερ της Rockna αλλά δε το έχω δοκιμάσει ακόμα σπίτι μου. Κάποια στιγμή όμως θα την κάνω τη δοκιμη και θα ενημερώσω.
kostas6a3

Unread post #17 by kostas6a3 » Fri Apr 18, 2025 12:54 pm

pankon wrote:Παιδιά, χωρίς να μπαίνω στην ουσία του θέματος, συντάσσομαι με τον Μιχάλη όσον αφορά το Mac Mini, το οποίο καταπίνει όλα τα i3, i5, i9 για πρωινό. Και ποιότητα κατασκευής μοναδική.

Παναγιώτη εδώ δεν ψάχνεις έναν καλό Η/Υ αλλά Roon Core.
Κώστας
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #18 by Dr Pan K » Fri Apr 18, 2025 1:46 pm

Οποτε:

Τνχ Κώστα για τις συγκεκριμένες προτάσεις.

Μακ Μίνι δεν θέλω γιατί όπως είπα δεν μου αρέσει το οικοσύστημα.

Το Nucleus One για την χρήση που θέλω φτάνει και περισσεύει, καθώς δεν με ενδιαφέρει να κάνω upsampling, δεν με ενδιαφέρουν οι πολλαπλές ζώνες ούτε και το HQplayer.

Επιπλέον το Roon core τουλάχιστον στα χαρτιά δεν παίζει ρόλο στον ήχο όταν ακολουθεί ότι ακολουθεί σε εμένα. Την αναπαραγωγή μουσικής την κάνει το Ian Canada streamer με την Alsa, στην ουσία το core θα ανακαλεί δεδομένα από NAS ή Qobuz και θα τα προωθεί στο streamer. Κανονικά δεν θα έπαιζε κανένα ρόλο ούτε η τροφοδοσία του ούτε τπτ. Στο τέλος αν το προχωρήσω μάλλον θα μπει και γραμμικο τροφοδοτικό αλλά δεν το θεωρώ απαραίτητο. Το ίδιο ισχύει για το fanless case μια που οι συσκευές μου είναι σε άλλο δωμάτιο. Η εμφάνιση δεν με ενδιαφέρει ποσώς, τα μηχανήματα είναι για να παίζουν μουσική.

Οπότε ένα αξιόλογο NUC αν μπει σε κουτί και του βάλουμε σκληρό, μνήμη και τροφοδοτικό θα πάει στα 1300 ευρώ, σωστά Κώστα;
Παναγιώτης
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #19 by Dr Pan K » Fri Apr 18, 2025 1:55 pm

Geopolitis wrote:Θα σας πω την μικρή μου πείρα με το προηγούμενο Nucleus το οποίο αγόρασα από τον Economides μεταχειρισμένο μαζί με ενα καλό τροφοδοτικό 19V το Keces P8. Όταν το σύνδεσα πάνω στο modem/router με ενα απλό καλώδιο Ethernet έπαιζε τόσο χάλια που νόμιζα ότι το μηχάνημα είχε κάποιο πρόβλημα. Για να φτάσει να παίζει καλά ακολούθησα τα εξής βήματα:

1. Έβαλα ένα καλύτερο καλώδιο Ethernet για σύνδεση με το δίκτυο.
2. Σύνδεσα το καλώδιο πάνω σε ένα από τα καλά switch που είχα. Με δοκιμές κατέληξα ότι σε σεταπ με δύο switch έπαιζε καλύτερα όταν σύνδεες τον Roon server στο πρώτο switch ενώ από το δεύτερο switch έφευγε το καλώδιο που πήγαινε στον streamer.
3. Το καλώδιο ρεύματος στο τροφοδοτικό του Nucleus έκανε σημαντική διαφορά.

Με όλα αυτά υπόψη επειδή θα χρειαστούν και άλλα έξοδα εκτός από το ίδιο το μηχανάκι θα έπαιρνα για αρχή το φτηνό της Roon , θα το έκανα να παίξει όσο καλύτερα γίνεται και στο μέλλον θα έπαιρνα ένα σούπερ audiophile μηχανάκι αποκλειστικά για Roon Core. Το Pachanko constellation Reference σε σχέση με το Nucleus σε ρόλο Roon Core ήταν πολύ καλύτερο στην δικιά μου περίπτωση. Μου έχουν πει ότι πολύ καλό είναι για αυτή τη δουλειά είναι το σέρβερ της Rockna αλλά δε το έχω δοκιμάσει ακόμα σπίτι μου. Κάποια στιγμή όμως θα την κάνω τη δοκιμη και θα ενημερώσω.

Προφανώς και δεν θα πάρω άλλο προϊόν της Rockna μετά από την αποτυχία του Wavelight Streamer και του απαραδεκτου support.

Από εκεί και πέρα με ενδιαφέρει να καταλαβω τι περιλαμβάνει το Pachanko που έχεις και το κάνει καλύτερο από ένα δυνατό NUC. Έχει δυνατότερο επεξεργαστη; περισσότερη μνημη; καλύτερο ενσωματωμένο τροφοδοτικό; Γιατί εδώ μιλάμε για pc χωρίς ανεμιστήρες, με παθητική ψύξη κτλ και είναι όλα κοινά και στις δυο περιπτώσεις
Παναγιώτης
kostas6a3

Unread post #20 by kostas6a3 » Fri Apr 18, 2025 6:07 pm

Dr Pan K wrote:Οποτε:

Τνχ Κώστα για τις συγκεκριμένες προτάσεις.

Μακ Μίνι δεν θέλω γιατί όπως είπα δεν μου αρέσει το οικοσύστημα.

Το Nucleus One για την χρήση που θέλω φτάνει και περισσεύει, καθώς δεν με ενδιαφέρει να κάνω upsampling, δεν με ενδιαφέρουν οι πολλαπλές ζώνες ούτε και το HQplayer.

Επιπλέον το Roon core τουλάχιστον στα χαρτιά δεν παίζει ρόλο στον ήχο όταν ακολουθεί ότι ακολουθεί σε εμένα. Την αναπαραγωγή μουσικής την κάνει το Ian Canada streamer με την Alsa, στην ουσία το core θα ανακαλεί δεδομένα από NAS ή Qobuz και θα τα προωθεί στο streamer. Κανονικά δεν θα έπαιζε κανένα ρόλο ούτε η τροφοδοσία του ούτε τπτ. Στο τέλος αν το προχωρήσω μάλλον θα μπει και γραμμικο τροφοδοτικό αλλά δεν το θεωρώ απαραίτητο. Το ίδιο ισχύει για το fanless case μια που οι συσκευές μου είναι σε άλλο δωμάτιο. Η εμφάνιση δεν με ενδιαφέρει ποσώς, τα μηχανήματα είναι για να παίζουν μουσική.

Οπότε ένα αξιόλογο NUC αν μπει σε κουτί και του βάλουμε σκληρό, μνήμη και τροφοδοτικό θα πάει στα 1300 ευρώ, σωστά Κώστα;

Ας αρχίσουμε από το τέλος.
1300€ κάνουν μόνο αυτά που ανέβασα δηλαδή NUC, RAM, SSD και θήκη. Βέβαια το NUC μπορεί να βρεθεί και φτηνότερα ή με επεξεργαστή i5 που είναι φτηνότερα και μνήμη 8GB νομίζω είναι αρκετή. Μιλάμε για διαφορά 100 με 200€.
Τροφοδοτικό γραμμικό, αν θα βάλεις θέλει και το Nucleus.
Fanless Case, από αυτά που έχω καταλάβει, δεν είναι για να μην ακούγεται το ανεμιστηράκι αλλά να μην μολύνει με ηλεκτρικό θόρυβο (περισσότερα Dimdim).
Αν το Roon Core παίζει ρόλο δεν μπορώ να σου το πω, με το χέρι στο Ευαγγέλιο, γιατί μία που το έστησα και μια που το έβαλα πάνω. Δεν αλλάχτηκε ποτέ μέχρι τώρα με κάτι άλλο. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι αλλάζοντας το καλώδιο ethernet από το Core στο switch ακούσαμε διαφορά, μαζί με το Χρήστο και μετά παρήγγειλε τα Neotech ethernet καλώδια :lol: .
Κώστας

Return to “Ψηφιακή αναπαραγωγή”

Login · Register