Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για να παρέχει τις υπηρεσίες του και να αναλύει την επισκεψιμότητα. Η IP διεύθυνσή σας γνωστοποιείται στην Google, μαζί με μετρήσεις απόδοσης και ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας, για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση και για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση καταχρήσεων. Με την χρήση του ιστότοπου Audiohub.gr αποδέχεστε τα παραπάνω.

Το σύστημά μου.

Geopolitis

Re: Το σύστημά μου.

Unread post #171 by Geopolitis » Thu Sep 08, 2022 5:52 pm

angpsi wrote:
Geopolitis wrote:Εισαι βέβαιος οτι τα Dac που αναφέρεις ειναι καλυτερα απο το denafrips? Σαν ονομα φυσικά ειναι πιο γνωστά αλλα το πως παιζουν συγκριτικά (και και ποιο ειναι καλυτερο μεταξύ τους) ειναι προς διερευνηση.

Επειδή σκεφτόμουν―και εντέλει πήρα―το Pontus II του Χρήστου, το κουβάλησα μαζί μου μέχρι Ζάκυνθο όπου το στήσαμε στο σύστημα του Παναγιώτη. Εκεί έπαιξε απέναντι στο γέρικο (;) Rockna Wavedream Signature με μοντούλες MSB και φάνηκε:
α) ότι είναι ένα πολύ ισορροπημένο DAC με σώμα και ωραίες μεσαίες αλλά και κάποια ασάφεια στα άκρα, αλλά και
β) ότι το γέρικο (;) Rockna του έριχνε αγρίως σε έλεγχο, timing, δεμένο μπάσο και πρίμα που δεν ξυρίζουν χωρίς να χάνουν σε αναλυτικές ικανότητες, αλλά κυρίως σε σκηνή, όσο και σ' αυτό που λέμε "big sound", που υποτίθεται ότι ψάχνει και το Pontus σε σχέση με τα άλλα Denafrips.

Για μένα το τελικό αποτέλεσμα του ομολογουμένως σκληρού stress test ήταν υπέροχα νέα για DAC των <2Κ, όμως για τη συζήτηση που κάνουμε ένα τέτοιο Rockna έπαιζε μτχ μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες στη Ρουμανία στα 3,7K. Το μόνο που δίνω στον Κώστα είναι ότι δεν ήθελε να κάνει υπομονή για να μαζέψει αυτό το ποσό, όμως τα λεφτά που έχει δώσει σε περιφερειακά, έστω και σε μισές τιμές, φτάνουν και περισσεύουν μαζί με τα λεφτά του Pontus για ένα τέτοιο ποσό.

Για την επίδραση των switch έχουμε γράψει αλλού (εδώ για το τεστ στη Ζάκυνθο κι εδώ για τη συζήτηση), κατά τη γνώμη μου το όφελος από τα περιφερειακά είναι αναλογικά πολύ μικρότερο από το όφελος μιας αναβάθμισης του DAC.

Geopolitis wrote: Φανταζομαι αν μπορουσες να φέρεις καποιο απο αυτα στο συστημα του Κώστα και το άκουγε να πατάει το Pontus θα του έμπαιναν σοβαρες ιδέες….. Τα λεφτα θα βρεθούν.

Εδώ συμφωνώ απολύτως, ιδίως μάλιστα αν σκεφτούμε ότι στο χόμπι μας αυτά τα αδιανόητα (για άλλους) λεφτά έχουν τρόπο να εμφανίζονται ως δια μαγείας! Αυτό προσπαθώ να πείσω τον Κώστα αλλά δεν με ακούει, είναι μετρημένο παιδί! :lol:

Geopolitis wrote: Τουλαχιστον δε τα εχει δωσει σε καλωδια ρευματος τα εχει δωσει σε μηχανηματα που εχουν καποια σοβαρη αξία μεταπώλησης αν χρειαστεί να ρευστοποιηθούν.

Και πάλι συμφωνώ απόλυτα, αυτό είναι ένα σημείο που του Κώστα του βγάζω το καπέλο: μέσες-άκρες, οτιδήποτε έχει περάσει από το σύστημά του είναι πράγματα που μπορούν να μεταπωληθούν εύκολα και χωρίς σοβαρές απώλειες! Αυτό άλλωστε έχει αποδειχθεί και εμπράκτως, για όσους γνωρίζουν όλο το ιστορικό του συστήματος.

Επίσης συμφωνώ και με το αλκολίκι του ταξιδιού, όπως λέει ο Κώστας παραπάνω―είναι πράγματι ωραίος χαβαλές να μπαίνει φρέσκο πράγμα στο σύστημα και να καθόμαστε να ακούμε για βελτιώσεις. Όμως αυτό το ίδιο πράγμα μπορεί πολύ εύκολα να γίνει και σκουληκότρυπα από την οποία χρειάζεται μεγάλο ξεκούνημα για να ξαναδείς την μεγάλη εικόνα!

Φυσικά περί ορέξεως ουδείς λόγος γίνεται, όμως από τη στιγμή που ο φίλος μας εξέθεσε το σύστημά του στις σελίδες του forum είναι εύλογο να υποστεί και τον σχετικό―καλοπροαίρετο πάντα―σχολιασμό! :lol:
[beer]

Για το θεμα των switch θα σου πρότεινα να κρατησεις στο μυαλό σου οτι τα συμπεράσματα σου ειναι system specific. Μπορω να σε παω σε πολλα αλλα συστηματα που τα συμπεράσματα που βγάζουν οι περισσότεροι ακροατές ειναι διαφορετικα απο τα δικά σου. Ενα απο αυτα ειναι φυσικά του Κώστα. Δεν ειναι ολοι αυτοι βλάκες, πίστεψε με….
angpsi
Contributor

Unread post #172 by angpsi » Thu Sep 08, 2022 5:59 pm

Geopolitis wrote:Για το θεμα των switch θα σου πρότεινα να κρατησεις στο μυαλό σου οτι τα συμπεράσματα σου ειναι system specific. Μπορω να σε παω σε πολλα αλλα συστηματα που τα συμπεράσματα που βγάζουν οι περισσότεροι ακροατές ειναι διαφορετικα απο τα δικά σου. Ενα απο αυτα ειναι φυσικά του Κώστα. Δεν ειναι ολοι αυτοι βλάκες, πίστεψε με….

Βελτιώσεις υπάρχουν, τις ακούσαμε κι εμείς και ισχύουν και στο σύστημα του Κώστα! Απλά ισχυρίζομαι ότι δεν είναι τόσο σπουδαίες όσο η αναβάθμιση του DAC.

Επίσης, προς Θεού, δεν θέλω να προσβάλω κανέναν που ακούει άλλα πράγματα. Όμως εγώ στο σύστημα του Κώστα ακούω μεν σημαντικές βελτιώσεις, αλλά δεν βρίσκω ότι απέχουν 4Κ από το σχετικά παρόμοιο, αλλά ακόμα εντελώς απεριποίητο, δικό μου σύστημα. Food for thought...
Άγγελος
kostas6a3

Unread post #173 by kostas6a3 » Thu Sep 08, 2022 6:06 pm

angpsi wrote:
kostas6a3 wrote:
angpsi wrote:Για μένα το τελικό αποτέλεσμα του ομολογουμένως σκληρού stress test ήταν υπέροχα νέα, όμως για τη συζήτηση που κάνουμε ένα τέτοιο Rockna έπαιζε μτχ μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες στη Ρουμανία στα 3,7K.

(...)
Θα έδινες 4Κ για ένα 10ετίας + DAC το οποίο ο ίδιος ο κατασκευαστής έχει σταματήσει να το υποστηρίζει τουλάχιστον από άποψης firmware και χωρίς να ξέρεις τι και πως;

Από τη στιγμή που δεν έχω τα 10-15Κ της τιμής λιανικής ενός ανάλογου σύγχρονου DAC τότε ναι, θα παίξω με τα αποφάγια των άλλων, ιδίως αν γνωρίζω εμπράκτως ότι παίζουν καλύτερα από το δικό μου. Για τα DAC που δεν γνωρίζω θα μετρούσε και η δυνατότητα μεταπώλησης, αλλά και πάλι σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να αναλάμβανα το ρίσκο: στις τιμές του -60% δεν υπάρχει άνεση επιλογής, όμως υπάρχουν μερικά κομμάτια που ξέρουμε από εκθέσεις κ.λπ. ότι μπορούν να παίξουν πάρα πολύ ωραία! Επίσης έχω την εντύπωση πως από ένα σημείο και μετά, κάποια DAC έχουν επιτύχει ένα πολύ σωστό αποτέλεσμα όσα χρόνια κι αν περάσουν, ενώ η πρόσφατη εμπειρία στις μέρες μας έχει δείξει ότι το νεότερο DAC δεν είναι πλέον απαραιτήτως και καλύτερο από άλλα παλιότερα κομμάτια.

BTW πριν από πολλά χρόνια ανάλαβα το ρίσκο να πάρω από το πάτωμα του Θέμη το Krell MD20 transport με τον μηχανισμό της Philips CDM1 custom tuned από την Krell, που δεν έχει ανταλλακτικά κομμάτια για να το φτιάξεις αν χαλάσει ―αυτός ήταν και ο λόγος που το πήρα σε τιμή χώμα, αν και σημαντική για το πορτοφόλι μου τότε (και τώρα, εδώ που τα λέμε). Εντέλει το Krell συνεχίζει να παίζει απροβλημάτιστα μέχρι σήμερα, με μοναδικό πρόβλημα μια μικρή αλλαγή πυκνωτών που χρειάστηκε να κάνω στον Δημήτρη στη Revamp, ενώ σε απόδοση σε βάζει ακόμα σε προβληματισμό για το πόσο ωραία μπορεί να ακουστεί ένα κοινό Red Book CD (ο Χρήστος ξέρει, έχει ακούσει).

Απάντηση στο πρώτο ερώτημα δεν πήρα;
Κώστας
angpsi
Contributor

Unread post #174 by angpsi » Thu Sep 08, 2022 6:25 pm

kostas6a3 wrote:(...)

Εννοείς για το αν είναι λογικό να παίζει DAC των 12Κ με τα 40άρια; Ως fanboy της ATC δηλαδή τι περιμένεις να σου απαντήσω;; :lol:
(εννοείται πως ναι!)
Άγγελος
Geopolitis

Unread post #175 by Geopolitis » Thu Sep 08, 2022 6:31 pm

Αν περιμένεις να ακουσεις τον ηχο που άκουσες στον Παναγιώτη που τα ηχεια του κανουν δέκα φορες τα δικα σου δυσκολο απο την στιγμη που τα ηχεια τα δικα σου και του Κώστα ειναι ιδια και έχετε και ιδιο Dac. Τωρα επιμέρους διαφορες δεν ξερω αν υπαρχουν παντως δυσκολο να συγκρίνεις συστηματα τοποθετημένα σε διαφορετικούς χώρους. Μονο το γενικό ύφος μπορεις να πιάσεις….
kostas6a3

Unread post #176 by kostas6a3 » Thu Sep 08, 2022 6:37 pm

angpsi wrote:
kostas6a3 wrote:(...)

Εννοείς για το αν είναι λογικό να παίζει DAC των 12Κ με τα 40άρια; Ως fanboy της ATC δηλαδή τι περιμένεις να σου απαντήσω;; :lol:
(εννοείται πως ναι!)

Εκτίθεσαι με αυτά που γράφεις. :-D
Δηλαδή ένα DAC των 10Κ είναι λογικό ενώ ένα streamer των 2,3Κ δεν είναι. :lol: :lol: :lol:
Κώστας
angpsi
Contributor

Unread post #177 by angpsi » Fri Sep 09, 2022 12:07 am

kostas6a3 wrote:Δηλαδή ένα DAC των 10Κ είναι λογικό ενώ ένα streamer των 2,3Κ δεν είναι. :lol: :lol: :lol:

Άμα πάρεις το DAC των 10Κ, τότε πάρε και όσα switch των 2Κ θέλεις! Φυσικά, αν ξοδέψεις περί τα 10Κ σε τζιτζιμπλόνια, τότε θα αρχίσω να σε ρωτάω γιατί δεν πήρες καλύτερα ηχεία! :-D :lol: :lol: :lol:
Άγγελος
angpsi
Contributor

Re: Το σύστημά μου

Unread post #178 by angpsi » Fri Sep 09, 2022 1:00 am

Geopolitis wrote:Αν περιμένεις να ακουσεις τον ηχο που άκουσες στον Παναγιώτη που τα ηχεια του κανουν δέκα φορες τα δικα σου δυσκολο απο την στιγμη που τα ηχεια τα δικα σου και του Κώστα ειναι ιδια και έχετε και ιδιο Dac. Τωρα επιμέρους διαφορες δεν ξερω αν υπαρχουν παντως δυσκολο να συγκρίνεις συστηματα τοποθετημένα σε διαφορετικούς χώρους. Μονο το γενικό ύφος μπορεις να πιάσεις….

Μα ουδέποτε είπα ότι περιμένω κάτι τέτοιο! Αντιθέτως, από τη στιγμή που είχα την εμπειρία του συστήματος-Μακλάρεν του Παναγιώτη, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι το δικό μου δεν θα γίνει τίποτα παραπάνω από ένα εξαιρετικό γκολφάκι (ως Audi A3 βάζω τα 50άρια :-D), όσο κι αν το κατσαβιδιάσω…

Το υποθετικό γκολφάκι που διαθέτουμε ως σύστημα κι εγώ κι ο Κώστας (του Κώστα είναι GTi) ρίχνει σε πολλούς και πολλά για τα λεφτά που κοστίζει, και είναι τρομερά ανταποδοτικό για την κατηγορία τιμής του και αρκετά παραπάνω - όπως κάνει σε μεγάλο βαθμό και το Pontus. Όμως όσο και να διαφέρουν οι χώροι μας, έχω ακούσει αρκετά το σύστημα του Κώστα όσο και το δικό μου για να σου λέω με ασφάλεια ότι ο χαρακτήρας και οι επιδόσεις είναι παρεμφερείς, ενώ οι διαφορές δεν είναι παρά εκείνες μεταξύ ενός κανονικού γκολφ κι ενός gti: ακόμα κι αν το δεύτερο κοστίζει 10κ παραπάνω από το απλό, κρατάει καλύτερα στον δρόμο και έχει καλύτερη τελική, στο τέλος της ημέρας και τα δύο αυτοκίνητα είναι γκόλφ, και ελπίζουμε ότι κανένας από τους ιδιοκτήτες τους δεν πιστεύει ότι έχει Μακλάρεν, όσο φτιαγμένο κι αν είναι το το αμάξι του! Εκεί κάπου τοποθετώ και το όριο ξοδέματος σε περιφερειακά πάνω στο σύστημά μας.

Για να αφήσουμε στην άκρη τις αυτοκινητιστικές αναλογίες, τα ATC ξεγελάνε γιατί έχουν την τρομερή αυτή ικανότητα να δείχνουν πανεύκολα τις διαφορές που παίζουν στην υπόλοιπη αλυσίδα, από την μεγαλύτερη αλλαγή μέχρι την πλέον ελάχιστη. Γι’ αυτόν τον λόγο, είναι πολύ εύκολο να παρασυρθεί κανείς και να παίρνει την όποια μικροαλλαγή του συστήματος ως πελώρια. Από την άλλη μεριά, για τον ίδιο ακριβώς λόγο, θα έβλεπα την προσθήκη ενός DAC αξίας σε τιμή ευκαιρίας ως κάτι λογικό, γνωρίζοντας ότι θα πάρω όλη αυτή τη διαφορά από τα ATC χωρίς να χάνονται πολλά στον δρόμο. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πιάσουμε ποτέ το επίπεδο που έχει πιάσει ο Παναγιώτης, αλλά γι' αυτό ακριβώς ισχυρίζομαι και ότι από ένα σημείο και μετά τα 1, 2, ή 5% που μπορεί να πάρουμε από δευτεροτρίτα περιφερειακά αρχίζει και γίνεται υπερβολή (εδώ εξαιρώ το streamer που το θεωρώ βασικό κομμάτι της αλυσίδας, μη βλέπετε που έχω βολευτεί με το Odroid/Archphile γιατί παίζουν καλά και κοστίζουν λίγο). Αντιθέτως, με ένα DAC εγνωσμένης αξίας μπορεί να δούμε και διαφορές στο 40, 50 ή 60% γιατί τα 40άρια μπορούν να τις δείξουν, ακόμα κι αν δεν βρίσκονται στο επίπεδο ενός Tidal, ενός Avalon ή ενός Vimberg!

Bottom line, όσο και να ξεζουμίσουμε με περιφερειακά ένα σύστημα με ATC SCM40 και Pontus II δεν θα φτάσει ποτέ να γίνει δραματικά περισσότερο από αυτό που πραγματικά είναι στη βασική του ουσία: ένα εξαιρετικό εισαγωγικό σύστημα στον χώρο του καθαρού hi-end, που είτε θα μας χρησιμεύσει σαν εφαλτήριο για τολμηρότερες αναζητήσεις, είτε θα μας χαρίσει ουσιαστικές ώρες απόλαυσης στο μέτρο που του επιτρέπουν οι κατά κοινή ομολογία εξαιρετικές δεξιότητές του.

Obama out!
[beer]
Άγγελος
kostas6a3

Unread post #179 by kostas6a3 » Fri Sep 09, 2022 5:43 am

angpsi wrote:
kostas6a3 wrote:Δηλαδή ένα DAC των 10Κ είναι λογικό ενώ ένα streamer των 2,3Κ δεν είναι. :lol: :lol: :lol:

Άμα πάρεις το DAC των 10Κ, τότε πάρε και όσα switch των 2Κ θέλεις! Φυσικά, αν ξοδέψεις περί τα 10Κ σε τζιτζιμπλόνια, τότε θα αρχίσω να σε ρωτάω γιατί δεν πήρες καλύτερα ηχεία! :-D :lol: :lol: :lol:

Πάλι δεν απαντάς ευθέως. Μου θυμίζεις πολιτικό. :-D
Το Pontus μια χαρά είναι για μένα.

Τζιτζιμπλόνι Νο 25:
https://acousticrevive.jp/portfolio-ite ... b-triplec/
Κώστας
kostas6a3

Unread post #180 by kostas6a3 » Fri Sep 09, 2022 6:03 am

Κώστας

Return to “Παρουσιάσεις συστημάτων”

Login · Register