Το Melco δεν υποστηριζει roon προς στιγμη. Το εχουν ανακοινωσει για επομενη version μετα το καλοκαιρι
Εχει ομως Minimserver ο οποίος σε συνδυασμό με το SongKong (tagging program) ειναι πολύ δυνατό ειδικά σε κλασσική μουσική
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για να παρέχει τις υπηρεσίες του και να αναλύει την επισκεψιμότητα. Η IP διεύθυνσή σας γνωστοποιείται στην Google, μαζί με μετρήσεις απόδοσης και ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας, για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση και για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση καταχρήσεων. Με την χρήση του ιστότοπου Audiohub.gr αποδέχεστε τα παραπάνω.
Η γοητεία των ψηφίων
- andreasecon
- DomieMic65
- Contributor
Re: Η γοητεία των ψηφίων
Ανδρέα χρησιμοποιείς τον Minimserver 2 ή όχι;
- andreasecon
Ναι Μιχάλη Minimserver 2
Και τί σύμπτωση, βγήκε ένα σχετικό review στο stereophile, με ρουν, streamers, καλώδια δικτύου, γραμμικά τροφοδοτικά... Χαμός!
https://www.stereophile.com/content/inn ... ver-page-2
https://www.stereophile.com/content/inn ... ver-page-2
Δημήτρης
Ανδρέα καλορίζικο και από εμένα.
Εδώ και 1 μήνα έκανα και εγώ την ίδια αναβάθμιση όπως εσύ και πήγα στο νέο Melco N10 με το γραμμικό τροφοδοτικό, αφού η ακουστική διαφορά σε σχέση με το παλιό ήταν σημαντική.
Δοκίμασα και το Network switch της Melco S100 αλλά δεν με έπεισε ότι κάνει κάποια σημαντική διαφορά, ειδικά για τα χρήματα που ζητάει. Αυτό που όμως μου έκανε διαφορά ήταν το ethernet καλώδιο της Melco.
Επίσης συμφωνώ ότι τώρα με το SongKong που σου πια δίνει δωρεάν η Melco, σε συνδυασμό με το Minimserver, το Roon δε μου λείπει και πολύ.
Βέβαια η τεράστια αναβάθμιση στο σύστημα μου ήταν το κορυφαίο dac της APL, το DSD-MR.
Έχω δοκιμάσει πολλά καλά dac αλλά αυτό "παίζει" σε μία κατηγορία από μόνο του.
Τα λεφτά βέβαια είναι πολλά, αλλά πίστεψε με το αξίζει με το παραπάνω!!
Εδώ και 1 μήνα έκανα και εγώ την ίδια αναβάθμιση όπως εσύ και πήγα στο νέο Melco N10 με το γραμμικό τροφοδοτικό, αφού η ακουστική διαφορά σε σχέση με το παλιό ήταν σημαντική.
Δοκίμασα και το Network switch της Melco S100 αλλά δεν με έπεισε ότι κάνει κάποια σημαντική διαφορά, ειδικά για τα χρήματα που ζητάει. Αυτό που όμως μου έκανε διαφορά ήταν το ethernet καλώδιο της Melco.
Επίσης συμφωνώ ότι τώρα με το SongKong που σου πια δίνει δωρεάν η Melco, σε συνδυασμό με το Minimserver, το Roon δε μου λείπει και πολύ.
Βέβαια η τεράστια αναβάθμιση στο σύστημα μου ήταν το κορυφαίο dac της APL, το DSD-MR.
andreasecon wrote:Νεώτερα τον καιρό του κορωνοϊού.
Έφυγε το Melco N1/ ZH2 και στη θέση του ήρθε το νέο Melco N10 με γραμμικό τροφοδοτικό. Επίσης από μία καραμπόλα (λέγε με BLUES) απόκτησα και ένα Melco N1 / A2 το οποίο χρησιμοποιείται ως NAS.
Τελική προσθήκη το Network switch της Melco S100 μαζί με το γραμμικό τροφοδοτικό της PlixiR, και ένα επιπλέον καλώδιο δικτύου Wireworld Cat 8
Καλοακουστα,Ανδρεα
Αναμενω και εγω την αναβαθμιση μεσω firmware 3.92--σε Μινιμσερβερ2
Εξαιρετο το γραμμικο της Πλιξιρ,με μομη η διπλη εξοδο?
Γιατι επελεξες Cat8 Wirewold,και οχι το δοκιμασμενο Melco cat 7?
MILES wrote:Ανδρέα καλορίζικο και από εμένα.
Καλοακουστο,Μιχαλη
Ενα απο τα καλυτερα cost no object dac της πιατσας
Πλεον η αναζητηση σου για ντακ τελειωσε
Οπως το ειπες,μια κατηγορια μονο του
Περιμενουμε αναλυτικη παρουσιαση και φοτο για μας τους ματακιδες
Ευτυχως πλεον χρονος υπαρχει αφθονος ,λογω καραντινας
Μου προκαλει εντυπωση ομως η μη σημαντικη βελτιωση μεσω του switch S100,ενω η εμπειρια του Ανδρεα και Γιωργου ειναι διαφορετικη
Πως το ειχες σνδεσει? Ειχες προσθεσει εξωτερικο γραμμικο τροφοδοτικο η επαιζε με το μαμισιο?
- andreasecon
Καλημέρα Μιχάλη και Γιώργο.
Μιχάλη μεγειά το dac, όντως τέλος δρόμου, πολύ καλή αγορά ! Οσον αφορά στο S100 έκανε σε μένα μεγάλη διαφορά ειδικά με το plixir, ίσως παίζει ρόλο το γεγονός ότι επειδή το modem είναι μακριά φέρνω internet στο melco μέσα από τα γνωστά πριζάκια της tplink (μέσω των καλωδίων ρεύματος του σπιτιου)
Γιώργο, τη version 3.92b μπορείς να την εγκαταστήσεις στο ΖΗ μέσω usb, το έχω κάνει στο N1A μιά χαρά δουλεύει.
Εχω δύο wireworld cat8 ένα από το μπριζάκι στο S100 και ενα από εκεί στο Melco (είχα το πρώτο καιρό, οπότε πήρα και δεύτερο τώρα ώστε να είναι τα ίδια, είμαι πολύ ευχαριστημένος από την απόδοσή τους)
Χαιρετίσματα![hello [wavegreen]](./images/smilies/wavegreen.gif)
Μιχάλη μεγειά το dac, όντως τέλος δρόμου, πολύ καλή αγορά ! Οσον αφορά στο S100 έκανε σε μένα μεγάλη διαφορά ειδικά με το plixir, ίσως παίζει ρόλο το γεγονός ότι επειδή το modem είναι μακριά φέρνω internet στο melco μέσα από τα γνωστά πριζάκια της tplink (μέσω των καλωδίων ρεύματος του σπιτιου)
Γιώργο, τη version 3.92b μπορείς να την εγκαταστήσεις στο ΖΗ μέσω usb, το έχω κάνει στο N1A μιά χαρά δουλεύει.
Εχω δύο wireworld cat8 ένα από το μπριζάκι στο S100 και ενα από εκεί στο Melco (είχα το πρώτο καιρό, οπότε πήρα και δεύτερο τώρα ώστε να είναι τα ίδια, είμαι πολύ ευχαριστημένος από την απόδοσή τους)
Χαιρετίσματα
![hello [wavegreen]](./images/smilies/wavegreen.gif)
Γιώργο έχεις δίκιο ότι η αναζήτηση για dac τελείωσε για πολύ καιρό!!!
Τώρα σχετικά με το switch S100, το είχα σπίτι για 3 ημέρες, οπότε είχα αρκετό χρόνο για διάφορες δοκιμές.
Στην αρχή το δοκίμασα χωρίς έξτρα τροφοδοτικό και με το δικό μου απλό καλώδιο ethernet. Το έβαλα και το έβγαλα αρκετές φορές, μετά το άφησα πάνω από 1 ημέρα στη πρίζα και το ξαναδοκίμασα αλλά το αποτέλεσμα πάντα ήταν μία ελάχιστη διαφορά, σε σημείο που μπορεί να ήταν και η ιδέα μου.
Μετά δοκίμασα το καλώδιο ethernet της Melco καθώς και ένα άλλο που είχα διαθέσιμο και όντως το αποτέλεσμα ήταν αρκετά καλύτερο (περισσότερο με το Melco).
Γενικά αυτό που είδα ήταν ότι τη διαφορά την έκανε το καλώδιο ethernet και όχι το switch.
Εξωτερικό τροφοδοτικό (μου το είχε δώσει ο Παναγιώτης) τελικά δε δοκίμασα, γιατί δεν είχε νόημα για μένα. Αφού δεν άκουσα ουσιαστικές διαφορές με μία συσκευή που κοστίζει πάνω από 1.500€ όπως το switch S100, τι νόημα θα είχε να πρέπει να του βάλω και ένα εξωτερικό τροφοδοτικό (με άλλα 600€) για να δουλέψει??
Αυτά φυσικά στο σύστημα μου και με τα δικά μου αυτιά/γούστα. Οπότε γενικά καλό είναι να το ακούσει κανένας μόνος του, ειδικά αφού ο Παναγιώτης είναι πάντα πρόθυμος να το φέρει σπίτι σας.
Ανδρέα σε ευχαριστώ για τις ευχές. Επειδή το Melco στο σπίτι μου παίρνει κατ' ευθείαν με καλώδιο από το rooter, μπορεί γι' αυτό να μην υπάρχει μεγάλη διαφορά.
Σχετικά με φωτογραφίες του συστήματος και εντυπώσεις θα επανέλθω σύντομα!
Τώρα σχετικά με το switch S100, το είχα σπίτι για 3 ημέρες, οπότε είχα αρκετό χρόνο για διάφορες δοκιμές.
Στην αρχή το δοκίμασα χωρίς έξτρα τροφοδοτικό και με το δικό μου απλό καλώδιο ethernet. Το έβαλα και το έβγαλα αρκετές φορές, μετά το άφησα πάνω από 1 ημέρα στη πρίζα και το ξαναδοκίμασα αλλά το αποτέλεσμα πάντα ήταν μία ελάχιστη διαφορά, σε σημείο που μπορεί να ήταν και η ιδέα μου.
Μετά δοκίμασα το καλώδιο ethernet της Melco καθώς και ένα άλλο που είχα διαθέσιμο και όντως το αποτέλεσμα ήταν αρκετά καλύτερο (περισσότερο με το Melco).
Γενικά αυτό που είδα ήταν ότι τη διαφορά την έκανε το καλώδιο ethernet και όχι το switch.
Εξωτερικό τροφοδοτικό (μου το είχε δώσει ο Παναγιώτης) τελικά δε δοκίμασα, γιατί δεν είχε νόημα για μένα. Αφού δεν άκουσα ουσιαστικές διαφορές με μία συσκευή που κοστίζει πάνω από 1.500€ όπως το switch S100, τι νόημα θα είχε να πρέπει να του βάλω και ένα εξωτερικό τροφοδοτικό (με άλλα 600€) για να δουλέψει??
Αυτά φυσικά στο σύστημα μου και με τα δικά μου αυτιά/γούστα. Οπότε γενικά καλό είναι να το ακούσει κανένας μόνος του, ειδικά αφού ο Παναγιώτης είναι πάντα πρόθυμος να το φέρει σπίτι σας.
Ανδρέα σε ευχαριστώ για τις ευχές. Επειδή το Melco στο σπίτι μου παίρνει κατ' ευθείαν με καλώδιο από το rooter, μπορεί γι' αυτό να μην υπάρχει μεγάλη διαφορά.
Σχετικά με φωτογραφίες του συστήματος και εντυπώσεις θα επανέλθω σύντομα!
Πάντα πρωτοπόρος ο Αντρέας μας! Καλοάκουστο φίλε, και ελπίζω σύντομα να καταφέρουμε να βρεθούμε όλοι μαζί για τις σχετικές ακροάσεις!
Άγγελος
Return to “Παρουσιάσεις συστημάτων”