Οφείλω να ομολογήσω ότι στον χώρο μου, τα harbeth shl5+ έπαιξαν παρά πολύ καλά και με hegel και με τον naim sn. Καλύτερα έπαιξαν με τον accuphase.
Αλλά επειδή το ταξίδι έχει την γοητεία του, μόλις αναβάθμισα το πλατώ σε avid volvere sp με sme 309, και το phono σε avid pellere διαπίστωσα ότι ο ήχος της avid μου ταιριάζει.
Πολύ καλές κατασκευές με πολύ καλό ήχο.
Έτσι, με κλειστά μάτια, πήρα τον ολοκληρωμένο accent ο οποίος, αν με ικανοποιήσει θα αναβαθμιστεί άμεσα με τον integra.
Υπάρχει περίπτωση το ματσαρισμα με τα χαρμπεθ να είναι πολύ καλό. Σε αυτή την περίπτωση ή θα κρατηθούν τα χαρμπεθ ή θα πάω στο spendor classic 1/2.
Τον χαρακτήρα των sonus faber τον ξέρω. Αλλά έχει προκύψει μια ευκαιρία που φοβάμαι ότι πολύ δύσκολα θα πω το όχι. Η αγορά τους θα γίνει χωρίς να φύγουν τα χαρμπεθ.
Και στο φινάλε, αν δεν κάτσουν θα τα δώσω ...
Δεν είναι τίποτα το τραγικό...
Μπορεί πάλι από βδομάδα να αλλάξω ενισχυτή ;)
Έτσι πάνε αυτά ..
Ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές και προτάσεις;
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για να παρέχει τις υπηρεσίες του και να αναλύει την επισκεψιμότητα. Η IP διεύθυνσή σας γνωστοποιείται στην Google, μαζί με μετρήσεις απόδοσης και ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας, για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση και για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση καταχρήσεων. Με την χρήση του ιστότοπου Audiohub.gr αποδέχεστε τα παραπάνω.
Ανανέωση ?
Re: Ανανέωση ?
Chris1967 wrote:@jim τα Sonus Faber, εκτός από κάτι παλαιότερα είναι γενικά αδιάφορα ηχεία (για μένα) και πολλά μοντέλα έχουν παρα πολύ μεγάλη ασάφεια και στρογγυλάδα. Είναι ένα παράδειγμα ηχείου πολύ κατώτερο της τιμής του και ισχύει για τα περισσότερα μοντέλα της εταιρίας.
@MILES δυστυχώς δεν τα λέω εγώ ξυλόκουτα ΕΙΝΑΙ ξυλόκουτα. Έχω ακούσει όλα αυτού του είδους όπως είπα και παρά το γεγονός ότι παίζουν από συμπαθητικά μέχρι και πολύ καλά δεν υπάρχει περίπτωση (για μένα και πάλι) να δώσω τέτοια χρήματα για ηχεία που δεν έχουν και τεχνολογικό αντίκρισμα στην τιμή που προσφέρονται, λυπάμαι πολύ.
Δεν έκανα τον κόπο να διαβάσω το κείμενο που πόσταρε ο Κώστας δεν έχει νόημα.
Το νόημα είναι τουλάχιστον σε ετούτη εδώ την μικρή ομάδα ότι προσπαθούμε να δώσουμε αντικειμενικότητά σε κάτι που πολλοί θεωρούν (και ενδεχομένως είναι) υποκειμενικό, δυστυχώς πολλά τα συστήματα που παίζουν από μέτρια έως χάλια, και λίγα εκείνα που παίζουν από καλά έως πολύ καλά κατ' αντιστοιχία.
Εύχομαι καλή τύχη και εγώ για την επιλογή ηχείων του Jim
Καλό θα ήταν να το είχες διαβάσεις πριν γράψεις.
Κώστας
Δυστυχώς δεν τα έχω ακούσει όλα όποτε θα έλεγα τα Audio Note AN-E , μια ψαροκασέλα που πουλάει εδώ και 30+ χρόνια.
Κώστας
Oποτε να προσθεσω μια αποψη, τα ηχεια της σχολης BBC ειναι "ψαροκασελες" με την έννοια του οτι η κατασκευη του κουτιου δεν ειναι στιβαρη οπως αυτη των περισσότερων σύγχρονων σχεδιων. Η Harbeth, Spendor, Graham, Rogers κτλ κτλ επιτηδες επιλεγουν αυτου του ειδους την καμπινα γιατι χρωματιζει με συγκεκριμενο τροπο τον ηχο. Το αν ειναι σωστο ή λαθος το αποφασιζει ο ακροατης. De gustibus et coloribus non disputandum est
H λεγόμενη Εγγλεζικη σχολη στα ηχεια δεν περιλαμβανει την B&W καθως ηταν απο τους πρωτους που κατευθύνθηκε προς τις στιβαρες καμπινες με σοβαρα bracing για την αποφυγη χρωματισμων. Ενδιαφερον βρισκω το γεγονος οτι η KEF που παρηγαγε ενα κλασσικο LS3/5 σημερα εχει στον καταλογο μονο ηχεια με στιβαρη καμπινα.
H λεγόμενη Εγγλεζικη σχολη στα ηχεια δεν περιλαμβανει την B&W καθως ηταν απο τους πρωτους που κατευθύνθηκε προς τις στιβαρες καμπινες με σοβαρα bracing για την αποφυγη χρωματισμων. Ενδιαφερον βρισκω το γεγονος οτι η KEF που παρηγαγε ενα κλασσικο LS3/5 σημερα εχει στον καταλογο μονο ηχεια με στιβαρη καμπινα.
Παναγιώτης
Chris1967 wrote:@MILES δυστυχώς δεν τα λέω εγώ ξυλόκουτα ΕΙΝΑΙ ξυλόκουτα. Έχω ακούσει όλα αυτού του είδους όπως είπα και παρά το γεγονός ότι παίζουν από συμπαθητικά μέχρι και πολύ καλά δεν υπάρχει περίπτωση (για μένα και πάλι) να δώσω τέτοια χρήματα για ηχεία που δεν έχουν και τεχνολογικό αντίκρισμα στην τιμή που προσφέρονται, λυπάμαι πολύ.
Δεν έκανα τον κόπο να διαβάσω το κείμενο που πόσταρε ο Κώστας δεν έχει νόημα.
Το νόημα είναι τουλάχιστον σε ετούτη εδώ την μικρή ομάδα ότι προσπαθούμε να δώσουμε αντικειμενικότητά σε κάτι που πολλοί θεωρούν (και ενδεχομένως είναι) υποκειμενικό, δυστυχώς πολλά τα συστήματα που παίζουν από μέτρια έως χάλια, και λίγα εκείνα που παίζουν από καλά έως πολύ καλά κατ' αντιστοιχία.
Εύχομαι καλή τύχη και εγώ για την επιλογή ηχείων του Jim
Αγαπητέ Χρήστο, αν με το ξυλόκουτα εννοείς ότι είναι λιγότερο προηγμένα τεχνολογικά σε σχέση με άλλα ηχεία, τότε συμφωνούμε απόλυτα. Αυτό όμως δε σημαίνει αυτόματα ότι αποκλείεται και να παίζουν ωραία. Όπως γνωρίζεις υπάρχουν παγκοσμίως χιλιάδες φανατικοί οπαδοί τέτοιων ξυλόκουτων γιατί απλά τους αρέσει ο ήχος τους.
Και φυσικά είναι ακριβά για την τεχνολογία και την κατασκευή τους. Αλλά πες μου σε παρακαλώ, ποια ηχεία ή γενικά μηχανήματα στο hifi δεν είναι πανάκριβα σήμερα? Όταν ένα ζευγάρι ηχεία ή ένας ενισχυτής (για να μη μιλήσω για καλώδια
Και φυσικά σεβαστή η άποψή σου ότι δε θα τα αγόραζες. Όπως έγραψα, δεν κρίνω ποιος έχει δίκιο. Απλά λέω ότι ο καθένας μας έχει τα δικά του ηχητικά κριτήρια όταν αποφασίζει τι θα πάρει. Και γι’ αυτό ακριβώς έγραψα ότι ο jim θα πρέπει να ακούσει οπωσδήποτε τα ηχεία που θα αγοράσει για να αποφασίσει ο ίδιος και να μη βασιστεί σε γνώμες άλλων.
Dr Pan K wrote:Ενδιαφερον βρισκω το γεγονος οτι η KEF που παρηγαγε ενα κλασσικο LS3/5 σημερα εχει στον καταλογο μονο ηχεια με στιβαρη καμπινα.
...με εντυπωσιακά χαμηλές παραμορφώσεις. State of the art.
Π.χ. R11 @95db/2m:

https://www.soundstagenetwork.com/index ... Itemid=153
Δημήτρης
Και μετά την σελίδα με τις δεκάδες μετρήσεις
Εδώ έχουμε δεκάδες reviews και βαθμολογίες.
Από μερικά που ξέρω συμφωνώ απόλυτα με τις αναλύσεις
http://www.audiodrom.net/en/floorstandi ... f-r11-meta
Εδώ έχουμε δεκάδες reviews και βαθμολογίες.
Από μερικά που ξέρω συμφωνώ απόλυτα με τις αναλύσεις
http://www.audiodrom.net/en/floorstandi ... f-r11-meta
Είναι προφανώς εκατοντάδες τα ηχεία σε αυτή την κατηγορία τιμής, επειδή έπεσα πάνω του, βάζω και το παρακάτω MoFi. Tα μικρότερα MoFi έπαιζαν πολύ ωραία και "Εγγλέζικα" στην τελευταία έκθεση.
https://www.stereophile.com/content/mof ... piega-leak
https://www.stereophile.com/content/mof ... piega-leak
Δημήτρης
Για να λυθεί η όποια παρεξήγηση στα λεγόμενα μου (παρότι γράφω πάντοτε με απόλυτη σαφήνεια), είναι φυσικά δικαίωμα του καθενός να του αρέσει ότι θέλει και να ξοδεύει τα χρήματα του όπως γουστάρει.
Δεν είπα ΠΟΥΘΕΝΑ ότι τα ηχεία τύπου "απλό κουτί" παίζουν άσχημα, δεν είπα επίσης πουθενά ότι δεν έχει κανείς δικαίωμα να του αρέσει ότι θέλει.
Αυτό που λέω είναι ότι ένα ξυλόκουτο με απλό φινίρισμα και απλές μονάδες που παράγονται τόσα χρόνια σχεδόν ίδιες δεν δικαιολογούν τις τιμές τους, ασχέτως εάν αρέσουν σε κάποιους ή σε πολλούς (ποσώς δεν με ενδιαφέρει αν αρέσει και έχει πουλήσει πολλές μονάδες).
Σκοπός μου επίσης είναι να καυτηριάζω τις υπέρογκες τιμές, ειδικά εκεί που δεν υπάρχουν υλικά μέσα στα μηχανήματα (ή υλικά που παίζουν ουσιαστικό ρόλο, τα βαριά αλουμίνια και οι υπέρογκοι πυκνωτές δεν κάνουν κάτι).
Δηλαδή θα πληρώνατε τα ίδια χρήματα για ένα μηχάνημα ή ηχείο ευτελέστερης κατασκευής από ένα άλλο που έχει πολύ ακριβότερα υλικά και μονάδες και ειδικά αν τα πρώτα έχουν χρωματισμούς και παραμορφώσεις και να λέγονται και μονιτορ από πάνω, εγώ όχι κατηγορηματικά.
Τα ίδια γίνονται και στη ωρολογοποιία απλά ρολόγια ατσάλινα (χωρίς απολύτως καμία ιδιαιτερότητα στους μηχανισμούς ή στην κατασκευή τους) πωλούνται προς 20-40 χιλιάδες ευρώ και ίσως λέω και λίγα, επειδή έτσι πάει η "αγορά". Προσωπικά δεν το δέχομαι και δεν αγοράζω τέτοια προϊόντα.
Αν η διαφωνία μας είναι τι είναι σωστός ήχος ή ευχάριστος ήχος δεν είναι το θέμα μας εδώ.
Τελειώνοντας και δεν πρόκειται να ξανατοποθετηθώ ξανά εδώ στο νήμα, είναι το εξής:
Εάν όλοι ακούμε τόσο διαφορετικά όσο κάποιοι πρεσβεύουν, εξηγήστε μου γιατί στις εκθέσεις όλη η παρέα είναι σχεδόν πάντοτε σύμφωνη (ομόφωνη) στις αξιολογήσεις των δωματίων?
Δεν είπα ΠΟΥΘΕΝΑ ότι τα ηχεία τύπου "απλό κουτί" παίζουν άσχημα, δεν είπα επίσης πουθενά ότι δεν έχει κανείς δικαίωμα να του αρέσει ότι θέλει.
Αυτό που λέω είναι ότι ένα ξυλόκουτο με απλό φινίρισμα και απλές μονάδες που παράγονται τόσα χρόνια σχεδόν ίδιες δεν δικαιολογούν τις τιμές τους, ασχέτως εάν αρέσουν σε κάποιους ή σε πολλούς (ποσώς δεν με ενδιαφέρει αν αρέσει και έχει πουλήσει πολλές μονάδες).
Σκοπός μου επίσης είναι να καυτηριάζω τις υπέρογκες τιμές, ειδικά εκεί που δεν υπάρχουν υλικά μέσα στα μηχανήματα (ή υλικά που παίζουν ουσιαστικό ρόλο, τα βαριά αλουμίνια και οι υπέρογκοι πυκνωτές δεν κάνουν κάτι).
Δηλαδή θα πληρώνατε τα ίδια χρήματα για ένα μηχάνημα ή ηχείο ευτελέστερης κατασκευής από ένα άλλο που έχει πολύ ακριβότερα υλικά και μονάδες και ειδικά αν τα πρώτα έχουν χρωματισμούς και παραμορφώσεις και να λέγονται και μονιτορ από πάνω, εγώ όχι κατηγορηματικά.
Τα ίδια γίνονται και στη ωρολογοποιία απλά ρολόγια ατσάλινα (χωρίς απολύτως καμία ιδιαιτερότητα στους μηχανισμούς ή στην κατασκευή τους) πωλούνται προς 20-40 χιλιάδες ευρώ και ίσως λέω και λίγα, επειδή έτσι πάει η "αγορά". Προσωπικά δεν το δέχομαι και δεν αγοράζω τέτοια προϊόντα.
Αν η διαφωνία μας είναι τι είναι σωστός ήχος ή ευχάριστος ήχος δεν είναι το θέμα μας εδώ.
Τελειώνοντας και δεν πρόκειται να ξανατοποθετηθώ ξανά εδώ στο νήμα, είναι το εξής:
Εάν όλοι ακούμε τόσο διαφορετικά όσο κάποιοι πρεσβεύουν, εξηγήστε μου γιατί στις εκθέσεις όλη η παρέα είναι σχεδόν πάντοτε σύμφωνη (ομόφωνη) στις αξιολογήσεις των δωματίων?
Χρήστος