Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για να παρέχει τις υπηρεσίες του και να αναλύει την επισκεψιμότητα. Η IP διεύθυνσή σας γνωστοποιείται στην Google, μαζί με μετρήσεις απόδοσης και ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας, για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση και για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση καταχρήσεων. Με την χρήση του ιστότοπου Audiohub.gr αποδέχεστε τα παραπάνω.

Ο παλιός είναι αλλιώς όμως ο νέος είναι ωραίος. Neotech NEI 3001G

Dimdim

Re: Ο παλιός είναι αλλιώς όμως ο νέος είναι ωραίος. Neotech NEI 3001G

Post #21 by Dimdim » Tue Sep 23, 2025 11:03 am

Dr Pan K wrote:Καλωδια βαπτισμενα σε γραφενιο... https://cerioustech.com/products/speake ... bles-gxv2/

Ελπίζω πραγματικά να κάνουν πλάκα, με το υδατοδιαλυτό γραφένιο.

Εκτός αν τα καλώδιά τους είναι όντως "μάνικες", χωρίς τα εισαγωγικά.
Dr Pan K
Site Admin

Post #22 by Dr Pan K » Tue Sep 23, 2025 12:50 pm

Αυτο που με εντυπωσιασε Δημητρη ειναι πως το γραφενιο μπορει να μπει σαν πρόσμιξη σε κραμα μετάλλων, βοηθαει όντως στις ιδιότητες του χαλκου (και μπορει να ενσωματωθεί και σε ασημι). Θελω να ακουσω ενα καλωδιο αλλα να ειναι τερματισμενο με αντιστοιχα βυσματα και απο το εργοστασιο (γιατι αν ειναι απο μαγαζι/ diy δεν το εμπιστευομαι)

Με το υδατοδιαλυτο γραφενιο έλεος. Τι να πρωτοπιασω, το αν παραμενει σαν κολλοειδές ή αν θα καθιζήσει μετα απο λιγο καιρο, το αν θα υπαρχουν διαρροές, αν παιζει ρολο το % επι του διαλυματος (λενε πως ναι...). Φυκια, μεταξωτές κορδελες, πρασινα αλογα κτλ
Παναγιώτης
Ποτης

Post #23 by Ποτης » Tue Sep 23, 2025 3:34 pm

Dr Pan K wrote:Αυτο που με εντυπωσιασε Δημητρη ειναι πως το γραφενιο μπορει να μπει σαν πρόσμιξη σε κραμα μετάλλων, βοηθαει όντως στις ιδιότητες του χαλκου (και μπορει να ενσωματωθεί και σε ασημι). Θελω να ακουσω ενα καλωδιο αλλα να ειναι τερματισμενο με αντιστοιχα βυσματα και απο το εργοστασιο (γιατι αν ειναι απο μαγαζι/ diy δεν το εμπιστευομαι)

Με το υδατοδιαλυτο γραφενιο έλεος. Τι να πρωτοπιασω, το αν παραμενει σαν κολλοειδές ή αν θα καθιζήσει μετα απο λιγο καιρο, το αν θα υπαρχουν διαρροές, αν παιζει ρολο το % επι του διαλυματος (λενε πως ναι...). Φυκια, μεταξωτές κορδελες, πρασινα αλογα κτλ

Δεν γνωρίζω αν έχει κυκλοφορήσει η αν πρόκειται να κυκλοφορησει εργοστασιακή έκδοση.Το πρώτο δικό μου nep-3001g είναι με βύσματα ροδιου Neotech(αμετανόητος!)Κατόπιν, η Neotech κατήργησε τα ροδιου και τα απλά επίχρυσα και διαθέτει μόνο τα βύσματα γραφενιου οποτε δεν είχα επιλογή όταν αγόρασα το δεύτερο.
Αυτό που έχω εργοστασιακό είναι το προηγούμενο μοντελο,nep-3001III όμως δεν είμαι περίεργος ώστε να το "σκαλίσω".
Chris1967
Contributor

Post #24 by Chris1967 » Tue Sep 23, 2025 6:43 pm

Όλα τα καλώδια της Neotech κατασκευάζονται έτοιμα από το εργοστάσιο σε κάποια συνήθη μήκη, με συγκεκριμένα βύσματα.

Ο εδώ αντιπρόσωπος έχει αποφασίσει να μην φέρνει εργοστασιακά τερματισμένα και να τα τερματίζει ο ίδιος ισχυριζόμενος ότι κάνει την ίδια ή καλύτερη δουλειά από το εργοστάσιο.

Δυστυχώς λόγω αυτής της τακτικής οι παραγγελίες εργοστασιακών καλωδίων, είτε υπόκεινται σε καθυστερήσεις η δεν παραγγέλνονται καν λόγω αυξημένου κόστους.

Ο Γάλλος έχει συγκεκριμένη γκάμα από εργοστασιακά και επίσης χύμα με κάποιες επιλογές σε βύσματα, αλλά σίγουρα δεν έχει όλες τις σειρές.

Τα εργοστασιακά καλώδια έχουν θερμόκόλλα (ή κάτι παρόμοιο) μέσα στα βύσματα που καθιστά την έρευνα του πως είναι κολλημένα αδύνατη χωρίς να γίνει κάποια ζημιά.
Χρήστος
Ποτης

Post #25 by Ποτης » Tue Sep 23, 2025 7:09 pm

Chris1967 wrote:Όλα τα καλώδια της Neotech κατασκευάζονται έτοιμα από το εργοστάσιο σε κάποια συνήθη μήκη, με συγκεκριμένα βύσματα.

Ο εδώ αντιπρόσωπος έχει αποφασίσει να μην φέρνει εργοστασιακά τερματισμένα και να τα τερματίζει ο ίδιος ισχυριζόμενος ότι κάνει την ίδια ή καλύτερη δουλειά από το εργοστάσιο.

Δυστυχώς λόγω αυτής της τακτικής οι παραγγελίες εργοστασιακών καλωδίων, είτε υπόκεινται σε καθυστερήσεις η δεν παραγγέλνονται καν λόγω αυξημένου κόστους.ω

Ο Γάλλος έχει συγκεκριμένη γκάμα από εργοστασιακά και επίσης χύμα με κάποιες επιλογές σε βύσματα, αλλά σίγουρα δεν έχει όλες τις σειρές.

Τα εργοστασιακά καλώδια έχουν θερμόκόλλα (ή κάτι παρόμοιο) μέσα στα βύσματα που καθιστά την έρευνα του πως είναι κολλημένα αδύνατη χωρίς να γίνει κάποια ζημιά.

Τα συγκεκριμένα γραφενιουχα καλώδια ρευματος δεν έχουν εμφανιστεί ως εργοστασιακά ποτέ,τουλάχιστον στην Ευρώπη.Οι αντιπρόσωποι τα πουλούν από την κουλουρα.Τουλαχιστον στην Ελλάδα,αυτό θ' αλλάξει σύντομα.Αυτο θα αποβει επ' ωφελεια του αντιπροσώπου και της κατασκευάστριας εταιριας λόγω πολύ μεγαλύτερου ποσοστού κέρδους στα εργοστασιακά.
Chris1967
Contributor

Post #26 by Chris1967 » Tue Sep 23, 2025 11:59 pm

Πίστευε ότι θες, αλλά ο αντιπρόσωπος βγάζει περισσότερο κέρδος με την τακτική που έχει, την ξέρουμε πολύ καλά, αλλά δημόσια δεν θέλω να επεκταθώ.

Εγώ προσωπικά δεν αγόρασα το Sahara Interconnect από αυτόν επειδή ήθελε να μου φτιάξει αυτός από χύμα σε πάρα πολύ αλμυρή τιμή, ενώ εγώ βρήκα και αγόρασα εργοστασιακό, ελαφρώς μεταχειρισμένο σε ένα κλάσμα της τιμής που μου ζήτησε.

Αν ψάχνετε χύμα καλώδια υποθέτω καλός είναι και ο αντιπρόσωπος, αλλά αν θέλει κανείς εργοστασιακό για μένα από επίσημα καταστήματα εξωτερικού.

Παραμένει επίσης άγνωστη η τεχνική κόλλησης καλωδίων με γραφένιο, που δεν θα εμπιστευόμουν κανέναν εκτός από το εργοστάσιο.

Δεν μιλάω για τα καλώδια ρεύματος μιλάω για interconnect, τα ρεύματος δεν χρειάζονται κολλήσεις.
Χρήστος
Ποτης

Post #27 by Ποτης » Wed Sep 24, 2025 5:24 am

Chris1967 wrote:Πίστευε ότι θες, αλλά ο αντιπρόσωπος βγάζει περισσότερο κέρδος με την τακτική που έχει, την ξέρουμε πολύ καλά, αλλά δημόσια δεν θέλω να επεκταθώ.

Εγώ προσωπικά δεν αγόρασα το Sahara Interconnect από αυτόν επειδή ήθελε να μου φτιάξει αυτός από χύμα σε πάρα πολύ αλμυρή τιμή, ενώ εγώ βρήκα και αγόρασα εργοστασιακό, ελαφρώς μεταχειρισμένο σε ένα κλάσμα της τιμής που μου ζήτησε.

Αν ψάχνετε χύμα καλώδια υποθέτω καλός είναι και ο αντιπρόσωπος, αλλά αν θέλει κανείς εργοστασιακό για μένα από επίσημα καταστήματα εξωτερικού.

Παραμένει επίσης άγνωστη η τεχνική κόλλησης καλωδίων με γραφένιο, που δεν θα εμπιστευόμουν κανέναν εκτός από το εργοστάσιο.

Δεν μιλάω για τα καλώδια ρεύματος μιλάω για interconnect, τα ρεύματος δεν χρειάζονται κολλήσεις.

Καθ' αρχήν στο θέμα των τιμών,το δίκαιον είναι να συγκρίνονται οι τιμές καινούργιων καλωδίων ώστε να κρίνουμε ποιος αντιπρόσωπος έχει τις καλύτερες τιμές.
Για,γενικά, τις τιμές του Έλληνα αντιπροσώπου,έχεις δικαιο(το ίδιο μου έχει πει κι άλλο μέλος πολύ πρόσφατα)όμως αυτό ανήκει στο παρελθόν.Αγορασα το πρώτο μου καλώδιο απ' αυτόν 5/24.Συνολικα,2 interconnects και 3 ρεύματος,το ένα εργοστασιακό.Ειχα πάντοτε ως αφετηρία τις τιμές του Γάλλου.Το κέρδος μου ήταν 100-250€ ανά καλώδιο,αγοράζοντας από τον Έλληνα και μάλιστα με την εργασία να συμπεριλαμβάνεται αντίθετα με τον Γάλλο.Γνωστοι μου(μέλη)πλήρωσαν στον Έλληνα τα ίδια ποσα για τα ίδια καλωδια με μενα.Προς επιβεβαιωσιν των γραφομενων μου,τα ίδια μέλη έκαναν την μεταφορά των ποσών επειδή εγώ δεν έχω την δυνατότητα αυτή.
Το πώς προέκυψε το διακοσιοπενηνταρι υπέρ μου από ένα καλώδιο ρεύματος γραφενίου συν τα βύσματα γραφενίου του,είναι προφανες.Ο Γάλλος έχει κάνει πολύ μεγάλες αυξήσεις τον τελευταίο μισό χρόνο ειδικά στα γραφενίου.
Ως προς τον τερματισμό interconnect γραφενίου,συμφωνούμε.Δεν έχω ερευνήσει όμως αν κυκλοφορεί εργοστασιακή έκδοση.
Ποτης

Post #28 by Ποτης » Wed Sep 24, 2025 5:42 am

Γενικά,ο Γάλλος φορά στους πελάτες του τρία καπέλλα.Το ημίψηλο για την αρχική τιμή,το πλατυγυρο για την τελική τιμή εκτός Γαλλίας και το τζόκεϋ για τα μεταφορικά.Το χαρακτηρίζω τζόκεϋ διότι έχοντας αποφύγει να φορέσω τα δύο προηγούμενα καπέλλα,απεφυγα να φορέσω κι αυτο,πληρώνοντας 3,5€ μεταφορικά και παραλαμβάνοντας το σε δύο μέρες.
Chris1967
Contributor

Post #29 by Chris1967 » Wed Sep 24, 2025 10:03 am

Δεν μπορώ να μιλήσω δημόσια για θέματα πολύ λεπτά.

Απλά υπενθυμίζω ότι ο Γάλλος πληρώνει κανονικά ΦΠΑ και όλους τους φόρους και εκδίδει κανονικό Ευρωπαϊκό τιμολόγιο, και χρεώνει τιμές λιανικής οι οποίες δεν είναι δικές του ισχύουν παντού στην Ευρώπη.

Δεν θα το κουράσουμε άλλο το θέμα.
Χρήστος
Dr Pan K
Site Admin

Post #30 by Dr Pan K » Wed Sep 24, 2025 11:32 am

Ναι, το οικονομικο το αναφερουμε ενδεικτικά. Ο καθενας κανει ερευνα αγορας και ψωνιζει απ' οπου νομιζει καλυτερα. Η κουβεντα εδω εχει να κανει με το τεχνικο και το ηχητικό θεμα και θα ηθελα να μεινουμε σε αυτα.
Παναγιώτης

Return to “Καλώδια - Αξεσουάρ”

Login · Register