Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για να παρέχει τις υπηρεσίες του και να αναλύει την επισκεψιμότητα. Η IP διεύθυνσή σας γνωστοποιείται στην Google, μαζί με μετρήσεις απόδοσης και ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας, για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση και για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση καταχρήσεων. Με την χρήση του ιστότοπου Audiohub.gr αποδέχεστε τα παραπάνω.

DIY Linear Power Supply για Odroid C2, Raspberry Pi 2/3 κλπ

Dr Pan K
Site Admin

Re: DIY Linear Power Supply για Odroid C2, Raspberry Pi 2/3 κλπ

Unread post #51 by Dr Pan K » Tue Sep 11, 2018 9:47 pm

Κοίταζα τις ταμπέλες, το Voltage drop στο 1Α ειμαι αμελητέο, μέχρι που ανεβαίνει χωρίς πρόβλημα Μανώλη. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγο καλύτερη ψύξη, κάτι λογικό μια που μιλάμε για δοκιμαστική κατασκευή.
Παναγιώτης
Dimdim

Unread post #52 by Dimdim » Tue Sep 11, 2018 10:04 pm

Να φέρω κι εγώ ένα τροφοδοτικό να κάνουμε Α-Β? :P
Στέλιος Περγιουδάκης

Unread post #53 by Στέλιος Περγιουδάκης » Tue Sep 11, 2018 10:15 pm

Dr Pan K wrote:Εντάξει, μιλάμε για θόρυβο που δεν τον έχουν ούτε τροφοδοτικά σε DAC και streamer κατηγορίας cost no object. Το μόνο που μένει να κάνουμε είναι να δούμε αν μας καλύπτει στα Spike κατανάλωσης ενός Odroid/ Rpi.

Μανώλη θα είμαι πίσω σε καμία εβδομάδα λογικά (ακόμα κάνω μπάνια) και φυσικά θα επικοινωνήσουμε για συνάντηση. Θα ενημερώσω και στο νήμα μήπως θέλει να παρευρεθεί και κανένας άλλος.

Θα σε γνωρίσουμε ή θα χάνεσαι στο σκοτάδι τόσο μαύρος που θα έχεις γίνει από τα τόσα μπάνια;
Από τώρα σε βλέπω για ριζικές αλλαγές στη τροφοδοσία του Odroid...

Αυτοί οι δύο (dim-dim & lemon) είναι πολύ κακές παρέες να ξέρεις.
lemon

Unread post #54 by lemon » Tue Sep 11, 2018 11:11 pm

OK, επικοινωνούμε με την επιστροφή σου.
Το τροφοδοτικό αυτό φτιάχτηκε για την περίπτωσή σας, οπότε θα είναι διαθέσιμο εύκολα, αν και το έχω χύμα και ανοιχτό όπως βλέπεις.
Γράψε μου ή στείλε π.μ ή ότι άλλο θέλεις τον τρόπο σύνδεσης παροχής ρεύματος του Odroid/ Rpi για να το ετοιμάσω και αυτό. Θα το χρειαστούμε και στις μετρήσεις με το εργαστηριακό τροφοδοτικό...
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #55 by Dr Pan K » Tue Sep 11, 2018 11:32 pm

To Odroid έχει ένα πολύ λεπτό ομοαξονικο βυσματακι, το έχω έτοιμο Μανώλη.

Και φυσικά θα έρθει και ο Dim Dim με το τροφοδοτικό του, και όποιος άλλος θέλει (μέχρι 4 γιατί ό χώρος είναι αυτός που είναι)
Παναγιώτης
lemon

Unread post #56 by lemon » Wed Sep 12, 2018 11:45 am

Dr Pan K wrote:Κοίταζα τις ταμπέλες, το Voltage drop στο 1Α ειμαι αμελητέο, μέχρι που ανεβαίνει χωρίς πρόβλημα Μανώλη. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγο καλύτερη ψύξη, κάτι λογικό μια που μιλάμε για δοκιμαστική κατασκευή.

Δεν το προχώρησα πάνω από το 1Α γιατί είχα βάλει ως πρώτη φάση αυτό το στόχο. Στο 1Α το άφησα για ένα 10λεπτο και μετά προχώρησα σε εναλλαγές 0,5 *1,0Α ως προσομείωση ενός μηχανήματος που τραβάει σταθερά τα 0,5Α και ενίοτε για λόγους που τρέχει κάποια service ανεβάζει παροδικά μέχρι 1Α.
Το θέμα της ψύξης είναι τεράστιο και καθόλου εύκολο.
Να το αναλύσω λιγάκι για να γίνω πιο κατανοητός. Τα LT έχουν προδιαγραφές με εγγύηση ότι λειτουργούν μέσα στις προδιαγραφές τους μέχρι και τους 125βαθμούς(*), μετά κόβουν αυτόματα. Τα έχω πάει μέχρι τους 100 και δεν είδα πρόβλημα σε τάση ή σε θόρυβο που πρέπει να αναφερθεί.
Είναι δύσκολος όμως ο έλεγχος σε αυτήν την πλακέτα.
Εφενός όλα τα LT έχουν στο πίσω μέρος τους (πλάτη από κάτω) μια μικρή μεταλλική επιφάνεια ως απαγωγή θερμότητας. Έχει προβλεφθεί στην πλακέτα αντίστοιχος χώρος ο οποίος επικοινωνεί με το κάτω layer της πλακέτας αυτά τα layer είναι όλα 2oz.
Το κάτω layer της πλακέτας είναι όλο gnd plane με σκοπό να επιταχύνει την αποβολή θερμοκρασίας. Σε αυτό μπορείς να ακουμπήσεις μια μικρή μπάρα 1,5Χ2,5cm για διαμεσολαβητή από την πλακέτα προς τον πάτο.
Και εδώ μπαίνει ένα μεγάλο θέμα επιδεξιότητας, τόσο ο τρόπος που θα κολλήσεις τα LT, όσο και ο τρόπος που θα υλοποιήσεις αυτή την ένωση...μπορεί να δώσει μέχρι και 20-30 βαθμούς διαφορά θερμοκρασίας !! Να γνωρίζετε ότι το μέγεθος των LT είναι σαν μια μεγάλη φακή!
Φυσικά υπάρχουν και μικρές διαφορές ανά γραμμή παραγωγής των ίδιων των LT.
Για να μη γράφω αράδες και μπλα-μπλα δεν το προόριζα για άνω του 1Α ρεύμα (ταβάνι).

(*, copy from the datasheet)
Note 9: The LT3045 is tested and specified under pulsed load conditions such that TJ ≈ TA. The LT3045E is 100% tested at 25°C and performance is guaranteed from 0°C to 125°C. Specifications over the –40°C to 125°C operating temperature range are assured by design, characterization, and correlation with statistical process controls. The LT3045I is guaranteed
over the full –40°C to 125°C operating temperature range. High junction temperatures degrade operating lifetimes. Operating lifetime is derated at junction temperatures greater than 125°C.
DomieMic65
Contributor

Unread post #57 by DomieMic65 » Wed Sep 12, 2018 1:10 pm

Ρε σεις δεν παιζόσαστε.... έφαγα όλη σχεδόν την προηγούμενη σεζόν (και μαζί μου πολλοί καλοί φίλοι που βοήθησαν όσο δεν παίρνει με διάφορα θέματα που έτυχαν, αλλά και που κατασκεύασαν επίσης) με τροφοδοτικά (dac & rpi), και τώρα φτιάχνετε audiohub psu;;; Τι να σας πω.... Χαχαχα!!
Πλάκα κάνω εννοείται!!!!
Εύχομαι το εγχείρημα να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία!!!
AthanasiosL

Unread post #58 by AthanasiosL » Wed Sep 12, 2018 1:42 pm

Δεν έχω raspberry αλλά αν είναι για audiohub psu μέσα. Να βγάλουμε και μπλουζάκια, καπέλα κλπ.
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #59 by Dr Pan K » Wed Sep 12, 2018 3:18 pm

AthanasiosL wrote:Δεν έχω raspberry αλλά αν είναι για audiohub psu μέσα. Να βγάλουμε και μπλουζάκια, καπέλα κλπ.

Μιλάμε για ένα τροφοδοτικό παρά πολύ χαμηλού θορύβου, με ικανή εξομάλυνση κτλ. Μπορείς να φορτίζεις το κινητό σου με αυτό, ή να δίνεις ρεύμα σε οποιαδήποτε συσκευή που ζητάει 5V και 1 με 2Α, ανάλογα με το σχέδιο που θα καταλήξουμε. Άλλο καλύτερο δύσκολα θα βρεθεί..
Παναγιώτης
Στέλιος Περγιουδάκης

Unread post #60 by Στέλιος Περγιουδάκης » Wed Sep 12, 2018 7:05 pm

Η αλήθεια είναι οτι τέτοιο τροφοδοτικό είναι εξαιρετικό για dac/ phono stage/ενισχυτή ακουστικών κλπ, που τροφοδοτούνται από πακάκι και ίσως είναι πάρα πολύ για ένα απλό raspberry, αλλά ποτέ δεν ξέρεις αν δε δοκιμάσεις.

Return to “Καλώδια - Αξεσουάρ”

Login · Register