https://minimserver.com/
Χαιρετώ όλους τους φίλους! Εύχομαι καλή χρόνια, υγεία και ένα μουσικό 2019!!
Έχει ασχοληθεί κάνεις με τον minim server;
Έπεσα πάνω του βλέποντας ένα βιντεάκι στο τουμπ.
Μετά από ένα σχετικό trial and error γιατί δεν το έχω και πολύ με όλα αυτά, κατάφερα και τον πέρασα στο εντελώς εισαγωγικό nas μου, το Synology DS115j, και με ένα iOS app της Linn το Kazoo κατάφερα να στείλω μουσική μέσω upnp στο Archphile το οποίο το είδε αυτόματα χωρίς να κάνω κάτι αφού πρώτα βέβαια είχα ενεργοποιήσει το upnp και εκεί!
Αυτή τη στιγμή δλδ ο minim κάνει όλη τη δουλειά του σερβιρίσματος μουσικής και διαχείρισης της βιβλιοθήκης και το Archphile απλά παίζει και μόνο. Έχω φροντίσει να έχω ανενεργό ακόμα και το web interface του μιας και πριν από τον minim έπαιζα μέσω mpd clients. Νομίζω πως το όλο εγχείρημα ταιριάζει στην απολύτως minimal φιλοσοφία του Archphile.
Την ίδια δουλειά έκανα στο παρελθόν και από το Audirvana Plus αλλά χρειαζόμουν ακόμα έναν υπολογιστή ανοιχτό έχω τώρα η ίδια δουλειά γίνεται από το nas.
Μην με ρωτήσετε για ηχητικές διάφορες! Δεν ξέρω... ξέρω πως παίζει πάρα πολύ καλά (όπως και πριν άλλωστε). Πιο πολύ μπήκα στην διαδικασία για να δω αν θα το καταφέρω.. Χεχ! Το μόνο θέμα είναι ότι το εν λόγω app της Linn δεν έχει file manager και δεδομένου ότι η βιβλιοθήκη μου είναι ολίγον μπάχαλο έχω μια δυσκολία στο browsing. Όπως και με το Α+ σε έναν βαθμό αλλά αυτό είναι δικό μου πρόβλημα και όχι του minim.
Επίσης να πω πως ο minim έρχεται ως επιλογή και σε προϊόντα της sotm, microrendu κλπ.
Αυτά... αν έχετε διάθεση για κουβεντούλα πάμε...
Πρέπει να δω αν θα βρω κάποιο iOS app με file browser....
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για να παρέχει τις υπηρεσίες του και να αναλύει την επισκεψιμότητα. Η IP διεύθυνσή σας γνωστοποιείται στην Google, μαζί με μετρήσεις απόδοσης και ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας, για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση και για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση καταχρήσεων. Με την χρήση του ιστότοπου Audiohub.gr αποδέχεστε τα παραπάνω.
Minim Server
- DomieMic65
- Contributor
Re: Minim Server
Διόρθωση ... τελικά υπάρχει folder view!
Δεν το είχα δει!
Μου παρουσιάζει όμως ένα θεματάκι!
Κάποια άλμπουμ ενώ τα βλέπει κανονικά και δείχνει πως τα φορτώνει προς αναπαραγωγή τελικά δεν τα παίζει!
Δεν έχω βρει ακόμα κάποιο κοινό χαρακτηριστικό τους...
Ελπίζω να μπορέσω να το λύσω!
Δεν το είχα δει!
Μου παρουσιάζει όμως ένα θεματάκι!
Κάποια άλμπουμ ενώ τα βλέπει κανονικά και δείχνει πως τα φορτώνει προς αναπαραγωγή τελικά δεν τα παίζει!
Δεν έχω βρει ακόμα κάποιο κοινό χαρακτηριστικό τους...
Ελπίζω να μπορέσω να το λύσω!
Για λύσε μπας και ασχοληθούμε και εμείς.. (Αν και το NAS έχει μείνει στο μεγάλο σύστημα)
Οπότε αν κατάλαβα καλά με το Kazoo ελέγχεις το minim και αυτό κάνει την διαχείριση. Άρα έχει μια λιγότερη εργασία το Rpi/ Odroid. Ακούς κάποια διαφορά; Ρωτάω γιατί τα resources περισσεύουν έτσι και αλλιώς.
Υγ Άσχετο αλλά είχαμε την κουβέντα σου Μιχάλη με τον εταίρο συνονόματος (Tuxx) για τo upsampling (γιατί στην δοκιμή σπίτι μου τα μηδενικά από 24bit σε 32 ακουγοντουσαν)......
Οπότε αν κατάλαβα καλά με το Kazoo ελέγχεις το minim και αυτό κάνει την διαχείριση. Άρα έχει μια λιγότερη εργασία το Rpi/ Odroid. Ακούς κάποια διαφορά; Ρωτάω γιατί τα resources περισσεύουν έτσι και αλλιώς.
Υγ Άσχετο αλλά είχαμε την κουβέντα σου Μιχάλη με τον εταίρο συνονόματος (Tuxx) για τo upsampling (γιατί στην δοκιμή σπίτι μου τα μηδενικά από 24bit σε 32 ακουγοντουσαν)......
Παναγιώτης
- DomieMic65
- Contributor
Dr Pan K wrote:Για λύσε μπας και ασχοληθούμε και εμείς.. (Αν και το NAS έχει μείνει στο μεγάλο σύστημα)
Παναγιώτη πραγματικά δεν μπορώ να το πω με σιγουριά αλλά έχω μια αίσθηση λίγο περισσότερης ζωντάνιας και τρισδιάστατης παρουσίας.
Είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα ... θα μείνω λίγο καιρό έτσι κ μετά θα γυρίσω στο παλιό σεταπ για να αποφασίσω.
Το Kazoo είναι πολύ ωραίο app τελικά. Όχι μόνο έχει folder browser αλλά και μέσα σε κάθε folder πέρα από τον κάθε υποφακελο έχει και δυνατότητα tag view για τους φακέλους που υπάρχουν μόνο εκεί. Και αυτό συνεχίζει όσο ανοίγεις υποφακέλους. Πολύ χρήσιμο...
Σε σχέση με το upsampling και σε εμένα ακούγεται... και τα 32bit αλλά και η x2, 4, αύξηση της συχνότητας σε 32bit πάντα αυτά.
Τώρα να σου πω την αλήθεια δεν το προτιμώ το upsampling πάντα αλλά ότι υπάρχει μια μικρή διαφορά υπάρχει! Το γεγονός ότι με το Raspy SSH μπορείς να το κάνεις ή να το αναιρέσεις πάρα πολύ εύκολα χωρίς κιχ από το μηχανάκι, το κάνει πολύ επιθυμητό σαν δυνατότητα.
Πρέπει όμως πάντα να ξέρεις τι είναι το αρχικό σου αρχείο για να κάνεις το «σωστό» upsampling σε σχέση και με τις δυνατότητες του κάθε dac και επίσης να μην πειράζεις τα DSD ... δεν είναι set it and forget it ρύθμιση.
Τώρα για αυτά που δεν μου παίζει πραγματικά δεν ξέρω...
- andreasecon
Χρησιμοποιώ τον minim server εδώ και ένα εξαμηνο στο melco (εχω απενεργοποιησει τον Twonky με τον οποιο ερχεται το melco και εγκατεστησα minim) Είναι πολύ σταθερός και έχει κύριο focus στην εκμετάλλευση των metadata με επίκεντρο τη μουσική και δη την κλασσική οπότε σε συνεργασία με το songkong οσον αφορά τα metadata εχει βελτιωθεί πολύ η ποιότητα και εκμετάλλευση των μουσικών αρχείων.
H δυνατότητα να μπορείς να βλέπεις directories με χρηση metadata tag view είναι από τα δυνατά χαρακτηριστικά του minimserver
H δυνατότητα να μπορείς να βλέπεις directories με χρηση metadata tag view είναι από τα δυνατά χαρακτηριστικά του minimserver
- DomieMic65
- Contributor
andreasecon wrote:...
Το είπες λίγο πιο κατανοητά αυτό που είπα πιο πάνω... είναι δυνατό του feature αυτό όντως και αν τα metadata είναι καλά οργανωμένα ακόμα πιο χρήσιμο!
Ανδρέα ξέρεις αν χρειάζεται κάποια ρύθμιση για να παίξει alac;
Πολύ ενδιαφέρον το γεγονός ότι μπορεί να στηθεί σε μηχανάκι plug τύπου Rpi για εμένα που ψάχνω ακόμα να γλυτώσω την αγορά NAS. Σε αυτό το link παραπέμπουν σε μια σειρά μηχανάκια τα οποία δεν γνωρίζω καθόλου. Έψαξα δε να μάθω περισσότερα αλλά δεν έβγαλα άκρη... Έχει κανείς άποψη επί του θέματος;
Διευκρινίζω ότι μέχρι στιγμής παίζω από εξωτερικό δίσκο συνδεδεμένο απ' ευθείας στο Odroid. Η λύση που έπαιζε για αναβάθμιση ήταν ένα powered usb hub, ωστόσο δεν με χαλάει να φέρω την μουσική μου στο δίκτυο αν το κόστος αποδειχθεί ιδιαίτερα χαμηλό. Για NAS δυσκολεύομαι όχι μόνο λόγω κόστους, αλλά και γιατί ο χώρος μου είναι ενιαίος και δεν μπορώ να αποφύγω (εύκολα) τον θόρυβο από το ανεμιστηράκι.
Διευκρινίζω ότι μέχρι στιγμής παίζω από εξωτερικό δίσκο συνδεδεμένο απ' ευθείας στο Odroid. Η λύση που έπαιζε για αναβάθμιση ήταν ένα powered usb hub, ωστόσο δεν με χαλάει να φέρω την μουσική μου στο δίκτυο αν το κόστος αποδειχθεί ιδιαίτερα χαμηλό. Για NAS δυσκολεύομαι όχι μόνο λόγω κόστους, αλλά και γιατί ο χώρος μου είναι ενιαίος και δεν μπορώ να αποφύγω (εύκολα) τον θόρυβο από το ανεμιστηράκι.
Άγγελος
Είναι θεμιτό το streamer να είναι απαλλαγμένο από οποιαδήποτε επιπλέον εργασία (βιβλιοθήκη, σκληρούς) και ξεχωριστό από τον server. και όλα αυτά χωρίς ανεμιστήρες, προσεγμένη τροφοδοσία και μικρά μήκη καλωδίων.
Νίκος
Errorist wrote:Είναι θεμιτό το streamer να είναι απαλλαγμένο από οποιαδήποτε επιπλέον εργασία (βιβλιοθήκη, σκληρούς) και ξεχωριστό από τον server. και όλα αυτά χωρίς ανεμιστήρες, προσεγμένη τροφοδοσία και μικρά μήκη καλωδίων.
Δεν διαφωνω αλλα ενα Rpi3/ Odroid C2 δουλεύουν στα 5% των δυναμεων τους και δεν βλεπω πως μπορει να επηρρεαζονται απο το να στειλουν μια απλη εντολη για να ζητήσουν να ερθει ενα αρχειο. Περαν αυτου οι σκληροι ειναι ηδη επανω σε NAS οποτε ουτε ρευμα τραβανε ουτε πορους.
Ανεμιστήρα το NAS εχει, και οσο πιο πολυ δουλευει τοσο περισσότερο ακούγεται ενω το Odroid και τα περισσοτερα streamer δεν εχουν. Εν τέλει σχεδον ολοι εχουν καλυτερα τροφοδοσια επανω στα streamer παρα στα NAS (εκει υπαρχει αναγκη λογω των σκληρων για πολλα αμπερ, το δικο μου πχ ζηταει 5Α, που δυσκολα θα βρεθει κορυφαιο γραμμικο να τα δωσει).
Παναγιώτης
Dr Pan K wrote:Δεν διαφωνω αλλα ενα Rpi3/ Odroid C2 δουλεύουν στα 5% των δυναμεων τους και δεν βλεπω πως μπορει να επηρρεαζονται απο το να στειλουν μια απλη εντολη για να ζητήσουν να ερθει ενα αρχειο. Περαν αυτου οι σκληροι ειναι ηδη επανω σε NAS οποτε ουτε ρευμα τραβανε ουτε πορους.
καποιοι χρησιμοποιουν σαν streamer ενα windows pc, ή ένα pi στο οποιο βαζουν πανω και ενα σκληρο (das).
Νίκος
Return to “Ψηφιακή αναπαραγωγή”