Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για να παρέχει τις υπηρεσίες του και να αναλύει την επισκεψιμότητα. Η IP διεύθυνσή σας γνωστοποιείται στην Google, μαζί με μετρήσεις απόδοσης και ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας, για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση και για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση καταχρήσεων. Με την χρήση του ιστότοπου Audiohub.gr αποδέχεστε τα παραπάνω.

Δισκος για nas

Nickvas19

Δισκος για nas

Unread post #1 by Nickvas19 » Fri Jan 18, 2019 12:06 pm

Καλημερα.

Ποιον δικσκο να προτιμησω;και τι τυπο ;ssd η μηχανικο;

Θενξ
Dr Pan K
Site Admin

Re: Δισκος για nas

Unread post #2 by Dr Pan K » Fri Jan 18, 2019 12:56 pm

Για αρχη μιλαμε για HDD σχεδιασμενους για χρηση NAS/ Server.

https://www.skroutz.gr/c/1715/hdd_sklhr ... er_dir=asc

Οσο μεγαλυτερη χωρητικοτητα αγοραζουμε τοσο καλυτερη τιμη εχουμε ανα ΤΒ.

Καλη περιπτωση ο WD Gold 4TB https://www.skroutz.gr/s/9007383/Wester ... d-4TB.html
Και ο Seagate Enterprise 4TB https://www.skroutz.gr/s/10013154/Seaga ... n-4TB.html

Εγω οταν ειχα επιλεξει ηθελα δισκους με 128GB cache, χωρις να ειμαι βεβαιος οτι κανει διαφορα σε σχεση με τους 64 που κυκλοφορουσαν τοτε. Τωρα οι περισσοτεροι νομιζω ειναι 128 με καποιους να ειναι 256 (πχ Ultrastar https://www.skroutz.gr/s/16405494/Weste ... 6-4TB.html )
Παναγιώτης
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #3 by Dr Pan K » Fri Jan 18, 2019 1:00 pm

SSD ειναι πολυ ακριβοί για να στηθει μεγαλη συλλογή μουσικης, ενας 2ΤΒ πχ κοστιζει ευκολα 300ευρω. Καποιοι υποστηρίζουν οτι ειναι πιο ήσυχοι σε λειτουργία, το σίγουρο ειναι οτι τραβάνε λιγοτερο ρευμα με οτι αυτο συνεπάγεται. Σε χρηση PC εχω πολυ καλα λογια να πω και για τους Crucial και για Samsung.
Παναγιώτης
Nickvas19

Unread post #4 by Nickvas19 » Fri Jan 18, 2019 2:14 pm

Εγω κοιτουσα τους western digital red η purple.....σε σχεση με τον enterprise τι διαφορα εχουν εκτος απο τις επιδοσεις;ο gold δεν ειναι για nas νομιζω.

Η western digital αναφερει 24/7 για τον purple ενω ο red για nas(στην ουσια ειναι σχεδον το ιδιο).το cache εχει σχεση με την ταχυτητα και μονο σωστα;
soda

Unread post #5 by soda » Sun Jun 16, 2019 12:14 pm

Synology DS218 με 4T WD red είναι η πρόταση μου.
angpsi
Contributor

Unread post #6 by angpsi » Sun Jun 16, 2019 2:56 pm

soda wrote:Synology DS218 με 4T WD red είναι η πρόταση μου.

Γεια σου soda, καλωσόρισες! Έχεις άποψη για τα μικρότερα Synology, ή, εδώ που τα λέμε, και για οποιοδήποτε άλλο low cost NAS; Λογικά η επιβάρυνση του επεξεργαστή πρέπει να είναι πολύ μικρή για απλό streaming μουσικών αρχείων.

Προσωπικά έχω βολευτεί με DAS λύσεις πάνω σε powered usb hub, κυρίως γιατί είχα ήδη στην διάθεσή μου διάφορα κουτιά από το παρελθόν.
Άγγελος
DomieMic65
Contributor

Unread post #7 by DomieMic65 » Tue Jun 18, 2019 9:59 pm

Όταν πήρα το δικό μου δεν ήξερα σχεδόν τίποτα για NAS. Πήρα το πιο φθηνό μάλλον DS115j. Στην πορεία είδα ότι είναι σχετικά αρκετά αργό.
Ειδικά από κάποια στιγμή κ μετά που επέλεξα να ασχοληθώ και να εγκαταστήσω τον Minimserver στο NAS παρατηρώ ότι ένα πιο δυνατό μηχανάκι μάλλον θα ήταν θεμιτό. Όχι ότι μου δημιουργεί πρόβλημα στην ακρόαση αλλά του λείπει μια σχετική σβελτάδα!!
Errorist

Unread post #8 by Errorist » Wed Jun 19, 2019 9:17 am

DomieMic65 wrote:Όταν πήρα το δικό μου δεν ήξερα σχεδόν τίποτα για NAS. Πήρα το πιο φθηνό μάλλον DS115j. Στην πορεία είδα ότι είναι σχετικά αρκετά αργό.
Ειδικά από κάποια στιγμή κ μετά που επέλεξα να ασχοληθώ και να εγκαταστήσω τον Minimserver στο NAS παρατηρώ ότι ένα πιο δυνατό μηχανάκι μάλλον θα ήταν θεμιτό. Όχι ότι μου δημιουργεί πρόβλημα στην ακρόαση αλλά του λείπει μια σχετική σβελτάδα!!

εχεις βεβαιωθει οτι οι συνδεσεις ειναι gigabit?
Νίκος
DomieMic65
Contributor

Unread post #9 by DomieMic65 » Wed Jun 19, 2019 11:06 am

Errorist wrote:
DomieMic65 wrote:Όταν πήρα το δικό μου δεν ήξερα σχεδόν τίποτα για NAS. Πήρα το πιο φθηνό μάλλον DS115j. Στην πορεία είδα ότι είναι σχετικά αρκετά αργό.

εχεις βεβαιωθει οτι οι συνδεσεις ειναι gigabit?

Ναι δεν έχει να κάνει με αυτό!

Πχ αν κάνει ένα update ο χρόνος που θέλει είναι αρκετός. Ή για να μπω στο μενού του από τον υπολογιστή.. κάπως αργεί!

Return to “Ψηφιακή αναπαραγωγή”

Login · Register