Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για να παρέχει τις υπηρεσίες του και να αναλύει την επισκεψιμότητα. Η IP διεύθυνσή σας γνωστοποιείται στην Google, μαζί με μετρήσεις απόδοσης και ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας, για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση και για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση καταχρήσεων. Με την χρήση του ιστότοπου Audiohub.gr αποδέχεστε τα παραπάνω.

Revived! Lampucera 1.0 από Dr. Pan – αξίζει να φτιάξω και δεύτερη στο έτος 2019;

Chris1967
Contributor

Re: Revived! Lampucera 1.0 από Dr. Pan – αξίζει να φτιάξω και δεύτερη στο έτος 2019;

Unread post #71 by Chris1967 » Sun Oct 20, 2019 1:18 pm

Dr Pan K wrote:Τι έγινε παίδες, μας έπεσε βαριά η προβατίνα;

Η αλήθεια είναι πως ναι :lol:

σε λιγάκι ανεβάζω φωτογραφίες
Χρήστος
Chris1967
Contributor

Re: Revived! Lampucera 1.0 από Dr. Pan – αξίζει να φτιάξω και δεύτερη στο έτος 2019;

Unread post #72 by Chris1967 » Sun Oct 20, 2019 1:38 pm

Καταρχήν να πω ότι περάσαμε υπέροχα όπως πάντα, η παρέα πολύ καλή γεμάτη ζωντάνια χιούμορ και ζεστασιά.

Το ψηφιακό σύστημα λίγο πολύ όλοι το ξέρετε: NAS-OdroidC2 streamer -Soekris R2R Dac
Ενισχυτικά Mark Levinson 380s προ, Musical Fidelity Supercharger 550K τελικοί και ηχεία B&W 801 Matrix S3.

DSC_1083.JPG
DSC_1083.JPG (1.06 MiB) Viewed 4083 times

Το ψηφιακό συμπληρώθηκε με την πραμάτεια του Γιώργου, Singxer usb to spdif receiver με περιποιημένη τροφοδοσία και έναν βόα για το ρεύμα.

DSC_1087.JPG
DSC_1087.JPG (1.1 MiB) Viewed 4083 times

DSC_1088.JPG
DSC_1088.JPG (1.18 MiB) Viewed 4083 times
Χρήστος
Chris1967
Contributor

Unread post #73 by Chris1967 » Sun Oct 20, 2019 1:52 pm

Τα diy dacs όλα εντυπωσιακές κατασκευές με προσεγμένες τροφοδοσίες και receiver

Είχαμε το διπλό AKM4490 του Δημητρακούδη, το διπλό AKM4490 του Lemon, το θηρίο 1702 με έξοδο λάμπας του Στέλιου, την Lampucera του Πάνου, εχμ Άγγελου ήθελα να πω με αναβαθμιζμένες λάμπες, και το ταπεινό Soekris μου. Σαν reference είχαμε το Teac UD 503 του Gojakla.

Εδώ τα δύο διπλά ΑΚΜ 4490 αριστερά του DimDim και δεξιά του Lemon

DSC_1086.JPG
DSC_1086.JPG (1.14 MiB) Viewed 4081 times

Τα μηχανήματα ζεσταίνονται. Κάτω από dac του Lemon είναι το BB1702 του Στέλιου

DSC_1093.JPG
DSC_1093.JPG (982.45 KiB) Viewed 4081 times

Το επίσης τούμπανο του DimDim ζεσταίνεται

DSC_1091.JPG
DSC_1091.JPG (1.19 MiB) Viewed 4081 times
Χρήστος
Chris1967
Contributor

Unread post #74 by Chris1967 » Sun Oct 20, 2019 2:07 pm

Μετά από κάποιες κατ ιδίαν συζητήσεις

DSC_1089.JPG
DSC_1089.JPG (1.02 MiB) Viewed 4080 times

Ξεκίνησε η ακρόαση

DSC_1101.JPG
DSC_1101.JPG (1.1 MiB) Viewed 4080 times

DSC_1104.JPG
DSC_1104.JPG (977.74 KiB) Viewed 4080 times

φυσικά η μπύρα και το κρασάκι έρεε

DSC_1116.JPG
DSC_1116.JPG (1.08 MiB) Viewed 4080 times

κατά την διάρκεια των αλλαγών μηχανημάτων γίνονταν μικρά πηγαδάκια

DSC_1123.JPG
DSC_1123.JPG (895.69 KiB) Viewed 4080 times

DSC_1128.JPG
DSC_1128.JPG (1.04 MiB) Viewed 4080 times

ο Άγγελος τράβαγε και αυτός φωτό

DSC_1125.JPG
DSC_1125.JPG (990.88 KiB) Viewed 4080 times

Συζητήσεις και αναλύσεις

DSC_1100.JPG
DSC_1100.JPG (1.03 MiB) Viewed 4080 times

DSC_1121.JPG
DSC_1121.JPG (1023.28 KiB) Viewed 4080 times

DSC_1122.JPG
DSC_1122.JPG (1.04 MiB) Viewed 4080 times
Χρήστος
angpsi
Contributor

Unread post #75 by angpsi » Sun Oct 20, 2019 8:51 pm

Dr Pan K wrote:Τι έγινε παίδες, μας έπεσε βαριά η προβατίνα;

Σήμερα είχα και δεύτερο γύρο με κρέατα στην Σταμάτα. Αν δεν πεθάνω από κάποια εμβολή, θα προσπαθήσω να γράψω αύριο...
Άγγελος
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #76 by Dr Pan K » Sun Oct 20, 2019 9:42 pm

Λοιπόν, στα της ακρόασης. Ακρόαση δεν κάναμε, καλαμπούρι κατά κύριο λόγο με λιχουδιές και ποτάκια. Τις στάθμες τις ματσαραμε πολύ στο περίπου, κάποια έπαιξαν με το receiver τους και αλλά μέσω Singxer.

To 4490 με τις τούμπανο τροφοδοσίας και το XMOS δεν με ενθουσίασε. Όχι κακό αλλά τπτ το ιδιαίτερο. Πιστεύω πως το Aune S16 το κοντράρει στα ίσια (από μνήμης). Μαζεμένη σκηνή σε όλες τις διαστάσεις, σχεδόν ανήλικο χαμηλό, τυπικο AKM.

Το 4493 δεν το ακούσαμε παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Χρήστου. Ήχος δεν βγήκε, ίσως να ήταν κάτι πολύ απλό αλλά δεν το βρήκαμε και προχωρήσαμε παρακάτω.

Το Soekris συνεχίζει να μην μου αρέσει, σε σχέση με άλλες φορές εχθές είχε περασμένο ένα νέο φίλτρο το οποίο χάλαγε την άρθρωση των φωνών (σαν ρινολαλια ένα πράγμα). Δεν ξέρω αν ο DimDim το έχει παρατηρήσει. Κατά τ άλλα η γνωστή μεσαία σε ύψος σκηνή και το όχι και τόσο σφιχτό χαμηλό.

Η Lampucera με τα καλά λαμπιόνια και το USB σε Coaxial έπαιξε καλά, πολύ καλά αν αναλογιστούμε την εποχή κατασκευής και τη αστεία τιμή του κιτ. Η σκηνή ήταν ευρύτατη σε όλες τις διαστάσεις, οι μεσαίες πλούσιες, ψηλά δεν υπάρχει ίχνος σκληραδας ενώ το χαμηλό σαφώς πιο γεμάτο απο τα AKM. Αν εχει ένα θέμα αυτο είναι η χωροθέτηση όπου κάπως υποφέρει, πράγμα αναμενόμενο όταν μιλάμε για παλιό receiver και πλακέτα με δεδομένο jitter. Επειδή ακούστηκε και ότι έπαιξε καλά λόγω του μετατροπέα Usb- coaxial να πω ότι σαν δικαιολογία δεν μου λέει τίποτα μια που τα AKM και το Soekris παίζουν με σαφώς πιο ακριβά και σύγχρονα receiver αλλά και με 10πλασιας τιμής τροφοδοσιες, με πολλαπλάσιο κόστος υλικών, μετασχηματιστών κτλ. Μιλάμε για εργοστάσια σε τροφοδοσιες με καραψαγμενα υλικά και απίθανες μετρήσεις σε αυτό τον τομέα. Μακράν ο πιο απολαυστικός ήχος ήρθε από την Lampucera, να τα βράσω τα δήθεν βελούδινα μεσαιοψηλα του ΑΚΜ όταν το χαμηλό είναι σούπα και ο κινέζος έχει ακόμα και στα μεσαιοψηλα το πάνω χέρι. Και που και να είχε τίποτα σοβαρά τροφοδοτικά..

Τελευταίο ακούσαμε το 1702 του Στέλιου με έξοδο λυχνίας το οποίο δεν "εντυπωσίασε" αλλά είχε την πιο ανάλαφρη (με την ευχάριστη έννοια) απόδοση, τις πιο φυσικές φωνές και όργανα και την πιο κομψή συνολική αναπαραγωγή. Του έλειπε κάτι σε τσαμπουκά, ίσως λόγω της χαμηλότερης στάθμης εξόδου. Επειδή το έχω ακούσει αρκετές φορές στο σπίτι του Στέλιου προσωπικά το προτιμώ με την έξοδο με τελεστικους που προσθέτουν σαφήνεια στην σκηνή και έξτρα δυναμικά. Ξέρω πως ο Στέλιος το προτιμάει με τις λάμπες και επειδή η Lampucera έπιανε και αυτή με λάμπες ήταν λογικό να το ακούσουμε έτσι.
Παναγιώτης
DomieMic65
Contributor

Unread post #77 by DomieMic65 » Mon Oct 21, 2019 9:38 am

Εγώ δυστυχώς λόγω δουλειάς πήγα αργά και στην ουσία οι μόνες παρατηρήσεις που μπορώ να κάνω είναι για την γουρουνοπούλα μετά. Ήταν εξαιρετική... [beer]
Άκουσα ελάχιστα την λαμπουτσέρα κ το θηρίο DAC του Στέλιου. Προτίμησα την πιο ανάλαφρη όπως λέει κ ο Παναγιώτης παρουσία του δεύτερου.

Χρήστο ευχαριστούμε για τον χώρο και την φιλοξενία.
Και εις άλλα σύντομα...
Στέλιος Περγιουδάκης

Unread post #78 by Στέλιος Περγιουδάκης » Mon Oct 21, 2019 10:08 am

Καλημέρα κι από μένα.
Κατ' αρχήν ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οικοδέσποινα που άντεξε σε ένα περιβάλλον επτά περίεργων "τρελών", που μιλούσαν μια ακαταλαβίστικη γλώσσα και δεν προσπάθησε να διαφύγει, αλλά παρέμεινε στο χώρο και μας περιποιήθηκε δεόντως.
Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Χρήστο που οργάνωσε αυτή τη συνάντηση στο χώρο του και ανέχτηκε όλη αυτή τη φασαρία.

Στα της ακρόασης τώρα δεν έχω να πω και πολλά.
Συνήθως σε παρουσίαση προσπαθειών ιδιοκατασκευής, οι ακροατές είναι γενικά δύσπιστοι και ενδιαφέρονται κυρίως για το κόστος(υλικά) αυτών των κατασκευών και τη σύγκριση αυτού του κόστους με έτοιμα προϊόντα καινούργια ή μεταχειρισμένα.
Το diy όμως είναι κάτι εντελώς διαφορετικό, είναι το μεράκι, η προσπάθεια, η αγάπη να φτιάξεις κάτι με τα χέρια σου και ας μην είναι και το καλύτερο στο κόσμο, αν πετύχει κιόλας είναι ευτυχία.
Είναι σα τα παιδία σου που μπορεί να μην είναι και όμορφα αλλά είναι παιδία σου και τ' αγαπάς για πάντα.
Εγώ καλά τα άκουσα όλα όσα βρίσκονταν εκεί αν και σε συνθήκες πολυκοσμίας προσωπικά δεν μπορώ να ηρεμήσω και να είμαι αντικειμενικός, όσο αυτό είναι βέβαια δυνατό.
Νομίζω όμως ότι η περίφημη Lampucera φώναζε σε σχέση μα τα άλλα, σαν να ήθελε να μας επιβάλει ότι ήταν εκεί.
Άργησε κιόλας αρκετά να έρθει στο χώρο σα σνομπ νύφη, αφού γιαυτή έγινε όλη η φασαρία και τη περιμέναμε όλοι με ανυπομονησία.
Φοβάμαι όμως ότι είχε πολύ υψηλό και αφύσικο κέρδος με έξοδο πολύ πάνω από τα τυπικά δύο βολτ που είχαν όλα τα άλλα.
Αν έρθει στο χώρο μου θα μπορούσα να κάνω κάποιες μετρήσεις σχετικά.

Τέλος υπενθυμίζω στο Χρήστο τη πρόσκληση για τη χαλαρή βραδιά παρέα με το κασετόφωνο, με τη προϋπόθεση όμως να μη μπλέξουμε με συγκρίσεις...
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #79 by Dr Pan K » Mon Oct 21, 2019 10:22 am

Το κέρδος της Lampucera είναι σίγουρα μεγαλύτερο του τυπικού.
Παναγιώτης
Chris1967
Contributor

Unread post #80 by Chris1967 » Mon Oct 21, 2019 10:47 am

Ο Πάνος έδωσε συνοπτικά το ρεσουμέ της ακρόασης, ή μάλλον της πολύ χαλαρής ακρόασης, η οποία δεν είχε τα στοιχεία της αυστηρής τήρησης κομματιών και μετά επιβεβαίωσης.

Γενικά, κάτι που φάνηκε και σε μιά άλλη μικρή συνάντηση που είχα σπίτι μου και είχα ακούσει τα δύο ΑΚΜ του Στέλιου και του Δημήτρη, είναι ότι τα ΑΚΜ παρά τις τεράστιες προσπάθειες των παιδιών σε επίπεδα τροφοδοσίας και receiver, αναλογικών εξόδων, αλλά και σχεδιασμού πλακέτας αν δεν απατώμαι, δεν αποδίδουν σε επίπεδο που να έχει ισορροπημένο ήχο. Κάποια είχαν φουσκώματα και ασάφειες στην χαμηλή και χαμηλομεσαία, άλλα ήταν αρκετά συγκρατημένα στις υψηλές.

Από όλες τις υλοποιήσεις που έχω ακούσει με ΑΚΜ4490 και τα συναφή "velvet sound", το μοναδικό που είχε αποδώσει πιο σωστά και ισορροπημένα ήταν το Questyle CMA600i και λιγότερο το Aune S16 που είχε και αυτό πρόβλημα με φούσκωμα και όχι καλό έλεγχο στις χαμηλές αλλά σε πολύ μικρότερο ποσοστό. Το Teac 503ud που δεν το ακούσαμε εχθές λόγω χρονικών περιορισμών έχει και αυτό παρόμοια προβλήματα.

Οπότε αν κάποιος θέλει έναν μπούσουλα κατά την άποψη μου με σειρά καλύτερο προς χειρότερο είναι Questyle CMA600i>Aune S16>Teac 503 UD

Τα diy είναι δύσκολο να τα κατατάξεις διότι κάθε κατασκευή παίζει διαφορετικά από μία άλλη.

Η Lampucera έπαιξε πιο εύηχα από όλα τα dac της δοκιμής, αυτό είναι γεγονός. Βέβαια δεν είναι σε καμία μα καμία περίπτωση το πιο ακριβές dac, αλλά στα ερωτήματα είναι πιο πειστική η φωνή εδώ? έχει κάποιο πρόβλημα η χροιά του βιολιού, έχει μια ικανοποιητική έκταση και σαφήνεια το χαμηλό, κανείς δεν μπορούσε να βρει ψεγάδι σε βαθμό τέτοιο που θα έβαζε την Lampucera πιο πίσω από κάποιο dac της δοκιμής. Αυτό δεν εξέπληξε τον Πάνο, εξέπληξε όμως εμένα, καθώς πίστευα ότι μοντέρνες υλοποιήσεις με πολύ προσεγμένα υποσυστήματα θα ήταν πιο ακριβή, πράγμα που δεν ήταν.

Τώρα στο αρχικό ερώτημα εάν αξίζει η δεν αξίζει ο καθένας ανάλογα με τις αναγκες του αποφασίζει. Ο Άγγελός είναι εκστασιασμένος ειδικά με τις νέες λαμπες, και από την άλλη εγώ δεν έχω πετάξει το Soekris στα σκουπίδια και δεν έχω βάλει παραγγελία στο ebay για Lampucera. Σίγουρα ένα πολύ ευφωνικό αποτέλεσμα, που δεν θα κουράσει κανέναν.

Τώρα για το Soekris μου, με τα νέα φίλτρα που μου πέρασε ο Δημήτρης άκουσα περισσότερη λεπτομέρεια και πιο καλή περιγραφή οργάνων σε σχέση με τα αρχικά φίλτρα που είχα. Δεν είχα παρατηρήσει ένρινα, η πρόβλημα στις φωνές, αλλά και δεν έχω παίξει σχεδόν καθόλου με το Soekris από τότε που μπήκαν τα φίλτρα αφού ασχολούμαι σχεδόν αποκλειστικά με τα νέα μου παιχνιδάκια τις κασέτες και τα κασετόφωνα όπότε ναι Πάνο, θα κοιτάξω να δω αν με κάποιο άλλο φίλτρο βελτιωθεί αυτό που λες. Επιπλέον θέλω να πω ότι από δω και στο εξής το Soekris δε θα λάβει μέρος σε κανέναν επίσημο και δημόσιο συγκριτικό αφού έχει τον χαρακτήρα που έχει και είναι diy one of a kind. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ασχολούμαστε αφού δεν υπάρχει άλλο εκτός το αποσυναρμολογημένο του Δημήτρη, και γενικά σαν project δεν αξίζει αφού σαν κατασκευή με όλα τα καλούδια φτάνει λίγο πριν το χιλιάρικο.

Εμένα όμως μου αρέσει και παραμένει στο σύστημα μέχρι να το αντικαταστήσω από κάτι πραγματικά καλό.
Χρήστος

Return to “Ψηφιακή αναπαραγωγή”

Login · Register