Καλησπερα,
Η εγγραφη στο φορουμ εγινε επειδη βρηκα πληροφοριες για DIY streamers ομως στο ενδιανεσο αντιμετοπισα ενα προβλημα με μια πλακετα που ειχα παραγγειλει απο Κινα και το στριμερ θα παρει παραταση μεχρι να τελειωσω το προτζεκτ που ξεκινησα πριν 2 μηνες
Προκειται για ανακατασκευη ενός ES9018k2m D/A. Το προτζεκτ ξεκινησε τελη του 2018 με την πλακετα απο DIYINHK, στο 6μηνο προσθεσα και ενα arduino με ετοιμο κωδικα που βρηκα για ελεγχο και απεικονιση. Το δουλευα σαν κυρια πηγη πανω σε ενα σανιδι μεχρι το 2021 oπου το ξηλωσα για να το μπει επιτελους σε κουτι
Το κουτι λοιπον απαιτει εξαρχης σχεδιασμο ολων των πλακετων για να χωρεσουν ομορφα. Φετος που το ES9018k2m εγινε διαθεσιμο και στους απλους θνητους, αποφασισα να το ενσωματωσω πανω σε ενα arduino shield μαζι με ολα τα παρελκομενα. Για να εχω πληρη ηλεκτρικη απομονωση στο DAC υπολογισα ενα ISO1540
Πριν δυο βδομαδες λοιπον που παρελαβα και μονταρα δεν ειχα επικοινωνια I2C. Οι πληροφοριες ειναι οι εξης
-Εχω σε εισοδο/εξοδο αντιστασεις pullup
-Χωρις το arduino δουλευει μια χαρα, μονο με I2S
-Οταν βαζω arduino κολλαει και το arduino και το DAC
-Αλλαζω το ISO1540 με το ADUM1250 και κολαει μονο το DAC
-Σημερα ξηλωσα τελειως το 1250 και εβαλα 2 μοσφετ για level shifting. Τωρα δουλευουν ολα σωστα
Τι μπορει να φταιει;;
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για να παρέχει τις υπηρεσίες του και να αναλύει την επισκεψιμότητα. Η IP διεύθυνσή σας γνωστοποιείται στην Google, μαζί με μετρήσεις απόδοσης και ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας, για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση και για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση καταχρήσεων. Με την χρήση του ιστότοπου Audiohub.gr αποδέχεστε τα παραπάνω.
I2C Isolator
Re: I2C Isolator
1ον Φωτογραφίες
2ον Τέτοιες κατασκευές είναι λίγο έξω από την γενική θεματολογία τούτου του φόρουμ
3ον Αν ακούσει ο Dimdim να βοηθήσει
Εγώ έφτιαξα Ian Canada streamer και server χωρίς dac και χωρίς controller
Το παλαιό μου dac Soekris έχει Arduino Controller αλλά μόνο για εισόδους εξόδους προγραμματισμένο από τον Δημήτρη.
Δεν γνωρίζω από i2c.
Αν δεν το έχεις υπόψιν σου υπάρχει και το blog του https://www.dimdim.gr/
2ον Τέτοιες κατασκευές είναι λίγο έξω από την γενική θεματολογία τούτου του φόρουμ
3ον Αν ακούσει ο Dimdim να βοηθήσει
Εγώ έφτιαξα Ian Canada streamer και server χωρίς dac και χωρίς controller
Το παλαιό μου dac Soekris έχει Arduino Controller αλλά μόνο για εισόδους εξόδους προγραμματισμένο από τον Δημήτρη.
Δεν γνωρίζω από i2c.
Αν δεν το έχεις υπόψιν σου υπάρχει και το blog του https://www.dimdim.gr/
Χρήστος
- spirakos84
Αυτή είναι η πλακέτα του DAC σε μορφή shield
Τώρα στο χειρόγραφο σχέδιο είναι σε μεγένθυση ο απομονωτης I2C.
Oι αντιστάσεις pull up είναι 1Κ2. Από την πλευρά των 3.3V συνδέεται ο DAC και από την πλευρά των 5V ο Arduino
Τα εσωτερικά φετ είναι αυτά που έβαλα προσωρινά και δουλεψε χωρίς απομόνωση και θα μείνουν μέχρι να βρεθεί λύση
Το έχω δει το μπλοκ του dimdim, είναι έτη φωτός μπροστά
Τώρα στο χειρόγραφο σχέδιο είναι σε μεγένθυση ο απομονωτης I2C.
Oι αντιστάσεις pull up είναι 1Κ2. Από την πλευρά των 3.3V συνδέεται ο DAC και από την πλευρά των 5V ο Arduino
Τα εσωτερικά φετ είναι αυτά που έβαλα προσωρινά και δουλεψε χωρίς απομόνωση και θα μείνουν μέχρι να βρεθεί λύση
Το έχω δει το μπλοκ του dimdim, είναι έτη φωτός μπροστά
Περίεργο πρόβλημα αυτό με το I2C, δεν το έχω αντιμετωπίσει ποτέ.
Θυμάμαι όμως να έχω διαβάσει ότι μπορεί να υπάρξει πρόβλημα αν ανάψει ο controller πριν ανάψει η "καθαρή" πλευρά.
Με όλα τα κυκλώματα αναμμένα, αν κάνεις reset στο Arduino (από το κουμπί), παραμένει κολλημένο;
Θυμάμαι όμως να έχω διαβάσει ότι μπορεί να υπάρξει πρόβλημα αν ανάψει ο controller πριν ανάψει η "καθαρή" πλευρά.
Με όλα τα κυκλώματα αναμμένα, αν κάνεις reset στο Arduino (από το κουμπί), παραμένει κολλημένο;
- spirakos84
Καλημέρα Δημήτρη
Έχω δοκιμάσει να τα ανάψω διαδοχικά και τούμπαλιν. Έχω δοκιμάσει και με το reset, ενώ είναι όλα σε λειτουργία, δεν αλλάζει κάτι
Έχει σημασία σε ποια πλευρά πρέπει να μπει η κάθε συσκευή;; Το Α είναι το SDA και το Β είναι το SCL
Έχω δοκιμάσει να τα ανάψω διαδοχικά και τούμπαλιν. Έχω δοκιμάσει και με το reset, ενώ είναι όλα σε λειτουργία, δεν αλλάζει κάτι
Έχει σημασία σε ποια πλευρά πρέπει να μπει η κάθε συσκευή;; Το Α είναι το SDA και το Β είναι το SCL
Return to “Ψηφιακή αναπαραγωγή”