Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για να παρέχει τις υπηρεσίες του και να αναλύει την επισκεψιμότητα. Η IP διεύθυνσή σας γνωστοποιείται στην Google, μαζί με μετρήσεις απόδοσης και ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας, για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση και για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση καταχρήσεων. Με την χρήση του ιστότοπου Audiohub.gr αποδέχεστε τα παραπάνω.
Μετά από πολύ καιρό
Re: Μετά από πολύ καιρό
Σειρά μου να πω καλοάκουστα, το μπες-βγες σε άλλο επίπεδο και οι επιλογές από το πάνω ράφι! Είχα ακούσει τα Stradivari σε ηρωικές εποχές προ Χριστού, θυμάμαι ότι ήταν πολύ γλυκό άκουσμα ήδη από μόνα τους. Ο ενισχυτής πάει για επιπλέον πιο ρομαντικό άκουσμα ή για να τα ισορροπήσει;
Άγγελος
Κατ' αρχάς ευχαριστώ όλους για τα θετικά σχόλια. 
Δεν έχω καθόλου εμπειρία από τα Pilium. Θα ήθελα όμως πολύ να τα ακούσω.
Πολύ καλά τα Focal αλλά τα Stradivari είναι σε άλλη κατηγορία. Διατηρούν τα καλά στοιχεία των Focal (ανάλυση, δυναμικά, άκρα) αλλά προσθέτουν πολύ συναίσθημα/μουσικότητα.
Και στο χώρο μου, παρ' ότι είναι σχετικά μικρός (25τ.μ.) αλλά ηχητικά προσεγμένος, έχουν δώσει το καλύτερο χαμηλό, γεγονός που ομολογουμένως δεν το περίμενα.
Πραγματικά είμαι μαγεμένος από το άκουσμα των Stradivari. Και όπως είπα είναι πολύ εύκολα στα ματσαρίσματά τους με ενισχυτές.
Πρέπει να ακούσει κανείς τον συνδυασμό με τον ταπεινό Τσακιρίδη Ερμή (τον μόνο ενισχυτή που έχω προς το παρόν) για να καταλάβει αυτό που λέω παραπάνω.
kmyl wrote:Ε....νομίζω ήρθε η ώρα να πάρεις κάτι εκλεκτό και εγχώριο.....
Δεν έχω καθόλου εμπειρία από τα Pilium. Θα ήθελα όμως πολύ να τα ακούσω.
kmyl wrote:Πως θα σύγκρινες τα Focal με τα Stradivari? Με το χώρο σου να είναι σχετικά περιορισμένο πως αποδίδουν τα μεγάλα Sonus?
Πολύ καλά τα Focal αλλά τα Stradivari είναι σε άλλη κατηγορία. Διατηρούν τα καλά στοιχεία των Focal (ανάλυση, δυναμικά, άκρα) αλλά προσθέτουν πολύ συναίσθημα/μουσικότητα.
Και στο χώρο μου, παρ' ότι είναι σχετικά μικρός (25τ.μ.) αλλά ηχητικά προσεγμένος, έχουν δώσει το καλύτερο χαμηλό, γεγονός που ομολογουμένως δεν το περίμενα.
Πραγματικά είμαι μαγεμένος από το άκουσμα των Stradivari. Και όπως είπα είναι πολύ εύκολα στα ματσαρίσματά τους με ενισχυτές.
Πρέπει να ακούσει κανείς τον συνδυασμό με τον ταπεινό Τσακιρίδη Ερμή (τον μόνο ενισχυτή που έχω προς το παρόν) για να καταλάβει αυτό που λέω παραπάνω.
angpsi wrote:Σειρά μου να πω καλοάκουστα, το μπες-βγες σε άλλο επίπεδο και οι επιλογές από το πάνω ράφι! Είχα ακούσει τα Stradivari σε ηρωικές εποχές προ Χριστού, θυμάμαι ότι ήταν πολύ γλυκό άκουσμα ήδη από μόνα τους. Ο ενισχυτής πάει για επιπλέον πιο ρομαντικό άκουσμα ή για να τα ισορροπήσει;
Ο αποχωρισμός των Cary έγινε γιατί απλά έκαναν τον κύκλο τους και όχι γιατί δεν ήμουν ευχαριστημένος. Είχαν ήδη κλείσει πάνω από 2 χρόνια και όσοι με γνωρίζουν ξέρουν ότι για μένα είναι πολύ μεγάλο διάστημα χωρίς αλλαγή.
Οπότε έφυγαν για να προχωρήσουμε στο ταξίδι αυτό με νέες εμπειρίες.
Μπορεί να έκανα λάθος που τους έδωσα αλλά δεν θα είναι η πρώτη φόρά
Ίδωμεν.
- DomieMic65
- Contributor
ταξίδι πραγματικό!
Καλοάκουστα όλα!!
Καλοάκουστα όλα!!
Λοιπόν, τελικά έχω κι εγώ την απορία ποιος ενισχυτής θα ταίριαζε με τα Stradivari εν έτει 2024-5. Χωρίς να έχω την πελώρια εμπειρία, η αίσθηση που έχω από παλιά για τη γκάμα της Sonus Faber είναι ότι επιβάλλουν αρκετά τον γλυκόηχο χαρακτήρα τους στα υπόλοιπα συνοδά. Απ' όσο διαβάζω, αρκετοί ψάχνουν σε λύσεις Α/Β για να φέρουν πιο στακάτο χαρακτήρα, άλλοι ψάχνουν σε τάξη Α για να πετύχουν best of both worlds και άλλοι επιμένουν σε λάμπες, συμπληρώνοντας τον ευφωνικό χαρακτήρα. Τα καλά νέα, όπως λες, είναι ότι δέχονται αλλαγές αδιαμαρτύρητα και δεν χαλάει ιδιαίτερα ο χαρακτήρας τους.
Η εμπειρία σου τι λέει όμως σχετικά με τις αλλαγές που έχεις κάνει; Δείχνουν διαφορές μεταξύ ενισχυτών ή όχι και τόσο; Εμένα η ιδέα του εγχώριου προϊόντος πήγε και σε άλλα ψηλά ράφια, τύπου TLA και Ύψιλον, αλλά φοβάμαι ότι αν δεν φανεί σημαντικά η διαφορά, τότε ίσως δεν αξίζει το ιδιαίτερα αυξημένο κόστος απόκτησης...
Η εμπειρία σου τι λέει όμως σχετικά με τις αλλαγές που έχεις κάνει; Δείχνουν διαφορές μεταξύ ενισχυτών ή όχι και τόσο; Εμένα η ιδέα του εγχώριου προϊόντος πήγε και σε άλλα ψηλά ράφια, τύπου TLA και Ύψιλον, αλλά φοβάμαι ότι αν δεν φανεί σημαντικά η διαφορά, τότε ίσως δεν αξίζει το ιδιαίτερα αυξημένο κόστος απόκτησης...
Άγγελος
+ 1 με Sonus Faber, πάμε γερά !
Λατρεύω τον γλυκό ήχο τους, απολαμβάνω μουσική με Olympica III + ASR Emitter I και θεωρώ ότι τα Stradivari ακούγονται ακόμα πιο υπέροχα ! Εύχομαι καλά μουσικά ταξίδια και είμαι σίγουρος ότι θα καταλήξεις σε άριστη επιλογή ενισχυτή !
Λατρεύω τον γλυκό ήχο τους, απολαμβάνω μουσική με Olympica III + ASR Emitter I και θεωρώ ότι τα Stradivari ακούγονται ακόμα πιο υπέροχα ! Εύχομαι καλά μουσικά ταξίδια και είμαι σίγουρος ότι θα καταλήξεις σε άριστη επιλογή ενισχυτή !Jazz is the teacher, Funk is the preacher !
angpsi wrote:Λοιπόν, τελικά έχω κι εγώ την απορία ποιος ενισχυτής θα ταίριαζε με τα Stradivari εν έτει 2024-5. Χωρίς να έχω την πελώρια εμπειρία, η αίσθηση που έχω από παλιά για τη γκάμα της Sonus Faber είναι ότι επιβάλλουν αρκετά τον γλυκόηχο χαρακτήρα τους στα υπόλοιπα συνοδά. Απ' όσο διαβάζω, αρκετοί ψάχνουν σε λύσεις Α/Β για να φέρουν πιο στακάτο χαρακτήρα, άλλοι ψάχνουν σε τάξη Α για να πετύχουν best of both worlds και άλλοι επιμένουν σε λάμπες, συμπληρώνοντας τον ευφωνικό χαρακτήρα. Τα καλά νέα, όπως λες, είναι ότι δέχονται αλλαγές αδιαμαρτύρητα και δεν χαλάει ιδιαίτερα ο χαρακτήρας τους.
Επειδή είχα και τα 3 ηχεία της πρώτης σειράς Homage της Sonus Faber (Guarneri, Amati & τώρα το Stradivari), μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι το τελευταίο διαφέρει αρκετά από τα άλλα 2.
Ενώ διατηρεί στο ακέραιο την μουσικότητα των άλλων, είναι πολύ πιο αποκαλυπτικό και με πολύ καλύτερο χαμηλό.
Στην πράξη το χαμηλό του είναι ένα από τα καλύτερα σε ποσότητα αλλά και ποιότητα που είχα στο χώρο μου. Δε ξέρω, ίσως λόγω μεγαφώνων ή λόγω του σχήματος της καμπίνας του (πλατιά και στενή σε βάθος), που είναι διαφορετική από τα άλλα.
Πάντως ότι μεταγενέστερο Sonus από αντίστοιχες σειρές δοκίμασα σπίτι μου, δε με γοήτευσε τόσο όσο η πρώτη αυτή σειρά και γι' αυτό τη θεωρώ κορυφαία.
Σχετικά με τα ενισχυτικά που ρωτάς, το Stradivari δείχνει άμεσα τη διαφορά στο χαρακτήρα τους (τουλάχιστον στον ίδιο βαθμό που το έδειχναν τα Focal που είχα πριν). Απλά το κάνει χωρίς να ενοχλεί και να αντιδρά τόσο όσο το Focal, που με κάποιους συνδυασμούς ενισχυτικών που δεν του πήγαιναν, αντιδρούσε δυσάρεστα.
Η επιλογή ενισχυτικών είναι καθαρά θέμα προσωπικού γούστου και εγώ, μετά από χρόνια ακροάσεων έχω καταλήξει ότι μου αρέσουν πολύ οι λάμπες αλλά και τρανζίστορ που είναι μουσικά (συνήθως με αρκετή δόση τάξης Α').
Θα χαρώ πολύ να δοκιμάσω TLA και Ύψιλον αλλά και τα Pilium που αναφέρθηκαν προηγουμένως, αφού δεν έχω προσωπικές εμπειρίες από κανένα τους.
Όλα καλά, αλλά για να μιλήσουμε για "μεγάλα" ηχεία, το ερώτημα είναι ποιος ενισχυτής ταιριάζει καλύτερα με τα Falcon Gold Badge.
Αλήθεια, ο Τσακιρίδης έχει έξοδο 16Ω; Η δική μου εμπειρία με τον Lab12 Suono λέει ότι τα 16Ω δίνουν σημαντικά πιο πλούσιο ήχο με τα Falcon.
Αλήθεια, ο Τσακιρίδης έχει έξοδο 16Ω; Η δική μου εμπειρία με τον Lab12 Suono λέει ότι τα 16Ω δίνουν σημαντικά πιο πλούσιο ήχο με τα Falcon.
- Geopolitis
Τον Pilium Leonidas τον εχει καποιος παλιός γνώριμος που μένει κοντα σου στη Γλυφάδα και το απολαμβάνει με τα Rockport του με πολυ θετικές εντυπώσεις απο οτι ακουω. Εγω σιγουρα θα άκουγα και καποιες προτάσεις απο την TLA τα παιδια φτιάχνουν εξαιρετικα προϊόντα και κοντα σε αυτο που σου αρεσει. Τελος ισως θα πρεπει να σκεφτείς και τελικό η τελικούς Canary αφου εχεις τον ομοσταβλο προενισχυτη..
pankon wrote:Όλα καλά, αλλά για να μιλήσουμε για "μεγάλα" ηχεία, το ερώτημα είναι ποιος ενισχυτής ταιριάζει καλύτερα με τα Falcon Gold Badge.
Δε γνωρίζω τι έξοδο έχει ο Ερμής του Τσακιρίδη. Πάντως έχει μόνο μία έξοδο και νομίζω ότι τον ρυθμίζουν γύρω στα 6Ω αν δεν κάνω λάθος.
Δεν έχω δοκιμάσει πολλούς ενισχυτές με τα Falcon Gold Badge, πάντως ο Ερμής παίζει πολύ καλά μαζί τους και από πλευράς οδήγησης και ηχητικά είναι απολαυστικός. Πολύ καλός συνδυασμός που τον συνιστώ για ένα σχετικά φθηνό σύστημα και για μικρούς - μέτριους χώρους.
Return to “Παρουσιάσεις συστημάτων”