Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για να παρέχει τις υπηρεσίες του και να αναλύει την επισκεψιμότητα. Η IP διεύθυνσή σας γνωστοποιείται στην Google, μαζί με μετρήσεις απόδοσης και ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας, για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση και για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση καταχρήσεων. Με την χρήση του ιστότοπου Audiohub.gr αποδέχεστε τα παραπάνω.

Audiophile RPi?

Chris1967
Contributor

Re: Audiophile RPi?

Unread post #231 by Chris1967 » Wed Feb 19, 2025 12:54 am

Ωραία τα λέτε κιέτσι είναι, από την πλευρά μου έχω να πω ότι το εγχείρημα audiophile rpi, ήταν μια (στο μεγαλύτερο μέρος της) ευχάριστη εμπειρία (αν εξαιρέσεις τα υβρεολόγια όταν κάποια πραγματάκια πήγαν από λίγο έως πολύ στραβά) και έμαθα και μαθαίνω πολλά πράγματα.

Δεν λυπάμαι που έδωσα κάποια όχι και λίγα εδώ που τα λέμε για ένα project που ευτυχώς είχε θετικό αποτέλεσμα, η χειροτεχνία μου αρέσει αλλά δεν είναι για όλους.

Και μιλώντας για χειροτεχνία σήμερα έφτιαξα ένα ζεύγος ψηφιακά καλώδια για να χρησιμοποιήσω με το επερχόμενο Lampucera Dac viewtopic.php?p=25326#p25326
Χρήστος
pankon
Contributor

Unread post #232 by pankon » Wed Feb 19, 2025 7:52 am

Προσυπογράφω κι εγώ αυτά που λέει ο Χρήστος. Η δική μου εμπειρία με την κατασκευή του Ian Canada streamer ήταν πολύ θετική. Έμαθα πράγματα και θεωρώ ότι δεν ξόδεψα και πολλά χρήματα σε σχέση με το ακουστικό αποτέλεσμα. Και στη δική μου περίπτωση η σύνδεση του streamer με το DAC είναι με ομοαξονικό καλώδιο και όχι i2s, που πιστεύω ότι θα έδινε ακόμα καλύτερο ήχο.
Από άποψη λογισμικού (χρησιμοποιώ GentooPlayer και LMS, νυν Lyrion) δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα. Και λάβετε υπόψη ότι το streamer το κλείνω από το κουμπί της τροφοδοσίας, χωρίς να κάνω software shutdown από το Gentoo. Και πάντα ξεκινάει χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.
Θα έκανα την ίδια επιλογή αν ήμουν σε φάση επιλογής ενός νέου streamer; Ναι, σαφώς. Και μάλιστα με την ακόμα καλύτερη τροφοδοσία του Ian Canada, που περιλαμβάνει κάτι μεγάλους κίτρινους πυκνωτές. Και θα φρόντιζα να έχει i2s έξοδο, πράγμα που σημαίνει ότι θα έπρεπε να αλλάξω και το DAC μου, που δεν δέχεται i2s.
Το DIY είναι μεγάλη ικανοποίηση (όταν το αποτέλεσμα δουλεύει -)). Και είχα τη χαρά να το κάνω με τη βοήθεια του Χρήστου, που με βοήθησε σε διάφορα σημεία της κατασκευής. Εγώ έβαλα project management (κοιτούσα κι έδινα τη γνώμη μου).
Ναι, θα το ξαναέκανα.
Μάλιστα, για να συνεχίσω το παιχνίδι του DYI, σκέφτομαι να φτιάξω το DAC του Gabster, που βασίζεται στο TDA1541A chip.

DomieMic65
Contributor

Unread post #233 by DomieMic65 » Wed Feb 19, 2025 10:52 am

Χαιρετώ σας κύριοι!
Είχα ένα σούπερ γεμάτο ΠΣΚ και έχασα τελείως τις εξελίξεις!
Διαβάζω για να κάνω catch up… ;-)

Τα τόσα προβλήματα που είχατε στο σπίτι του Παναγιώτη μου φαίνεται πως δεν είναι τυπική συμπεριφορά του GP.
Σε καμία περίπτωση δεν ξέρω τι μπορεί να φταίει αλλά δυστυχώς ο Μερφυ έκανε αισθητή την παρουσία του … δυστυχώς αυτά τα θέματα θέλουν χρόνο και ηρεμία για να λυθούν όταν προκύψουν!
Όσον αφορά το ολοκληρωμένο του πράγματος του GP εγώ, ακόμα και μετά την κουβέντα που είχα με τον Παναγιώτη χθες, εξακολουθώ να πιστεύω ότι ναι μεν θέλει μια σχετική ενασχόληση -τι δεν θα την ηθελε; -αλλά αυτή γίνεται μέσα από ένα αρκετά εύκολο γραφικό περιβάλλον και με, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, εξαιρετική υποστήριξη από τον dev όταν χρειαστεί ακόμα και με remote session. Χρειάζεται μόνο λίγο διάβασμα ή ερώτηση στα φόρουμ για τα συγκεκριμένα βήματα! Με αυτή την λογική και δεδομένου του ελάχιστου κόστους προσωπικά το GP το θεωρώ ίσως τα καλύτερα χρήματα που έχω δώσει στο audio.

Να πω επίσης πως όσον αφορά το GP ο πιο «αγνός» τρόπος αναπαραγωγής τοπικών αρχείων είναι το gp memory play (αν το θυμάμαι καλά από μνημης) που στην ουσία φορτώνεις ολόκληρο το άλμπουμ στο ίδιο το λειτουργικό χωρίς σέρβερ κλπ κλπ… είναι μια πολύ barebones λύση αλλά στα φόρουμ γράφεται πως έχει τον καλύτερο δυνατο ήχο ειδικά με Diretta.
Το έχω δοκιμάσει αλλά θέλει κάποιον χρόνο να φορτώσει τα αρχεία στην RAM κλπ … και φυσικά δεν έχεις κανενός είδους cover art κλπ κλπ.

Θα προσπαθήσω να ξανά στήσω και τον MPD στο GP και θα πω εντυπώσεις αλλά θα μου πάρει κάποιο χρόνο γιατί έχω θέμα με το βασικό DAC μου (ταξιδεύει για Γερμανία) συν κάποιες υποχρεώσεις μέχρι το ΣΚ σίγουρα.
Στέλιος Π.

Unread post #234 by Στέλιος Π. » Wed Feb 19, 2025 10:58 am

Χρηστο και Παναγιωτη δε νομιζω οτι μιλαει κανεις για την κατασκευη του Ιαν και αν ειναι καλη ή οχι.
Αυτο ειναι αυτονοητο, ο ανθρωπος εχει κανει τρελη δουλεια, το εγραψε και ο dimdim σε προηγουμενο ποστ.
Ασε που οπως ειπες και εσυ Χρηστο και το ξερω και εγω, η διασκεδαση ειναι στην κατασκευη, ακομα και με τα μπινελικια της καμια φορα.
Σε οποιον δεν εχει σκασει πυκνωτης, εστω και μικρος, "δε γινεται αντρας" [dance]
(η καλυτερη βεβαια στιγμη μου ηταν οταν ειχα φτιαξει εναν gainclone ο οποιος με ανοιχτο κουτι δουλευε σουπερ και με το που βιδωνα και την τελευταια βιδα ουτε κιχ, μολις ξαναεβγαζα το καπακι ολα κανονικα, μεγαλες στιγμες [twisted] )
Και οι δυο κατασκευες σας ειναι αρτιες απο πλευρας υλικου αι υλοποιησης και δε σας κρυβω οτι ειχα καιρο να ζηλεψω και να παρακολουθησω νημα, αυτο και της Lampucera που μου ξυπνησε αναμνησεις [afro] (εχω δυο στο σπιτι, μια στοκ και μια ξεκοιλιασμενη)

Το προβλημα που προσπαθει ο καθε ενας με τον τροπο του να περιγραψει ειναι οι αδικαιολογητες ασυμβατοτητες κυριως λογω software αλλά πολλες φορες και λογω συνδεσμολογιας, αν και εκει νομιζω οτι παλι συνηθως "φταιει" το software.
V = dU/dq | I = dq/dt | P = dU/dt = V·I = I2·R = V2/R | V = I·R
angpsi
Contributor

Unread post #235 by angpsi » Wed Feb 19, 2025 11:16 am

Για την ιστορική τεκμηρίωση του θέματος, παραθέτω δύο στιγμιότυπα που ξέθαψα από την 'σιωπηλή' περίοδο των δοκιμών: οι δύο εξ' ανάγκης ντιούηδες προσπαθούν να στήσουν το GP σε ανοιχτή επικοινωνία με τον Antonello μέσω email. Δε ζηλεύω, γιατί το έχω περάσει κι εγώ στο παρελθόν. :lol:

R0002114.jpeg
R0002114.jpeg (786.58 KiB) Viewed 617 times
R0002112.jpeg
R0002112.jpeg (943.6 KiB) Viewed 617 times
Άγγελος
DomieMic65
Contributor

Unread post #236 by DomieMic65 » Wed Feb 19, 2025 12:44 pm

:-D :-D :-D :-D [wavegreen]
αυτό θα πει συγκέντρωση και αφιέρωση στον σκοπό!
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #237 by Dr Pan K » Wed Feb 19, 2025 12:54 pm

DomieMic65 wrote::-D :-D :-D :-D [wavegreen]

Mπα, εδω ειμαστε στο χαλαρο και με την κουρτινα ανοιχτη. Οταν κανω σοβαρες ακροασεις η κουρτινα κλεινει, πισω της υπαρχει και δευτερο φύλλο απο στουντιακη ηχοαπορροφητική κουρτινα για να μην εχουμε ανακλασεις απο το τζαμι.
Παναγιώτης
angpsi
Contributor

Unread post #238 by angpsi » Wed Feb 19, 2025 1:31 pm

Dr Pan K wrote:

Mπα, εδω ειμαστε στο χαλαρο και με την κουρτινα ανοιχτη. Οταν κανω σοβαρες ακροασεις η κουρτινα κλεινει, πισω της υπαρχει και δευτερο φύλλο απο στουντιακη ηχοαπορροφητική κουρτινα για να μην εχουμε ανακλασεις απο το τζαμι.

Αν θυμάμαι σωστά, εδώ η έννοια "ακρόαση" παραμένει στη σφαίρα του δυνητικού, ακόμα προσπαθείτε να φέρετε το Gentoo να δουλέψει! :lol:
Άγγελος
pankon
Contributor

Unread post #239 by pankon » Wed Feb 19, 2025 2:35 pm

Περιμένω να κάνει ο Χρήστος το πείραμα με το MDP στο Gentoo. Μπορεί βέβαια να προλάβει να το κάνει και ο Μιχάλης. Σε κάθε περίπτωση, εκτιμώ ότι θα δουλέψει χωρίς πρόβλημα, αλλά ας το δούμε πρώτα.
pankon
Contributor

Unread post #240 by pankon » Wed Feb 19, 2025 2:39 pm

Dr Pan K wrote:

Παράθυρο σε χώρο ακρόασης, έστω και με βαριές κουρτίνες;;; Τσ-τσ-τς :lol:

Μόλις ο Χρήστος φτιάξει το MPD, μια επανάληψη των ακροάσεων είναι επιβεβλημένη. Έρχομαι σαν εθελοντής για να διαπιστώσω ότι οι διαδικασίες ακρόασης είναι αντικειμενικές. [musicphones]

Return to “Ψηφιακή αναπαραγωγή”

Login · Register