Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για να παρέχει τις υπηρεσίες του και να αναλύει την επισκεψιμότητα. Η IP διεύθυνσή σας γνωστοποιείται στην Google, μαζί με μετρήσεις απόδοσης και ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας, για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση και για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση καταχρήσεων. Με την χρήση του ιστότοπου Audiohub.gr αποδέχεστε τα παραπάνω.

Audiophile RPi?

Dimdim

Re: Audiophile RPi?

Unread post #321 by Dimdim » Wed Feb 26, 2025 10:29 pm

Vlassisk wrote:
Dimdim wrote:To Amanero κάνει το αντίθετο, είναι USB receiver. Εδώ θέλουμε φροντισμένο "transmitter" (sic).

Δεν θελω να κανω τον ειδικο αλλα το usb ειναι καιτα δυο.Με την καρτα αυτη συνδεεις το usb dac σου και παιζεις ,τι χανω?

Το Amanero είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να τοποθετείται μέσα σε ένα DIY DAC και να του δίνει δυνατότητα για USB είσοδο. Η δουλειά του είναι να συνδέεται με το streamer (PC, RPi, κτλ) και στην έξοδό του να δίνει σ΄ήμα I2S που να μπορεί να καταλάβει το dac.

Εμείς εδώ μιλάμε για την USB που είναι πάνω στο PC/RPi/κτλ.
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #322 by Dr Pan K » Wed Feb 26, 2025 10:37 pm

Vlassisk wrote:
Dr Pan K wrote:
Vlassisk wrote:Ενα rpi μια καλη τροφοδοσια και αυτο https://amanero.com/site/combo768.html
και απο streamer εισαι πολυ καλα.
Χρειαζεται κατι αλλο?

Εδώ πάμε για κάτι πολύ πιο πολύπλοκο και εν τέλει άρτιο Βλάση. Μπορείς να κάνεις την δουλειά σου με πιο απλές λύσεις αλλά εγώ θέλω το βέλτιστο

Ο ΙΑΝ στο site του στις κορυφαιες προτασεις του εχει αυτη την καρτα για usb εξοδο μαζι με τις Ι2S.
Παρακολουθω την συζητηση και προσπαθω να καταλαβω τι ειναι αυτο που θα στησετε. Εκτος αν δεν βασιζετε σε rpi ξεκινατε απο αλλη βαση αλλα δεν μου ειναι σαφες

Το Raspberry Pi σαν πλακέτα δεν είναι παρά ένα φτηνό computer. Δεν έχει σχεδιαστεί για ηψηλη πιστότητα αναπαραγωγής ήχου. Εμείς χρησιμοποιούμε το Rpi μόνο σαν επεξεργαστή ενώ το ηχητικό σήμα θα περνάει μέσα από ένα FIFO buffer με reclocking και θα βγαίνει από μια ειδική κάρτα χωρίς μετατροπή σε.μορφη I2S (με HDMI).

Βάζοντας στο παιχνίδι και κάποια τροφοδοτικά εξαιρετικά χαμηλού θορύβου το τελικό αποτέλεσμα θα είναι απλά κορυφαίο.
Παναγιώτης
Vlassisk

Unread post #323 by Vlassisk » Wed Feb 26, 2025 11:33 pm

Ευχαριστω και τους δυο για τις εξηγησεις .
Περιμενω μεενδιαφερον την συνεχεια.
Στέλιος Π.

Unread post #324 by Στέλιος Π. » Thu Feb 27, 2025 1:58 pm

Dimdim wrote:Το Amanero είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να τοποθετείται μέσα σε ένα DIY DAC και να του δίνει δυνατότητα για USB είσοδο. Η δουλειά του είναι να συνδέεται με το streamer (PC, RPi, κτλ) και στην έξοδό του να δίνει σ΄ήμα I2S που να μπορεί να καταλάβει το dac.

Εμείς εδώ μιλάμε για την USB που είναι πάνω στο PC/RPi/κτλ.

Εχω την αισθηση ρε συ Δημητρη οτι δεν υπαρχει "εισοδος" και "εξοδος" αλλά δουλευει και στις δυο κατευθυνσεις,
Δυστυχως δεν εχω καποιο μηχανακι με I2S εξοδο για να το δοκιμασω.
V = dU/dq | I = dq/dt | P = dU/dt = V·I = I2·R = V2/R | V = I·R
Chris1967
Contributor

Unread post #325 by Chris1967 » Thu Feb 27, 2025 2:19 pm

Όχι Στέλιο
Χρήστος
kmyl

Unread post #326 by kmyl » Thu Feb 27, 2025 5:00 pm

Άρα δεν κοιτάτε καθόλου το USB σαν επιλογή; Και αν αυτό ήταν απαίτηση καθότι λίγα DAC έχουν είσοδο i2s?
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #327 by Dr Pan K » Thu Feb 27, 2025 5:16 pm

Κωνσταντίνε θα ρωτήσω αν υπάρχει ή είναι στα σκαριά κάποια πλακέτα εξόδου αντίστοιχα περιποιημενη με τις I2S και coaxial.
Παναγιώτης
angpsi
Contributor

Unread post #328 by angpsi » Thu Feb 27, 2025 5:29 pm

Dr Pan K wrote:Κωνσταντίνε θα ρωτήσω αν υπάρχει ή είναι στα σκαριά κάποια πλακέτα εξόδου αντίστοιχα περιποιημενη με τις I2S και coaxial.

Σε αυτή την περίπτωση φαντάζομαι ότι θα έπρεπε να στηθεί με το compute module μόνο, σωστά;

Λίγο ακόμα και θα ανοίξουμε εταιρεία... :lol:
Άγγελος
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #329 by Dr Pan K » Thu Feb 27, 2025 5:43 pm

angpsi wrote:
Dr Pan K wrote:Κωνσταντίνε θα ρωτήσω αν υπάρχει ή είναι στα σκαριά κάποια πλακέτα εξόδου αντίστοιχα περιποιημενη με τις I2S και coaxial.

Σε αυτή την περίπτωση φαντάζομαι ότι θα έπρεπε να στηθεί με το compute module μόνο, σωστά;

Λίγο ακόμα και θα ανοίξουμε εταιρεία... :lol:

Οχι, δεν εχει να κανει.

Το ζητημα ειναι αν μπορουμε να εκμεταλευτουμε το FIFO buffer/ reclocker και ενδεχομένως μια ακομα πιο προσεγμενη εξοδο USB σε σχεση με τις υπαρχουσες USB θυρες που βρισκονται επανω στο Raspberry Pi. Εξοδο USB δλδ θα εχει και το δικο μου αλλα δεν ειναι κατι ιδιαιτερο.
Παναγιώτης
kmyl

Unread post #330 by kmyl » Thu Feb 27, 2025 9:54 pm

Thanks Παναγιώτη! Δυστυχώς μάλλον το νέο μου DAC δεν θα έχει i2s και θα ήθελα να μπορούσα να δοκιμάσω τέτοιες προσεγγίσεις.

Return to “Ψηφιακή αναπαραγωγή”

Login · Register