Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για να παρέχει τις υπηρεσίες του και να αναλύει την επισκεψιμότητα. Η IP διεύθυνσή σας γνωστοποιείται στην Google, μαζί με μετρήσεις απόδοσης και ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας, για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση και για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση καταχρήσεων. Με την χρήση του ιστότοπου Audiohub.gr αποδέχεστε τα παραπάνω.

Network Players/Streamers

DomieMic65
Contributor

Re: Ian Canada Rpi streamer

Unread post #311 by DomieMic65 » Tue Mar 25, 2025 12:01 am

Τα Antipodes νομίζω πιο πολύ προωθούν το οικοσύστημα LMS/Squeezelite.
Βέβαια από μια γρήγορη ματιά που είχα ρίξει στο φόρουμ τους ακόμα δεν έχουν περάσει στον Lyrion Έκδοση:9.x.x! Είναι ακόμα στον LogitechMS Έκδοση: 8.x.x
Τα Sonore εκτός από MPD έχουν κ αυτά δυνατότητα να παίξουν με LMS/S.lite αν θυμάμαι καλά!
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #312 by Dr Pan K » Tue Mar 25, 2025 12:13 am

Ναι, πολλα απο αυτα τα προιοντα δινουν πολλαπλες επιλογες. Το οποιο το συζηταμε αν τελικα ειναι καλο ή κακο. Κανουν πολλα και συχνα δεν κανουν τπτ σωστα, δεν ειναι up to date και δεν φτιαχνουν κατι in house. Στο τελος καταληγουν να παιζουν με Roon ...
Παναγιώτης
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #313 by Dr Pan K » Tue Mar 25, 2025 12:18 am

Και να προσθεσω πως στο οχι και τοσο μακρινο μελλον δεν θα μου εκανε εντυπωση αν παρα πολλοι επελεγαν τον LMS Lyrion σαν βαση για τα εμπορικα τους streamer. Καποιοι το κανουν ηδη και τα οφέλη ειναι πολλαπλα. Εχουν ετοιμο το 90% της δουλειας, παιζει σωστα και προσφερει πολυ περισσοτερες επιλογες απ οτι τα πιουριστικα Linux ενω δεν υπαρχει εξαρτηση απο μια αλλη εμπορικη εταιρια οπως το Roon (Harman Group δλδ Samsung) που ανα πασα ωρα και στιγμη μπορει να τραβηξει την μπριζα και να μείνουν ξεκρεμαστοι.

Other streaming hardware manufacturers that offer native support of LMS include AmpliPro, Antipodes, Eversolo, Holo Audio, Innuos, Sonore, SOtM and Str@mbo.
Παναγιώτης
Chris1967
Contributor

Unread post #314 by Chris1967 » Tue Mar 25, 2025 2:02 pm

Να προσθέσω ότι μεγάλο πλεονέκτημα του LMS Lyrion, είναι η δυνατότητα χρήσης σε πολλαπλά δωμάτια του σπιτιού με Squeezelite επάνω σε Rpi που να μοιράζονται την βιβλιοθήκη NAS και Qobuz Tidal με τον Server.

Έτσι ακριβώς παίζω στο γραφείο με το Rpi2/ Volumio/Lampucera II streamer που έχω στήσει για τα ακουστικά, μηδενικοί πόροι καταναλώνονται από το Rpi2, και μπορεί να χρησιμοποιούνται ταυτόχρονα και ανεξάρτητα μεταξύ τους τα μηχανάκια που τρέχουν τον Sqeezelite.
Χρήστος
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #315 by Dr Pan K » Tue Mar 25, 2025 2:39 pm

Chris1967 wrote:Να προσθέσω ότι μεγάλο πλεονέκτημα του LMS Lyrion, είναι η δυνατότητα χρήσης σε πολλαπλά δωμάτια του σπιτιού με Squeezelite επάνω σε Rpi που να μοιράζονται την βιβλιοθήκη NAS και Qobuz Tidal με τον Server.

Έτσι ακριβώς παίζω στο γραφείο με το Rpi2/ Volumio/Lampucera II streamer που έχω στήσει για τα ακουστικά, μηδενικοί πόροι καταναλώνονται από το Rpi2, και μπορεί να χρησιμοποιούνται ταυτόχρονα και ανεξάρτητα μεταξύ τους τα μηχανάκια που τρέχουν τον Sqeezelite.

Γίνετε και με Roon. Για πολλαπλά δωμάτια είναι που θέλει και πιο βαρβάτο μηχάνημα να τρέχει το Roon server. Για εμένα πχ που με ενδιαφέρει μόνο 1 το hardware φτάνει και περισσεύει
Παναγιώτης
DomieMic65
Contributor

Unread post #316 by DomieMic65 » Tue Mar 25, 2025 3:14 pm

Ο LMS και το ύστερο Roon σαν πρωταρχικούς στόχους έχουν το multiroom!
Ένας κεντρικός σέρβερ και όσα endpoints θέλει ο χρήστης!
Chris1967
Contributor

Unread post #317 by Chris1967 » Tue Mar 25, 2025 3:18 pm

Ναι αλλά Roon = $,

Lyrion = 0$, συν τρέχει από Rpi4 χωρίς πρόβλημα με πολλά client με πολύ λίγους πόρους, και δεν χρειάζεσαι βαρβάτο μηχάνημα να τρέχει Lyrion.
Χρήστος
DomieMic65
Contributor

Unread post #318 by DomieMic65 » Tue Mar 25, 2025 4:34 pm

Σωστό!!
Αν κ αν θες συγχρονισμό στα end points το φορτίο στον server να είναι κάπως αυξημένο!

Επίσης χωρίς να έχω κάποια θετική γνώση επ' αυτού θεωρώ πως ο LMS υπήρξε «έμπνευση» για τους δημιουργούς του Roon

Και ο φίλος μας ο Chat συμφωνεί:

Was Roon inspired by LMS?

Yes, Roon was partially inspired by Logitech Media Server (LMS), but it is a more advanced and feature-rich evolution of the ideas that LMS started.

LMS, originally known as SqueezeCenter, was part of the Squeezebox ecosystem by Logitech. It allowed users to stream music across various devices and manage their digital music libraries. LMS provided a flexible platform for organizing and playing music, with a focus on networked audio devices like the Squeezebox players.

When Roon was created, it drew on several concepts from LMS but aimed to push the boundaries of audio streaming, user experience, and integration. Key differences and improvements Roon made over LMS include:
1. Better User Interface: Roon offers a much more modern and visually rich interface compared to the older and more utilitarian LMS interface.
2. Rich Metadata and Content Discovery: One of Roon’s standout features is its powerful metadata engine, which not only organizes music but also enriches it with detailed information about artists, albums, composers, and more, making music discovery a core part of the experience.
3. Sound Quality: Roon integrates with high-end audio gear and focuses on offering the best sound quality through features like bit-perfect streaming, high-quality upsampling, and integration with audiophile-grade devices.
4. Multi-Room Synchronization: While LMS could stream to various devices, Roon provides an even more refined multi-room experience with the ability to manage and synchronize high-resolution audio across various devices with ease.
5. More Flexible Device Support: Roon supports a wide variety of audio hardware and allows users to play high-resolution audio files seamlessly across a range of devices, including networked audio players, DACs, and more.

In short, while Roon was inspired by the foundational ideas of systems like LMS—particularly the ability to stream and manage digital music—Roon expanded these concepts and improved the overall experience to cater to audiophiles and music lovers who wanted a higher level of quality, discovery, and integration.
Chris1967
Contributor

Unread post #319 by Chris1967 » Tue Mar 25, 2025 6:33 pm

DomieMic65 wrote:Σωστό!!
Αν κ αν θες συγχρονισμό στα end points το φορτίο στον server να είναι κάπως αυξημένο!

Ναι αλλά όχι ιδιαίτερα, γιαυτό και έχω server ξεχωριστό από τα player
Χρήστος
platon

Unread post #320 by platon » Tue Mar 25, 2025 10:14 pm

Dr Pan K wrote:
platon wrote:Καποιο αντιστοιχο σε ηχο (γιατι απο UI καταλαβαινω οτι δεν ειναι για τους περισσοτερους) σε ετοιμο στρημερ, που θα ελεγες οτι στεκεται Πανο?

Εννοω κυριως σε θεμα τιμης, ή καποιο/α συγκεκριμενα ?

Δεν ξερω τι να πω, το Rockna Wavelight Streamer (WLS) ηταν αυτο που ειχα εντοπίσει σαν καλη περιπτωση αλλα με MPD δεν παιζει σωστα (απο τεχνικης πλευρας δεν το υποστηριζει ο κατασκευαστης) και με το Roon δεν ειχε τον ηχο που θα επρεπε.

Θεωρω καλο streamer το Auralic Aries G2, G2.2 αλλα το I2S ειναι κλειδωμένο να δουλευει μονο με τα αλλα προιοντα της Auralic οποτε εμενα μου ειναι αχρηστο γιατι θα επαιζα μονο με USB.

H Melco δεν βγαζει streamer με I2S και δεν εχει επενδυσει οπως πρεπει στο interface.

Καποια απο τα μεγαλα και ακριβα streamer παιζουν με "optimized" Windows OS. Δεν νομιζω πως ειναι ο "σωστος" τροπος για να στηθει streamer. Πηγαινουν Αθηνα - Θεσσαλονικη μεσω Tokyo.

Εχουν κακο ονομα τα streamer που παιζουν μεσω Android, παρολαυτα θα ηθελα να δοκιμασω καποιο για να ακουσω αν τελικα ισχυει κατι τετοιο.

Ενδιαφερουσα περιπτωση ειναι τα Innuos. Δεν παιζουν με MPD αλλα με Lyrion και εχουν πολλα θετικα οπως ποιοτικη εξοδο και για USB και για I2S. To μοντελο που ειχα δει και με κέντριζε για δοκιμη ειναι στα 7Κ ευρω περιπου (με εξτρα I2S). Τελικα δεν το προχωρησα, παρολαυτα μου λενε καλα λογια και οι φιλοι δημοσιογράφοι απο Αμερικη.

Σε πιο λογικες τιμες θα κοιταζα τα Sonore. Παει καιρος που δεν εχω ακουσει καποιο αλλα στα χαρτια δειχνουν μια χαρα. Παιζουν με MPD και δεν βλεπω τον λογο να μην ειναι ικανοποιητικα σε αποδοση.

Στα πολυ ακριβα θα κοιταζα τα Antipodes. Εχουν αρκετες επιλογες σε θεμα λειτουργικου (και MPD), δειχνουν σοβαρα. Δεν εχω εμπειρια με αυτα απο πρωτο χερι.

Σ' ευχαριστω για την απαντηση, πολυ ουσιωδης.

Εχω το Rpi 4, 2gb αλλα τωρα παιζω με το Ifi Zen stream.

Το Innuos το ειχα στο ματι, αλλα μετα απο διαβασμα/ψαξιμο, καταληγω μαλλον, στο Lumin και συγκεκριμενα στο U21 mini.
Eχεις αποψη επ' αυτου και για τον αμεσο ανταγωνισμο του?

Return to “Ψηφιακή αναπαραγωγή”

Login · Register