Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για να παρέχει τις υπηρεσίες του και να αναλύει την επισκεψιμότητα. Η IP διεύθυνσή σας γνωστοποιείται στην Google, μαζί με μετρήσεις απόδοσης και ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας, για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση και για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση καταχρήσεων. Με την χρήση του ιστότοπου Audiohub.gr αποδέχεστε τα παραπάνω.

Network Players/Streamers

platon

Re: Network Players/Streamers

Unread post #341 by platon » Thu Mar 27, 2025 10:52 pm

Το καλυτερο που ειχα ηταν ενα Nottingham Analogue αλλα ποτε δεν το τερμσατισα.
Μετα απο μια συνομιλια με τον Βαγγελη Λαζαρου, οπου το συμπερασμα ηταν οτι ο παλμογραφος ηταν το τερμα
στην ρυθμιση του πικαπ, εριξα το βαρος στο σιντι..
Οπως λες............ τωρα ειναι χειροτερα τα πραγματα με τα ψηφιακα.
Vlassisk

Unread post #342 by Vlassisk » Thu Mar 27, 2025 11:27 pm

H δουλεια του streamer ειναι απλη , να κανει αυτο που λεει το ονομα του να παραλαβει το οποιο σημα και να το μεταφερει στο dac. Οποτε αν ειναι σκετο απλο streamer δεν θελει οθονες ουτε πολλα πολλα που μονο κακο θα κανουν στο σημα. Το τι σημα ειναι τοαναφερει η εφαρμογη διαχειρισης καθως και οποιες πληροφοριες ειναι χρησιμες. Μετα αναλαμβανει το dac να αναφερει τι λαμβανει και να προχωρησει στην μετατροπη.
Το sonore κανει αυτο ακριβως και δεν ασχολησε μαζι του στην καθημερινοτητα παρα μονο αν θες να αλλαξεις setup .
Geopolitis

Unread post #343 by Geopolitis » Fri Mar 28, 2025 8:03 am

Φίλε Platon αν είσαι Αθήνα μπορώ να σου δώσω να δοκιμάσεις ενα Melco N1A/2 να δοκιμάσεις μπορεί να εκπλαγείς ευχάριστα.
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #344 by Dr Pan K » Fri Mar 28, 2025 8:22 am

platon wrote:Το καλυτερο που ειχα ηταν ενα Nottingham Analogue αλλα ποτε δεν το τερμσατισα.
Μετα απο μια συνομιλια με τον Βαγγελη Λαζαρου, οπου το συμπερασμα ηταν οτι ο παλμογραφος ηταν το τερμα
στην ρυθμιση του πικαπ, εριξα το βαρος στο σιντι..
Οπως λες............ τωρα ειναι χειροτερα τα πραγματα με τα ψηφιακα.

Δεν θα ελεγα πως ειναι χειροτερα, πιο πολυπλοκα αν θελεις να πιασεις το μεγιστο σιγουρα ναι. Υπαρχουν λυσεις για να απλοποιησεις την αλυσιδα οπως

- να μην χρησιμοποιεις το router του παροχου αλλα ενα after market, ισως να μην χρειαζεσαι switch ετσι.

- ενα switch ειναι αρκετο για τους περισσοτερους και σχεδον ολα τα switch ειναι plug n play.

- αντι για diretta protocol μπορεις να εχεις ενα streamer που κανει reclocking, το οποιο ειναι και καλυτερη λυση (τα streamer αυτα συνήθως ειναι πιο ακριβα)

- αντι για NAS μπορεις να παιξεις ειτε με ενσωματομενο σκληρο δισκο μεσα στο streamer είτε μονο με Tidal/ Qobuz κτλ.
Παναγιώτης
platon

Unread post #345 by platon » Fri Mar 28, 2025 11:00 am

@"Vlassisk"

Σωστο σε βρισκω :-) , αλλα φοβαμαι οτι επειδει εχω αρκετα disconect (το ξερω, πρεπει να το κοιταξω) και δεν ειμαι καθολου σιγουρος οτι θα λυθει εντελως, θα πρεπει να ξανασυνδεω πισι και δε θα το βρισκω, (για το καθε τυπου Sonora streamer) κ.π.λ. και θα σπαστω.

@Geopilitis
Eυχαριστω για την προθεση, αλλα ειμαι Ροδο.

@Πανο,
Μετα το ρουτερ της κοσμοτε, εχω συστημα Miκrotiκ με ενσυρματο και wifi συστημα (switch και κεραιες)απο το ισογειο (μαγαζι) στον πανω οροφο (Deticated χωρος) και πιο πανω (σπιτι) αλλα εχω αρκετα disconect. Δε νομιζω να λυθει εντελως.
Ειχα Synology NAS και δεν τον ειδε ποτε το Roon, και τον εδωσα.
Το επομενο στρημερ θελω να παιρνει εσωτερικο ή εξωτερικο ssd.

Αυτο το diretta protocol ή streamer που κανει reclocking.......... μπορεις να το εξηγησεις?
angpsi
Contributor

Unread post #346 by angpsi » Fri Mar 28, 2025 11:32 am

platon wrote:Eυχαριστω παιδια για τις πληροφοριες.
Aries G1.1και Innuos Pulse ειναι ειναι εκτος μπατζετ στα 3,000 αρα παμε πιο κοντα στο Lumin U2 mini.
Θα συνεχισουμε το ψαξιμο μεχρι το τελος του καλοκαιριου μαλλον.

Το αλλο κουφο..........αφου φεραμε το Ifi Zen να τεσταρουμε και οντως οτι αναλυση εδινε το Tidal το βλεπαμε στο Pontus, οταν βαλαμε στικακι στο Ζεν , δε μπορουσαμε να μπουμε στο μενου του για να το παιξει.
Την επομενη μερα και μετα απο τηλεφωνο λυθηκε το θεμα με αλλαγη ip μπηκε στο μενου του
Θα ακολουθηση νεα δοκιμη.

Προερχομαστε απο το ...............αναβω το σιντι , βαζω το δισκακι και παταω play

Lumin U2 mini να ξέρεις ότι έχει διακοπτικό τροφοδοτικό. Στην αγορά υπάρχουν μετατροπές που το κάνουν να δέχεται γραμμικό τροφοδοτικό αλλά θέλει χέρι. Στην αγορά μεταχειρισμένου κυκλοφορούν αρκετά U1 mini και U2 mini ήδη τροποποιημένα σε καλές τιμές.
Για μαμίσιο γραμμικό τροφοδοτικό θα πρέπει να πάς στο U1 ή στο U2 (τρέχον μοντέλο), αλλά εκεί οι τιμές είναι παραπλήσιες του Aries κ.λπ.
Πάντως από ομορφιά και λειτουργικότητα σκίζει, εμένα είναι μέσα στην καρδιά μου εδώ και καιρό.
Άγγελος
Vlassisk

Unread post #347 by Vlassisk » Fri Mar 28, 2025 3:52 pm

platon wrote:@"Vlassisk"

Σωστο σε βρισκω :-) , αλλα φοβαμαι οτι επειδει εχω αρκετα disconect (το ξερω, πρεπει να το κοιταξω) και δεν ειμαι καθολου σιγουρος οτι θα λυθει εντελως, θα πρεπει να ξανασυνδεω πισι και δε θα το βρισκω, (για το καθε τυπου Sonora streamer) κ.π.λ. και θα σπαστω.

Tι εννοεις disconnect? To sonore οπως ολα τα σκετα στρεαμερ χωρις οθονη (volumio,ifi, lumin) δεν χρειαζονται pc . Ενας internet browser σε οτιπηποτε αρκει για να τρεξεις το αρχικο setup και μετα μονο αν θες να αλλαζεις setup απο roon σε dlna,squeeze,airplay klp αλλιως δεν ασχολησε καθολου μαζι του. Ειναι μονιμα ανοικτο.
Vlassisk

Unread post #348 by Vlassisk » Fri Mar 28, 2025 7:31 pm

platon wrote:@"Vlassisk"

Μετα το ρουτερ της κοσμοτε, εχω συστημα Miκrotiκ με ενσυρματο και wifi συστημα (switch και κεραιες)απο το ισογειο (μαγαζι) στον πανω οροφο (Deticated χωρος) και πιο πανω (σπιτι) αλλα εχω αρκετα disconect. Δε νομιζω να λυθει εντελως.
Ειχα Synology NAS και δεν τον ειδε ποτε το Roon, και τον εδωσα.
Το επομενο στρημερ θελω να παιρνει εσωτερικο ή εξωτερικο ssd.

Αυτο το diretta protocol ή streamer που κανει reclocking.......... μπορεις να το εξηγησεις?

Αν το θεμα δεν ειναι του παροχου (πολυ πιθανο) η ποιο ασφαλης λυση ειναι αυτο που σου ειπαν. Απο τον router καλωδια ethernet στον καθε οροφο και εκει switch για μεσα στον οροφο.
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #349 by Dr Pan K » Sun Mar 30, 2025 11:52 am

Τα ποστ περι Diretta μεταφερθηκαν στο σχετικο νημα viewtopic.php?f=10&t=1206
Παναγιώτης
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #350 by Dr Pan K » Mon Mar 31, 2025 2:16 pm

https://www.kayvandenaker.nl/media/tiles/video.mp4

video.mp4 [ 3.25 MiB | Viewed 1457 times ]