Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για να παρέχει τις υπηρεσίες του και να αναλύει την επισκεψιμότητα. Η IP διεύθυνσή σας γνωστοποιείται στην Google, μαζί με μετρήσεις απόδοσης και ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας, για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση και για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση καταχρήσεων. Με την χρήση του ιστότοπου Audiohub.gr αποδέχεστε τα παραπάνω.

Η φθηνεια τρώει τον παρά.

Dr Pan K
Site Admin

Re: Η φθηνεια τρώει τον παρά.

Post #21 by Dr Pan K » Tue Jul 22, 2025 8:17 pm

Ποτης wrote:Πάντως μου φαίνεται σαν εφιάλτης να έχω τα 40 δίχως τα καλώδια μου.Πιθανολογω πως το αποτέλεσμα που θα εφθανε στ' αυτιά μου θα ήταν χειρότερο απ' αυτό που φθάνει τώρα.

Εδω θα διαφωνησω. Τις μεγαλυτερες, πιο χειροπιαστες βελτιωσεις τις εχουμε απο αλλαγες ηχειων. Εντωμεταξύ εγω ειχα ATC SCM 40 (1η γενια) και μετα ATC SCM 100 (παθητικα) και για πολυ καιρο επαιζα με απλα εισαγωγικα και στουντιακα καλωδια. Δεν λεω πως αυτα που εχω τωρα δεν ειναι καλυτερα αλλα η διαφορα απο την αλλαγη του ηχειου ειναι σαφεστατα πολυ πιο ουσιαστικη.
Παναγιώτης
Ποτης

Post #22 by Ποτης » Tue Jul 22, 2025 8:44 pm

Επίσης,επειδή η αμφιβολία είναι υπέρ του επιτιθέμενου μετά τα 40 θα αγοραστεί ένας τελικός ενισχυτής ATC.
kostas6a3

Post #23 by kostas6a3 » Wed Jul 23, 2025 1:40 pm

Chris1967 wrote:Ειλικρινά δεν κατάλαβα τίποτα.

Κώστας
Jim

Post #24 by Jim » Wed Jul 23, 2025 5:25 pm

Συμφωνώ με το σκεπτικό του Πάνου

Εφόσον το σύστημα χτίζεται σε βάθος χρόνου
και δεν αγοράζεται με μιας
Τότε καλύτερα να βασιστεί αρχικά σε επαγγελματικά
καλώδια, πχ vovox, τα οποία θα παίζουν σωστά

Μόνο όταν ολοκληρωθεί έστω ο πρώτος γύρος αγορών μηχανημάτων αξίζει να ασχοληθούμε σοβαρά για ακριβά καλώδια

Έτσι, αφού έχουμε καταλάβει τον χαρακτήρα του συστήματος (συνεργεία συσκευών, συμπεριφορά στον χώρο κλπ) θα είναι πιο εύκολο να εντοπίσουμε τις τυχόν αλλαγές που κάθε καλώδιο φέρνει στον ηχο
Ποτης

Post #25 by Ποτης » Wed Jul 23, 2025 6:10 pm

Δεν μπορώ να χαρακτηρίσω τα Vovox φθηνά,τουλαχιστον σε σχέση με τα δικά μου.Επισης δεν τα έχω χρησιμοποιήσει ποτέ ώστε να τα κρίνω,ηχητικά.Η ουσία όμως είναι αλλού.Ποτε δεν ήμουν αυτός που θα μαζευε χρήματα για μια συσκευή όπως καλή ώρα τα ATC,"κόβοντας" από κάτι άλλο π.χ.απο τα καλώδια.Παντοτε βελτίωνα τα συστήματα μου με ο,τιδηποτε μπορούσα να πληρώσω άμεσα.
Έχω την επιλογή της μειωμένης σύνταξης άμεσα η της πλήρους τον Μάρτιο του 27.Με περιμένει ένα μικρό εφ άπαξ το οποίο θα μετατραπεί σε ηχεία,τελικό ενισχυτή και όλα αυτά που ζητά ένα σπίτι 45 ετών.
Ας επιστρέψω όμως στο νέο καλώδιο ρεύματος του τελικού ενισχυτή.Ιδια τιμή με το προηγούμενο,ίδιο μήκος,αμφότερα εργοστασιακες εκδοσεις.Η διαφορά είναι τεραστια υπέρ του νέου και είναι σαν να άλλαξα ήδη συσκευή.Το μόνο μου παράπονο είναι ότι η κατασκευάστρια εταιρία δεν σκέφθηκε τους Ποτηδες και συνέδεσε επίχρυσα βύσματα.Τουλαχιστον όμως αγωγοί και βύσματα έχουν την ίδια ποιότητα χαλκού.
Dr Pan K
Site Admin

Post #26 by Dr Pan K » Wed Jul 23, 2025 6:39 pm

Είμαι της άποψης ότι ο καθένας ξοδεύει τα χρήματα του όπως νομίζει αλλά σε γενικές γραμμές ένα σύστημα στηρίζεται και ξεκινάει από το ηχείο. Μετά ενισχυτή και πηγή, μετα streamer, φίλτρα και τελευταία κοιτάμε τα καλώδια που αποτελούν κάτι μεταξύ πολυτέλειας και τελικής πινελιά.ς.

Τα καλώδια πρέπει να δοκιμαστούν με τον συγκεκριμένο συνδυασμό ηχείων και ενισχυτων για να δούμε αν δένει το γλυκό.
Παναγιώτης
Ποτης

Post #27 by Ποτης » Thu Jul 24, 2025 6:01 am

Συμφωνώ πως η σειρά ξεκινά και συνεχίζεται έτσι.Βεβαια,φθάνοντας στα φίλτρα,επειδή κατά περίπτωση είναι αναγκαια η μη αναγκαια,τ' αφήνω για το τέλος.
Αντίθετα,τα καλώδια είναι αναγκαία και αλλοιμονο αν τα πληρώνουμε ακριβά και εισπράττουμε πολυτελεια(αποτύχαμε πληρως στην επιλογη)η τελική
πινελιά(υπάρχει κάτι καλύτερο στην αγορά).
Μακάριοι όσοι μπορούν να δοκιμάσουν πριν από την αγορά.
Ποτης

Post #28 by Ποτης » Thu Jul 24, 2025 6:09 am

Εκλαμβάνω τον χαρακτηρισμό πολυτέλεια ως το φαίνεσθαι.Αν δεν σημαίνει αυτό,στην άλλη περίπτωση είναι καθαρά θέμα νοοτροπίας η οποία μπορεί ν' αλλάξει μ' ένα ηχητικό σοκ.
Ποτης

Post #29 by Ποτης » Fri Aug 08, 2025 7:28 pm

Ένας παλιός γνώριμος επέστρεψε.Ονομαζεται Finite Elemente Ceraball.Δεν είναι Symposium Acoustics όμως είναι πιο πρακτικά ως προς την τοποθέτηση ανάμεσα σε βάση και σε streamer το οποίο βρίσκεται μέσα στοιχειώδες εύρος βάρους(5-20 κιλά).Οσο το βάρος αυξάνεται,τα μεγαλύτερα μοντέλα της Finite Elemente παίρνουν το πάνω χέρι σύμφωνα με τον πίνακα που παραθέτει στην ιστοσελίδα της.
Όταν είχα δύο τετράδες τα είχα βιδώσει και κάτω από τα PMC με θετικό αποτέλεσμα.
Ποτης

Post #30 by Ποτης » Fri Aug 08, 2025 7:29 pm

Ιδεώδες εύρος βάρους.

Return to “Παρουσιάσεις συστημάτων”

Login · Register