Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για να παρέχει τις υπηρεσίες του και να αναλύει την επισκεψιμότητα. Η IP διεύθυνσή σας γνωστοποιείται στην Google, μαζί με μετρήσεις απόδοσης και ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας, για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση και για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση καταχρήσεων. Με την χρήση του ιστότοπου Audiohub.gr αποδέχεστε τα παραπάνω.

Furutech ncf booster brace και Furutech ncf clear line

Ποτης

Furutech ncf booster brace και Furutech ncf clear line

Unread post #1 by Ποτης » Thu Aug 28, 2025 6:06 pm

Δύο προϊόντα της Furutech τα οποία στο ταπεινό μου σύστημα πραγματοποίησαν όσα υπόσχονται.
Ξεκινώντας από το,φθηνοτερο,brace,αυτό κουμπώνει στα βύσματα ρεύματος και μπορούμε να επιλέξουμε αν θα μείνει κολλημένο στο σασί της συσκευής μέσω ενσωματωμένης ταινίας 3M η όχι.Εγω επέλεξα το δεύτερο ώστε το βγαλε-βαλε για την εκάστοτε δοκιμή να είναι εύκολο και άμεσο.
Τι κάνει;Εγώ άκουσα αυξηση σε διαφάνεια,ανάλυση,λεπτομέρεια και το πλάτος της σκηνής αυξήθηκε. Οχι κάτι το συγκλονιστικό όμως αρκετό για να κανει τρεις σκεπτικιστές φίλους,ύστερα από μερικά βγαλε-βαλε,να μου πουν να μην το βγάλω ξανά.
Το,ακριβότερο,Clear Line,κάνει ο,τι και το brace αλλά σε μεγαλύτερο βαθμό.Ειναι ένα βύσμα σούκο το οποίο συνδέεται σε μια ελεύθερη πρίζα του πολυπριζου.Εχω υπ όψιν μου ανάλογα,τουλάχιστον εξωτερικά, προϊόντα των Nordost και Ansuz.
Πιστεύω πως η τιμή/απόδοση δεν είναι το πρωτεύον.Μπορει να την αξιολογήσει ο καθένας διαφορετικά.Το μείζον είναι αν τα συγκεκριμένα προϊόντα αποδίδουν.Γι αυτό θα δανεισω(δεν είναι προς πώληση)ευχαρίστως το brace σε όποιον επιθυμεί αρκεί να κατοικεί στην Αθήνα και κατόπιν ας γράψει την γνώμη του.
Θα ήθελα να έχω περισσότερα braces(είχα άλλο ένα ως πρόσφατα)όμως είτε όπου υπάρχουν βύσματα Neotech δεν τα δέχονται λόγω της κατασκευής τους είτε οι ρευματολήπτες σε Primare και Eversolo απέχουν μια ιδέα από τους διακόπτες έναυσης.Η μόνη μη προβληματική θέση βρίσκεται στο ATC και περιορίζομαι σ' αυτήν.
Dr Pan K
Site Admin

Re: Furutech ncf booster brace και Furutech ncf clear line

Unread post #2 by Dr Pan K » Thu Aug 28, 2025 11:08 pm

Είχα δοκιμάσει αυτά της Ansuz (μαζί με τα καλωδια της, Ποδαράκια με κεραμικές μπίλιες και αλλα πολλα). Δεν θυμάμαι να μου είχαν κάνει κάποια διαφορά (στο παλιό μου σύστημα στην Αθήνα). Σίγουρα όχι σε επίπεδο που να θέλω να τα αγοράσω

viewtopic.php?f=6&t=66&p=688&hilit=Ansuz#p740
Παναγιώτης
Ποτης

Unread post #3 by Ποτης » Thu Aug 28, 2025 11:41 pm

Το Ansuz είναι ακριβότερο κατα 3 φορες άρα οι προσδοκίες είναι μεγαλύτερες.Τα Furutech και Nordost έχουν παραπλήσιες τιμές.Στην επιλογή μου μέτρησε το γεγονός πως το Furutech είναι επιροδιωμενο η έτσι μοιάζει να είναι.
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #4 by Dr Pan K » Fri Aug 29, 2025 12:16 am

Τα Ansuz με τα Nordost ίσως να έχουν κάποια συγγένεια καθώς ο σχεδιαστής ενδέχεται να ειναι ο ίδιος (ο Michael). Ξέρω με σιγουριά πως είχε φτιάξει τα βύσματα και κάποια καλωδια για τους Αμερικανούς στις πιο παλιές γενιές.

Και τέτοιες παγίδες θορύβου πουλάει και η iFi. Ίσως να αξίζει μια δοκιμή, σίγουρα πιο φτηνές σε λιανική.
Παναγιώτης
Ποτης

Unread post #5 by Ποτης » Fri Aug 29, 2025 8:48 am

Ως προς το σχεδιαστικό παρελθόν,αυτό είναι κάτι που έμαθα εδώ στο AUDIOHUB ,σε άλλο καλωδιακό νήμα αν δεν με απατά η μνήμη μου.
Αυτό που δεν γνωρίζω είναι ο τρόπος τον οποίο χρησιμοποιεί η κάθε μία από τις 4 προαναφερθείσες εταιρίες ώστε να πετυχει τον στοχο της.Γνωριζω μόνο ότι το Furutech δεν περιέχει ενεργό κύκλωμα βάσει του manual του.
Μου προξένησε αλγεινη εντύπωση η δοκιμή του Clearline από τον Αμίρ(η Κακομοιρ όπως τον ονομάζω)στο ASR.Καποιος πρέπει να του πει πως η μεθοδολογία που ακολουθεί είναι λάθος.Πρωτα πρέπει να ακούει και ύστερα να μετρά.Αυτος,μετρώντας πρώτα,προσπαθεί να δικαιώσει τις μετρήσεις του και ακουστικά.Nocebo η εξαπάτηση;
MILES

Unread post #6 by MILES » Fri Aug 29, 2025 9:32 am

Ποτης wrote:Μου προξένησε αλγεινη εντύπωση η δοκιμή του Clearline από τον Αμίρ(η Κακομοιρ όπως τον ονομάζω)στο ASR.Καποιος πρέπει να του πει πως η μεθοδολογία που ακολουθεί είναι λάθος.Πρωτα πρέπει να ακούει και ύστερα να μετρά.Αυτος,μετρώντας πρώτα,προσπαθεί να δικαιώσει τις μετρήσεις του και ακουστικά.Nocebo η εξαπάτηση;

Συμφωνώ ότι πρέπει να προηγείται η ακουστική εντύπωση και μετά οι μετρήσεις. Αν και προσωπικά δίνω ελάχιστη σημασία στις μετρήσεις. Σημασία έχει να σε ικανοποιεί το ακουστικό.

Αν και πρέπει πάντα να δίνουμε χρόνο σε κάτι καινούργιο στο σύστημά μας πριν καταλήξουμε σε ασφαλή συμπέρασμα. Πολλές φορές όταν δοκιμάσουμε κάτι νέο που επιφέρει ακουστικές αλλαγές, τις περισσότερες φορές υπάρχει ένας αρχικός ενθουσιασμός και θετική άποψη, η όποία όμως μπορεί να αλλάξει μετά από κάποιο διάστημα και μετά από συνεχείς ακροάσεις/συγκρίσεις.
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #7 by Dr Pan K » Fri Aug 29, 2025 10:18 am

Μια φορα προσπαθησα να μετρησω το κορυφαιο φιλτρο της Synergistic Research, αφου πρωτα το ακουσα. Καμια αλλαγη στον ηχο και καμια μετρήσιμη αλλαγη στο ρευμα. Δεν εχω κατι τρελο σε εξοπλισμο (και δεν εχω χρονο για να ασχοληθω και με αυτο), δεν ακουγα το παραμικρο οποτε το επεστρεψα στον αντιπροσωπο. Ειναι φιλος, μου ειπε πως αφου δεν ακους διαφορες δεν χαλαμε τις καρδιες μας και παμε παρακατω.

Οι μετρησεις μετα την ακροαση (σε στυλ Stereophile) εδιναν μια πιο τεχνοκρατικη προσεγγιση αλλα καποιες φορες δεν ταιριαζαν στις εντυπωσεις. Το οποιο μπορει να αποδωθει με διαφορους τροπους... Οπως και να εχει μουσικη ακουμε, οχι μετρησεις.

*Ο ιδιοκτητης της Synergistic Research (o γνωστος Ted) εχει βγαλει εκατομμυρια απο τα παραφερναλια που πουλαει, απ οτι θυμαμαι πρεπει να εχει μια Corvette και μια Ferrari και ευχαριστει πολυ ολους τους ευγενικους πελατες που του παρεχουν αυτο το πολυτελες επιπεδο ζωης.
Παναγιώτης
Ποτης

Unread post #8 by Ποτης » Fri Aug 29, 2025 10:29 am

Και τα δύο Furutech έχουν ήδη κλείσει δεκατετραμηνο στο σύστημα.Αν αυτό που βλέπω στα pins του Clear Line είναι Ρόδιο,χρειάζεται μερικές εκατοντάδες ώρες "στρώσιμο".Επίσης,το Clear Line "ακούει" στην σωστή πολικοτητα.Στο Brace αντίθετα δεν υπηρξε κάτι ανάλογο ωστε να με απασχολησει.
Ποτης

Unread post #9 by Ποτης » Fri Aug 29, 2025 10:41 am

Αν το S.R. δεν απέδωσε καλύτερα τότε πάω χαμένος!Είδα κι έπαθα να ξεφύγω από τα πολυπριζα των μερικων ευρω,στην αρχή με επωνυμα των μερικών δεκάδων ευρώ και κατόπιν με μεσοβεζικες λύσεις(π.χ.VDH).Αστειεύομαι.Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #10 by Dr Pan K » Fri Aug 29, 2025 12:48 pm

Screenshot 2025-08-29 at 12-43-07 Ansuz Mainz8 Power Distributors and Filters ProTiRa Audio.png
Screenshot 2025-08-29 at 12-43-07 Ansuz Mainz8 Power Distributors and Filters ProTiRa Audio.png (192 KiB) Viewed 193 times

Ενα πολυμπριζο οσο ενα Tesla. Αναρωτιεμαι τι τεχνολογια εχει μεσα για να αξιζει 60Κ ευρω. Η Ansuz ειναι απο τις εταιριες που το εχουν πιασει το νοημα, επιστρεφωντας στο θεμα των plug in φιλτρων δεν μου ειχαν κανει καμια ουσιαστικη εντυπωση. Θαυμαζω αυτους που εχουν τετοιο αυτι και πιανουν ουσιαστικες διαφορες παντου.
Παναγιώτης

Return to “Καλώδια - Αξεσουάρ”

Login · Register