Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για να παρέχει τις υπηρεσίες του και να αναλύει την επισκεψιμότητα. Η IP διεύθυνσή σας γνωστοποιείται στην Google, μαζί με μετρήσεις απόδοσης και ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας, για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση και για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση καταχρήσεων. Με την χρήση του ιστότοπου Audiohub.gr αποδέχεστε τα παραπάνω.

Digital audio tweaking

VasiLis

Re: Digital audio tweaking

Unread post #61 by VasiLis » Sun Oct 02, 2016 6:44 pm

Μόλις ειμαι στην τελική φάση δοκιμών με το κερατάκι 3R USB δικής μου υλοποίησης , αρκετά πιο τούμπανο σε σχέση με τα άλλα , δλδ πάτησα στην ίδια αρχή λειτουργείας αλλά δούλεψα αρκετά στα σημεία με πολύ προσεγμένα υλικά , και μέ έξτρα προσθήκη σε σχέση με τα γνωστά , redrive - equalizing

με ότιδήποτε ψηφιακό σετάπ έκανα δοκιμές ... για μένα είναι no way back ... οι διαφορές είναι σοβαρά ευδιακριτές , δεν υπάρχει τίποτα τό υποκειμενικό , ακόμα και απο άπειρους ακροατές ,

πλήν όμως ,, θα ξεντροπιάσει κάθε αδυναμία στην αλυσίδα , αλλάζει αρκετά τα δεδομένα ιδίως στα δυναμικά ,,, τσαμπουκάς δύναμη λεπτομέρεια στον θεό !! ( εγω πιστέυω στον βούδα )

Μόλις γίνουν κάτι διαδικαστικά και τεστάκια ακόμα ,, θα στείλω φωτό ,, και όταν βγέι το τελικό ,, θα στείλω και προιόν πρός ακρόαση
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #62 by Dr Pan K » Wed Nov 23, 2016 10:36 pm

Για οσους εχουν Mac (και οχι μονο) Keces DC regulated power supply for Mac Mini. Κουκλακι..

http://www.kecesaudio.com/keces/product_list.html

keces.jpg
keces.jpg (26.33 KiB) Viewed 5149 times

keces back.jpg
keces back.jpg (20.21 KiB) Viewed 5149 times
Παναγιώτης
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #63 by Dr Pan K » Mon Jan 30, 2017 6:44 pm

Και αυτό το τροφοδοτικό δείχνει πολύ καλό και σε λογική τιμή για αυτά που προσφέρει

detailpicture.jpg
detailpicture.jpg (58.99 KiB) Viewed 5116 times

http://www.hd-plex.com/HDPLEX-Fanless-L ... evice.html
Παναγιώτης
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #64 by Dr Pan K » Sun Apr 09, 2017 8:34 pm

Αναρωτιέμαι αν κάποιος εδω μέσα εχει δοκιμάσει να βαλει γραμμικό τροφοδοτικό στο NAS. Κοιτώντας κάποια νήματα σε ξενα φορουμ οι απόψεις διίστανται και αρκετοί λενε οτι δεν προσφέρει κατι. Απο την άλλη στο δικο μου σύστημα ειναι το μόνο μη γραμμικό που μου εχει απομείνει (streamer και router ειναι απο καιρό LPS) και παρότι παιζει σε αλλη γραμμή απο αυτη του συστήματος κατι με τρώει..
Παναγιώτης
Gojakla
Contributor

Unread post #65 by Gojakla » Sun Apr 09, 2017 9:10 pm

Δοκιμασε το Ντοκ για να μαθουμε ολοι... :-D
MichaelV

Unread post #66 by MichaelV » Fri Apr 28, 2017 11:38 pm

Nα καταθέσω κι εγώ τις σχετικές εμπειρίες μου για Modem-Routers, Lan Cables, Ethernet Isolators, κλπ:

Πρώτα, με βαριά καρδιά (μιας και όλοι οι κομπιουτεράδες με απέτρεπαν ότι δεν θα δω καμιά αλλαγή και μου έλεγαν κάτι ακαταλαβίστικα θεωρητικά) αντικατέστησα το generic M-R της Wind με το TP-Link Archer D9 (κάπου μεταξύ 120-150€). Όταν το ενεργοποίησα, δεν πίστευα στ’ αυτιά μου για την βελτίωση που πήρα! Καθαρότερος ήχος, μεγαλύτερη ησυχία, πιο crisp μεσο-υψηλά, σφιχτότερα χαμηλά, καλύτερο presence, κλπ! Το ίδιο είπε κι ο «άυλος» φίλος Αλέξης που φώναξα, να μου πει μήπως είχα πάθει παράκρουση.

Μετά δοκίμασα το ifi iPower στη θέση του εργοστασιακού pack. Κάπως πιο ήσυχο το ifi, λίγο ίσως πιο βελούδινο, λιγότερο «ψηφιακό», αλλά και κάπως πιο κρατημένο και διστακτικό, με λιγότερο sparkle, ίσως όμως και να το αδίκησα γιατί δεν το άφησα να στρώσει μερικές μέρες, έμεινα τελικά με το εργοστασιακό.

Μετά δοκίμασα το 1 m, Lan Vocalis (Cat 6A) της Vovox (πάλι διστακτικός για το αν κάνει διαφορά από ένα Belkin Cat 6A και ένα 6Α απ’ το Plaisio): Πάλι τα ίδια! Ουάου!!
Ο Γιώργος βέβαια από το Ultra Audio επέμενε ότι το ακριβότερο Vovox Textura (Cat 6A) είναι ακόμα καλύτερο. Και παρά την ελπίδα μου περί του αντιθέτου, είχε δίκιο! Καλύτερο με διαφορά! Πιό βελούδινο, καθαρότερο πιό ήσυχο, αλλά και πιό presence! Έλεος!! Έμεινε κι αυτό..

Μαζί, μου ‘στειλε και το Lan Galvanic filter Giso. Εκεί που ήσουν σίγουρος ότι είχες πετύχει ότι καλύτερο στην γραμμή Modem-router, Lan cable, ανακαλύπτεις για ακόμα μια φορά ότι υπήρχε κι άλλο! Η παρουσία του στη γραμμή δεν ήταν του στυλ «νομίζω», «ίσως», κλπ. Αντίθετα ήταν έντονα αισθητή με σαφώς περισσότερη ησυχία, καθαρότερα ψηλά, εξάλειψη της εναπομένουσας ψηφικίτιδας! Ξανά έλεος! Έμεινε κι αυτό…

Τελικά πόση "βρωμιά" μπορεί να υπάρχει στο Ethernet??? (Το ίδιο ρώτησε κι ο Αλέξης...)
Τα από την άλλη μεριά του Laptop προς DAC (USB Cables, ifi micro USB3.0, κλπ) τα έχω πει στο νήμα για το IDEON…
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #67 by Dr Pan K » Sat Apr 29, 2017 11:13 am

To μονο σίγουρο ειναι οτι τα router απο OTE, Wind, Vodafone ειναι παντελώς αχρηστα για ηχο. Δεν εχει υπαρξει καποιος απο εμας που να τα αλλαξε με κατι πιο σοβαρό και να μην πηρε καποια διαφορά προς το καλύτερο.

Αρκετοί αμφισβητούν αυτη την αλλαγή αλλα ειναι σημαντικότατη. Ειχα σκεφτεί διάφορους λογους που τα φτηνιάρικα router δεν αποδίδουν (θόρυβο απο κακοσχεδιασμενα κυκλώματα και κεραίες, θεμα ισχυος επεξεργαστή, EMI, φτηνά πακακια τροφοδοσίας, 100ρια αντι για Gigabit) αλλα τελικα η αιτια δεν εχει τοσο σημασία αφου η αλλαγη κοστίζει λιγο και αποδίδει.

Σε εμένα το φιλτρο (LAN Isolator) δεν έκανε μεγαλη διαφορά αλλα ισως να ηταν ηδη καθαρή η γραμμή του ethernet? Φυσικά το εχω ακομα επάνω στην γραμμή γιατι ενα φίλτρο αποκοπής κακο δεν κάνει ;-)

Tα καλώδια της Vovox ειναι πολυ καλα (και τα ψηφιακά και τα αναλογικά). Αναρωτιέμαι τι κανει το πιο ακριβό καλύτερο απο το πιο φτηνο της ιδιας εταιρίας οταν στα specs ειναι ιδια (6Α). Ισως η μόνωση να ειναι πιο ισχυρή? Προς το παρόν με τα Cat8 που εχω είμαι ήσυχος.
Παναγιώτης
MichaelV

Unread post #68 by MichaelV » Sat Apr 29, 2017 5:35 pm

Παναγιώτη κι εγώ αναρωτιέμαι τι παραπάνω μπορεί να έχει το textura απ' το vocalis και το πρώτο ξεχωρίζει αισθητά ακουστικά, χωρίς όμως το δεύτερο να είναι ελειπές, το αντίθετο μάλιστα!
Δεν έχω ασχοληθεί και με τα θεωρητικά των Cat6Α, 7, 8 αν και χονδρικά ξέρω ότι έχει να κάνει με τη μετάδοση περισσότερης πληροφορίας στη μονάδα του χρόνου! Όμως στα δικά μας στριμαρίσματα αυτά καλύπτονται κι από ένα Cat5!
Ελπίζω να μην είμαστε πάλι στον ίδιο παρονομαστή όπως στα νιάτα μου, που αγοράζαμε γιαπωνέζικους ενισχυτές με παραμόρφωση 0,000001% και τελικά κάποιοι εγγλέζικοι με αντίστοιχο spec 1% έπαιζαν καλύτερα...
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #69 by Dr Pan K » Mon May 01, 2017 11:41 pm

Παραθέτω μια ενδιαφέρουσα μέτρηση απο παλμοτροφοδοτικο που ανεβασε ο Cees Ruijtenberg της Metrum Acoustics. To τροφοδοτικό αυτό βγήκε απο επώνυμο DAC, παρολαυτα παρουσιάζει πάρα πολύ θόρυβο σε ιδιαίτερα ψηλές συχνότητες (εχει μετρηθεί μέχρι τα 30GHz). Το πόσο επηρεάζουν αυτές οι συχνότητες την λειτουργιά των ψηφιακών συσκευών δεν το γνωρίζω, καλο ομως δύσκολα θα κάνουν.

smps measurement Ruijtenberg.jpg
smps measurement Ruijtenberg.jpg (59.25 KiB) Viewed 5027 times
Παναγιώτης
DomieMic65
Contributor

Unread post #70 by DomieMic65 » Mon May 08, 2017 7:46 pm

Παιδιά τελικά ποιο router προτείνετε για αντικατάσταση αυτού της hol (αρκετά παλιό);
Το πιο πάνω tp-link D9 ή υπάρχουν και κάποιες εναλλακτικές;

Ευχαριστώ!

Return to “Ψηφιακή αναπαραγωγή”

Login · Register