Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για να παρέχει τις υπηρεσίες του και να αναλύει την επισκεψιμότητα. Η IP διεύθυνσή σας γνωστοποιείται στην Google, μαζί με μετρήσεις απόδοσης και ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας, για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση και για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση καταχρήσεων. Με την χρήση του ιστότοπου Audiohub.gr αποδέχεστε τα παραπάνω.

ATC and Garrard system

Dr Pan K
Site Admin

Re: ATC and Garrard system

Unread post #81 by Dr Pan K » Thu Mar 09, 2017 3:52 pm

Dr Pan K wrote:Το σύστημα εχει κατέβει για λίγες εβδομάδες αλλα ετοιμάζομαι για δριμύτερη επιστροφή με καποιες αναβαθμίσεις:

- Νεο DIY streamer βασισμένο στο Odroid C2. Σε σχέση με το προηγούμενο Raspberry Pi 2 εχουμε βελτιωμένα τεχνικά χαρακτηριστικά αλλα και προσθήκη ενος DC to DC regulator στην υπάρχουσα γραμμική τροφοδοσία.

- Νεο πολύμπριζο 8 θέσεων, απο την Signal Projects. Το αναμένω σύντομα, σκέφτομαι παράλληλα και κάποια αλλαγή στο δίκτυο.

- Νεα κεφαλή για τον Kuzma 4point. H 1000 Airy3 εφυγε οπότε μπηκε παραγγελία και παλι για ΖΥΧ, η επόμενη θα ειναι μια 4D Ultimate, πάντα με copper coils και φυσικά στην low output έκδοση καθώς είναι αυτές που έχουν τα καλύτερα μεταβατικά.

Το Odroid C2 παίζει εδω και δυο εβδομάδες αλλα το πιο σημαντικό, έφτασε η κεφαλή...

4d ultimate.jpg
4d ultimate.jpg (656.28 KiB) Viewed 4232 times

4D on 4Point.jpg
4D on 4Point.jpg (583.38 KiB) Viewed 4232 times
Παναγιώτης
Gojakla
Contributor

Unread post #82 by Gojakla » Thu Mar 09, 2017 4:36 pm

Καλοριζικη Πανο.

Πρωτες εντυπωσεις;
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #83 by Dr Pan K » Thu Mar 09, 2017 4:37 pm

Gojakla wrote:Καλοριζικη Πανο.

Πρωτες εντυπωσεις;

Τνχ Αντωνη.

Σπέρνει...
Παναγιώτης
DomieMic65
Contributor

Unread post #84 by DomieMic65 » Thu Mar 09, 2017 9:33 pm

Καλορίζικη!!
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #85 by Dr Pan K » Fri Mar 10, 2017 12:18 am

Ευχαριστώ Μιχάλη.

Σήμερα εκανα το 99% του στησίματος και πηρα μια πρώτη γεύση. Επέλεξα Loefgren B σε JIS διαστάσεις και το αποτέλεσμα μου αρέσει πολυ. Θα τελειοποιήσω το σεταρισμα τις ερχόμενες μέρες αν και (οπως πάντα) η καλή μερα απο το πρωί φαίνεται και η 4D τα παει εξαιρετικά καλα ήδη.
Παναγιώτης
pankon
Contributor

Unread post #86 by pankon » Tue Apr 04, 2017 11:50 pm

Dr Pan K wrote:
DSC01601.jpg

....

Πικαπ: Garrard 401 με εξωτερικο motor controller, επανω σε birch custom plinth.
Βραχιονες: Kuzma 4point και SAEC 308L
Κεφαλες: ZYX 1000 airy3 copper coils+TB, Denon 103R, Denon102 (mono), Fidelity Research PMC-1, Shure V15 III, Shure 97xE, Audio Technica AT20SLa
....
Μετρησεις: Mini DSP Umik1 με REW 5, Dr Feickert Protractor, Dr Feickert Platter speed+
....

OK, τι να πω... "Προσεγμένο" σύστημα, αν κι αυτό θα ακούγεται σαν understatement. Κι όμως νομίζω ότι η προσοχή στη λεπτομέρεια είναι αυτή που κάνει τη διαφορά.

Εστιάζω σε δυο σημεία που για μένα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέροντα τον τελευταίο καιρό. Πιο συγκεκριμένα:

Ψάχνω εδώ και καιρό το θέμα των πικάπ με idler wheel ως εναλλακτική λύση των πιο διαδεδομένων πικάπ με ιμάντα (όπως το δικό μου Roksan Xerxes), κι έτσι το Garrard μου κέντρισε το ενδιαφέρον. Δυστυχώς δεν είχα την τύχη να ακούσω τέτοια πικάπ μέχρι σήμερα και θα ήθελα να ακούσω ένα Garrard ή ένα Lenco κάποια στιγμή σύντομα.

Επίσης, θέλω να αρχίσω να μετράω την απόδοση του συστήματός μου μέσα στο χώρο ακρόασης. Και μετά από μια γρήγορη αναζήτηση, η επιλογή του Παναγιώτη (REW μαζί με το MiniDSP μικρόφωνο) φαίνεται να είναι η πιο διαδεδομένη επιλογή. Είναι σημαντικό να εντοπίζει κανείς σημεία βελτίωσης με έναν όσο το δυνατό πιο επιστημονικό τρόπο.

Πολλά έχουμε να μάθουμε από την ανταλλαγή γνώσεων κι εμπειριών των μελών του forum...

Αλήθεια, συνονόματε, πόσο χρόνο σου πήρε ώσπου να καταλήξεις στην τελική διαμόρφωση του συγκεκριμένου συστήματος;
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #87 by Dr Pan K » Wed Apr 05, 2017 12:03 am

pankon wrote: Ψάχνω εδώ και καιρό το θέμα των πικάπ με idler wheel ως εναλλακτική λύση των πιο διαδεδομένων πικάπ με ιμάντα (όπως το δικό μου Roksan Xerxes), κι έτσι το Garrard μου κέντρισε το ενδιαφέρον. Δυστυχώς δεν είχα την τύχη να ακούσω τέτοια πικάπ μέχρι σήμερα και θα ήθελα να ακούσω ένα Garrard ή ένα Lenco κάποια στιγμή σύντομα.

Εδω στο Audiohub εχουμε 3 μελη με κλασσικα idler (απ οσο γνωριζω δλδ). Το δικο μου 401, το Lenco του Chris και βεβαια την συλλογη με ΕΜΤ του Geovar. Ακροάσεις κανουμε συνέχεια, στου Γιωργου ειχαμε παει πριν λιγες εβδομάδες για να ακούσουμε το καινούργιο του μπομπινοφωνο. Στου Χρηστου επίσης ειχαμε παει, κάποια στιγμη θα ξαναμαζευτουμε εδω σε έμενα για την νεα κεφαλή. Αν εισαι Αθήνα περνα.

pankon wrote:Επίσης, θέλω να αρχίσω να μετράω την απόδοση του συστήματός μου μέσα στο χώρο ακρόασης. Και μετά από μια γρήγορη αναζήτηση, η επιλογή του Παναγιώτη (REW μαζί με το MiniDSP μικρόφωνο) φαίνεται να είναι η πιο διαδεδομένη επιλογή. Είναι σημαντικό να εντοπίζει κανείς σημεία βελτίωσης με έναν όσο το δυνατό πιο επιστημονικό τρόπο.

Το πρόβλημα δεν ειναι ο εξοπλισμός αλλα η ανάγνωση των αποτελεσμάτων των μετρήσεων και η παρέμβαση στον χωρο. Εχουμε ενα νήμα απο τον Zakman (Χαρη) που ειναι ειδικός στον τομεα αυτο (και επισης χρησιμοποιεί MiniDSP με REW)

pankon wrote:Αλήθεια, συνονόματε, πόσο χρόνο σου πήρε ώσπου να καταλήξεις στην τελική διαμόρφωση του συγκεκριμένου συστήματος;

Aν εννοεις απο ποτε ξεκινησα με τα συστηματα, πανε περιπου 25 χρονια. Το συστημα αλλαζει καθε χρονο, τροποποιησεις εχουμε συχνα πυκνα αλλα καποια πραγματα μενουν σταθερα. ΠΧ απο ZYX 1000 περασα σε ΖΥΧ 4D, απο Kuzma Stogi σε Kuzma 4point, απο ATC 40 σε ATC 100, απο το πιο παλιο ASR basis phono stage στο ASR basis exclusive..

Tωρα περναω περιοδο σκεψεων (παλι) και με τρωει η τσεπη μου.. Θα δω τι θα κανω οταν θα ειμαι στο Μοναχο για την εκθεση.
Παναγιώτης
pankon
Contributor

Unread post #88 by pankon » Thu Apr 06, 2017 6:51 am

Dr Pan K wrote:Εδω στο Audiohub εχουμε 3 μελη με κλασσικα idler (απ οσο γνωριζω δλδ). Το δικο μου 401, το Lenco του Chris και βεβαια την συλλογη με ΕΜΤ του Geovar. Ακροάσεις κανουμε συνέχεια, στου Γιωργου ειχαμε παει πριν λιγες εβδομάδες για να ακούσουμε το καινούργιο του μπομπινοφωνο. Στου Χρηστου επίσης ειχαμε παει, κάποια στιγμη θα ξαναμαζευτουμε εδω σε έμενα για την νεα κεφαλή. Αν εισαι Αθήνα περνα.

Ευχαριστώ πολύ για την ευγενική πρόσκληση. Είμαι κάθε βδομάδα στην Αθήνα από Δευτέρα ή Τρίτη και φεύγω την Πέμπτη. Οπότε, όταν κάνετε την επόμενη συγκέντρωση για ακρόαση idler και υπάρχει ελεύθερη θέση, θα χαρώ πολύ να συμμετάσχω. Θα φέρω και τρίγωνα Πανοράματος (είναι διαίτης ;-).

Dr Pan K wrote:Το πρόβλημα δεν ειναι ο εξοπλισμός αλλα η ανάγνωση των αποτελεσμάτων των μετρήσεων και η παρέμβαση στον χωρο. Εχουμε ενα νήμα απο τον Zakman (Χαρη) που ειναι ειδικός στον τομεα αυτο (και επισης χρησιμοποιεί MiniDSP με REW)

Νομίζω ότι θα ήθελα να καταπιαστώ με τις μετρήσεις. Είναι κρίμα να παλεύουμε για καλύτερο ήχο και να μην ακολουθούμε μια επιστημονική μέθοδο εντοπισμού τυχόν αδυναμιών (που πάντα υπάρχουν). Επόμενο άμεσο βήμα να προμηθευτώ το MiniDSP μικρόφωνο....

pankon wrote:...
Tωρα περναω περιοδο σκεψεων (παλι) και με τρωει η τσεπη μου.. Θα δω τι θα κανω οταν θα ειμαι στο Μοναχο για την εκθεση.

Vinnie Rossi LIO DHT (για ευελιξία με πολλούς διαφορετικούς τύπους λυχνιών) + VR120 power amp (για να παίζουν άνετα τα ATC σου...). Νόστιμο!
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #89 by Dr Pan K » Thu Apr 06, 2017 9:58 am

Παναγιώτη, δεν νομίζω να μπορούν να οδηγήσουν σωστά τα ηχεία μου οι ενισχυτές του Rossi. Και είναι και μηχανήματα με πιο πολύ άποψη από ότι θα ήθελα, προτιμώ να ακούω λιγο πιο "τυπικά" σωστά.
Παναγιώτης
pankon
Contributor

Unread post #90 by pankon » Thu Apr 06, 2017 10:07 am

Dr Pan K wrote:Παναγιώτη, δεν νομίζω να μπορούν να οδηγήσουν σωστά τα ηχεία μου οι ενισχυτές του Rossi. Και είναι και μηχανήματα με πιο πολύ άποψη από ότι θα ήθελα, προτιμώ να ακούω λιγο πιο "τυπικά" σωστά.

Παναγιώτη, σαφώς ξέρεις πολύ καλύτερα από μένα τι ταιριάζει στο σύστημά σου. Θα μπορούσες βέβαια να σκεφτείς τον LIO του Rossi με το DHT module, καθαρά μόνο ως προενισχυτή, και να οδηγήσεις τα ηχεία σου με τους δικούς σου τελικούς.

Καθώς είσαι κι εσύ φίλος του valve-rolling (tube-rolling), φαντάσου την τρομερή ευελιξία να μπορείς να αλλάζεις λάμπες χωρίς περιορισμό... Θα μπορείς να ακούς τον ιδιαίτερα χαρακτήρα του κάθε τύπου λάμπας (π.χ. 300B vs. 2A3 vs. 211, κτλ., κτλ.).

Απλά μια ιδέα...

Και για να μην παρεξηγηθώ, φυσικά και δεν έχω κάποιο όφελος από το προτείνω τους ενισχυτές του Rossi ή κάποιου άλλου κατασκευαστή (π.χ. Croft)

http://www.vinnierossi.com/lio-preamplifier/

Return to “Παρουσιάσεις συστημάτων”

Login · Register