Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για να παρέχει τις υπηρεσίες του και να αναλύει την επισκεψιμότητα. Η IP διεύθυνσή σας γνωστοποιείται στην Google, μαζί με μετρήσεις απόδοσης και ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας, για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση και για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση καταχρήσεων. Με την χρήση του ιστότοπου Audiohub.gr αποδέχεστε τα παραπάνω.

Audiophile RPi?

Dr Pan K
Site Admin

Re: Audiophile RPi?

Unread post #201 by Dr Pan K » Thu Feb 06, 2025 8:13 am

pankon wrote:Έχω πάρει ποπ κορν και θα παρακολουθήσω τις εξελίξεις με ενδιαφέρον. Το εργαλείο του Χρήστου θα σκίσει. Απλά δεν ξέρω αν το υπόλοιπο σύστημα στο νησί είναι του ίδιου επιπέδου... :lol:

Μεγαλες αληθειες. Θα δειξει
Παναγιώτης
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #202 by Dr Pan K » Thu Feb 06, 2025 9:05 am

angpsi wrote:
Dr Pan K wrote:Αν παίξει αισθητά καλύτερα από το Odroid / Archphile ίσως να φτιάξω ένα

Αν παίξει λίγο πολύ τα ίδια θα ψάξω πάλι για εμπορικό

Αν παίξει χειρότερα θα γελάμε και θα κλαίμε συνάμα

Μηχανολογικά δε βλέπω τον λόγο γιατί να παίξει χειρότερα, αν υπάρχει διαφορά προς τα κάτω το μυαλό μου θα πήγαινε πρώτα στο Gentoo και τα διάφορα "βελτιωμένα" kernel που έχει σε σύγκριση με την τελευταία (ήτοι: αρχαία) έκδοση του Archphile.

...

Υ.Γ. Το γεγονός ότι εγκαταλείπουμε τις γυναίκες μας του Αγίου Βαλεντίνου για να κάνουμε ακρόαση σε audiophile Rpi κάτι θα έπρεπε να λέει για τις προτεραιότητές μας, και φοβάμαι ότι δε θα μας βγει σε καλό! :lol:

Η συνταγη για να παιξει καλα ενα DIY streamer ειναι σύνθετη.

Πρωτα απ ολα δεν ξερουμε τι γινετε με τις τροφοδοσιες. Καλα τα super caps αλλα υπαρχουν λογοι που δεν τα χρησιμοποιουν πολλοι επαγγελματιες (χημικος θορυβος, αστάθεια λειτουργιας). Καποιοι το εχουν πετυχει αλλα παραμενουν λυση με ρισκο. Νομιζω του Chris πανε καλα.

Μετα ειναι το ζητημα του FIFO, και παλι ολοι εχουν αλλα το καλυτερο στην πιατσα δειχνει να ειναι ακομα της Rockna. Δεν εχω εμβαθύνει στο πως εχει σεταρει το δικο του ο Ian αλλα αν παιζει καποιο ρολο στα streamer (σιγουρα μικροτερο σε συνδυασμο με το Rockna Wavedream DAC) θα το δουμε απο το τελικο αποτελεσμα.

Μετα ειναι η υλοποιηση της I2S που πρεπει να αποδειξει οτι παιζει καλυτερα απο την USB διασυνδεση (στο Wavelight πραγματι επαιζε λιγο καλυτερα) και φυσικα ειναι και θεμα λογισμικου. Χαρακτηριστικο παραδειγμα ειναι τα 3 γνωστα εμπορικα streamer (Auralic, Aurender, Melco) που ενω ολα παιζουν με MPD ακουγονται διαφορετικα.

Η μια συγκριση που θα γινει ειναι Odroid/ Archphile vs Ian με USB. Εκει θα ακουσουμε αν το Fifo και οι τροφοδοσιες ειναι καλυτερες απο το απλο Odroid.

H δευτερη συγκριση θα ειναι Ian USB vs Ian I2S οπου περιμενω να παιζει καλυτερα η i2S αλλα θελω να το επιβεβαιωσω με τα πολύτιμα μετρητικά μου.

Μετα θα γινουν συγκρίσεις μεταξυ I2S καλωδίων και ακροαση των switch. Πιστευω θα μας παρει 3 ημερες.. Τα αποτελεσματα θα δημοσιευθουν στην σελιδα μας στο onlyfans για τους συνδρομητές και μετα απο ενα μηνα εδω για ολους.
Παναγιώτης
Chris1967
Contributor

Unread post #203 by Chris1967 » Thu Feb 06, 2025 10:41 am

Ian με USB δεν έχει νόημα, αφορά μόνο την τροφοδοσία Ian του Rpi δλδ. συν GentooPlayer.

Το Fifo αφορά τις άλλες εξόδους (στην συγκεκριμένη ΜΟΝΟ το i2s) δεν αφορά το Rpi

Όλο μαζί όπως το έχω φτιάξει σε σχέση με το Odroid όπως το έχεις.
Χρήστος
Chris1967
Contributor

Unread post #204 by Chris1967 » Thu Feb 06, 2025 11:10 am

Κάτι σε σχέση με τα παραπάνω,

Οι υπερπυκνωτές και οι τροφοδοσίες αυτές είναι δοκιμασμένες και ελεγμένες από την diyaudio κοινότητα και δεν υπάρχει αμφιβολία για την σταθερότητα τους (ούτε χημικούς θορύβους τίποτε απαυτά) , είναι μετρημένα κουκιά.

Δεν είναι εκεί το θέμα, το θέμα είναι εάν οι τροφοδοσίες παίζουν τόσο μεγάλο ρόλο όσο θέλουμε να τις καταλογίζουμε.

Ναι το Fifo/buffer/clock είναι καλό να υπάρχει ειδικά αφού πρέπει να επαναχρονίσει το σήμα i2s από το Rpi, επειδή ως γνωστών το RPi i2s είναι για κλάματα.

Αν κάνει η δεν κάνει διαφορά στο Rockna δεν είναι μείζονος σημασίας, αλλά είναι για άλλα DAC που δεν έχουν καλά ρολόγια.

Πάντως κανένας (χιλιάδες αναρτήσεις και μετρήσεις) δεν έχει πει ότι τα Ian Canada/Rpi είναι χειρότερα από απλά Rpi με λογισμικά, ελπίζω Πάνο να μην είσαι ο πρώτος :lol:
Χρήστος
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #205 by Dr Pan K » Thu Feb 06, 2025 11:50 am

Chris1967 wrote:Ian με USB δεν έχει νόημα, αφορά μόνο την τροφοδοσία Ian του Rpi δλδ. συν GentooPlayer.

Δεν καταλαβαινω τι εννοεις.

Chris1967 wrote: Το Fifo αφορά τις άλλες εξόδους (στην συγκεκριμένη ΜΟΝΟ το i2s) δεν αφορά το Rpi
Οποτε η μονη εξοδος που περναει μεσα απο Fifo buffer το σημα ειναι η Ι2S ?

Chris1967 wrote: Όλο μαζί όπως το έχω φτιάξει σε σχέση με το Odroid όπως το έχεις
Παλι δεν καταλαβα τι θες να πεις.
Παναγιώτης
pankon
Contributor

Unread post #206 by pankon » Thu Feb 06, 2025 2:26 pm

Εργαλείο οδοντίατρου vs εργαλείο οφθαλμίατρου. Διαιτητής αρχιτέκτονας. Ανοίγω και πατάκια τώρα. [duel] [clapyellow]
Chris1967
Contributor

Unread post #207 by Chris1967 » Thu Feb 06, 2025 3:35 pm

Dr Pan K wrote:
Chris1967 wrote:Ian με USB δεν έχει νόημα, αφορά μόνο την τροφοδοσία Ian του Rpi δλδ. συν GentooPlayer.

Δεν καταλαβαινω τι εννοεις.

Chris1967 wrote: Το Fifo αφορά τις άλλες εξόδους (στην συγκεκριμένη ΜΟΝΟ το i2s) δεν αφορά το Rpi
Οποτε η μονη εξοδος που περναει μεσα απο Fifo buffer το σημα ειναι η Ι2S ?

Chris1967 wrote: Όλο μαζί όπως το έχω φτιάξει σε σχέση με το Odroid όπως το έχεις
Παλι δεν καταλαβα τι θες να πεις.

1. Το USB του RPi δεν έχει καμία σχέση με ότι υπάρχει από Ian Canada, συνεπώς αν θες να δοκιμάσεις την USB έξοδο του RPi, θα ακούσεις ένα απλό RPi με Gentooplayer και μια τροφοδοσίας Ian Canada.

2. To Fifo Buffer/Clock/ i2S interface, είναι η έξοδος του streamer και δεν έχει απολύτως καμία σχέση με το USB του Rpi.

3. Δεν υπάρχει απολύτως κανένα νόημα (για μένα) να αξιολογηθούν τα επιμέρους συστήματα του streamer μου, αφου αποτελεί μια αυτοτελή μονάδα με μοναδική του έξοδο i2s. άρα συνεπάγεται, παίζεις εσύ το δικό σου όπως είναι (Odroid/Archphile/USB) και το δικό μου όπως είναι (Rpi/GentooPlayer/Ian Canada Fifio/i2s).

παρατηρώ (αν και admin) ότι δεν διαβάζεις τις ενότητες τώρα τελευταία :lol:
Χρήστος
pankon
Contributor

Unread post #208 by pankon » Mon Feb 17, 2025 1:09 pm

Εγώ πάντως κατάφερα κι έκανα την αναβάθμιση σε GentooPlayer 8.90, που μόλις βγήκε πριν λίγο από τον φούρνο του Antonello. Έβαλα και νέο kernel. Και δουλεύει μια χαρά.

Screenshot 2025-02-17 at 12.53.03.png
Screenshot 2025-02-17 at 12.53.03.png (86.16 KiB) Viewed 788 times
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #209 by Dr Pan K » Mon Feb 17, 2025 2:24 pm

Με τι παίζεις Πανο; Εμείς δοκιμάσαμε τον συνδυασμό Gazoo player με MPD και είχαμε αρκετά προβλήματα σταθερότητας
Παναγιώτης
pankon
Contributor

Unread post #210 by pankon » Mon Feb 17, 2025 2:55 pm

Gentoo + Lyrion 9.x. Τις προάλλες μου είχε πει ο Χρηστος ότι είχε και κάποια θέματα με το Ramsystem. Εγώ δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο.
Και μιας και το συζητάμε, ας κάνω μια προσπάθεια να το ενεργοποιήσω με το GentooPlayer 8.90

Return to “Ψηφιακή αναπαραγωγή”

Login · Register