Dr Pan K wrote:Geopolitis wrote:Θα σας πω την μικρή μου πείρα με το προηγούμενο Nucleus το οποίο αγόρασα από τον Economides μεταχειρισμένο μαζί με ενα καλό τροφοδοτικό 19V το Keces P8. Όταν το σύνδεσα πάνω στο modem/router με ενα απλό καλώδιο Ethernet έπαιζε τόσο χάλια που νόμιζα ότι το μηχάνημα είχε κάποιο πρόβλημα. Για να φτάσει να παίζει καλά ακολούθησα τα εξής βήματα:
1. Έβαλα ένα καλύτερο καλώδιο Ethernet για σύνδεση με το δίκτυο.
2. Σύνδεσα το καλώδιο πάνω σε ένα από τα καλά switch που είχα. Με δοκιμές κατέληξα ότι σε σεταπ με δύο switch έπαιζε καλύτερα όταν σύνδεες τον Roon server στο πρώτο switch ενώ από το δεύτερο switch έφευγε το καλώδιο που πήγαινε στον streamer.
3. Το καλώδιο ρεύματος στο τροφοδοτικό του Nucleus έκανε σημαντική διαφορά.
Με όλα αυτά υπόψη επειδή θα χρειαστούν και άλλα έξοδα εκτός από το ίδιο το μηχανάκι θα έπαιρνα για αρχή το φτηνό της Roon , θα το έκανα να παίξει όσο καλύτερα γίνεται και στο μέλλον θα έπαιρνα ένα σούπερ audiophile μηχανάκι αποκλειστικά για Roon Core. Το Pachanko constellation Reference σε σχέση με το Nucleus σε ρόλο Roon Core ήταν πολύ καλύτερο στην δικιά μου περίπτωση. Μου έχουν πει ότι πολύ καλό είναι για αυτή τη δουλειά είναι το σέρβερ της Rockna αλλά δε το έχω δοκιμάσει ακόμα σπίτι μου. Κάποια στιγμή όμως θα την κάνω τη δοκιμη και θα ενημερώσω.
Προφανώς και δεν θα πάρω άλλο προϊόν της Rockna μετά από την αποτυχία του Wavelight Streamer και του απαραδεκτου support.
Από εκεί και πέρα με ενδιαφέρει να καταλαβω τι περιλαμβάνει το Pachanko που έχεις και το κάνει καλύτερο από ένα δυνατό NUC. Έχει δυνατότερο επεξεργαστη; περισσότερη μνημη; καλύτερο ενσωματωμένο τροφοδοτικό; Γιατί εδώ μιλάμε για pc χωρίς ανεμιστήρες, με παθητική ψύξη κτλ και είναι όλα κοινά και στις δυο περιπτώσεις
Σίγουρα τεράστια διαφορά έχει το τροφοδοτικό του Pachanko το οποίο δεν έχει σχέση με το Keces. Τωρα όσον αφορά το λειτουργικό το ένα έχει Windows αλλά ειναι πολύ ισχυρότερο σε μνήμη και επεξεργαστή. Δεν μπορώ να κρίνω αν η διαφορά προέρχεται από εκεί.
Εγω στη θέση σου θα έβαζα ένα καλό τροφοδοτικό στο Nucleus One ή σε οτιδήποτε φτιάξεις. Πιο συγκεκριμένα θα πήγαινα minimum σε αυτό
https://www.audiophonics.fr/en/hifi-power-supply/lhy-audio-lps160va-19v-p-19656.html